Reparatie van houten rolluiken in Oss

In deze karakteristieke woning in Oss mocht Deco Zonwering onlangs rolluiken van maar liefst 90 jaar oud repareren. De huidige eigenaar van het historische huis heeft de rolluiken al dertig jaar lang niet gebruikt, maar hij wilde graag de houten rolluiken in oude glorie hersteld hebben, zonwering en isolatie waren hierbij de belangrijkste redenen.

Houten rolluiken

De reparatie begon met het verwijderen van de koof aan de binnenkant en daaropvolgend het schoonmaken van de kasten. Hierna konden we beginnen aan de houten lamellen, die na alle jaren nog steeds in uitzonderlijk goede staat waren. Zo ook de houten rollen en oude ophangbanden. We hebben daar alleen een nieuw optrekband, speciale bandopwinders en een goede dosis vakmanschap aan toegevoegd. Oude tijden herleven weer in deze prachtwoning in Oss, wij hebben deze klus met veel plezier uitgevoerd.

Reparatie oude zonwering

Vaak zijn oudere zonweringsproducten nog prima te herstellen. Dit geldt ook voor deze houten rolluiken in Oss. Daarnaast is repareren vaak een stuk goedkoper en beter voor het milieu dan een nieuwe zonwering kopen.  Wij waren in ieder geval blij met deze uitdaging, wat een mooi vak hebben we toch!