Blog

De voordelen van een elektrisch terrasscherm

Een zonnescherm is al jaren een van de bestverkopende producten bij Deco Zonwering. En dat snappen wij wel. Met een zonnescherm of terrasscherm creëert u relatief gemakkelijk fijne zonwering in uw tuin, wat meteen heel luxe zal voelen. In iedere tuin past wel een zonnescherm en het is relatief eenvoudig aan te schaffen en te monteren. Dat is anders bij bijvoorbeeld een overkapping die helemaal gemaakt en geplaatst dient te worden. De afgelopen jaren hebben handmatige terrasschermen plaatsgemaakt voor elektrische of zelfs automatische elektrische zonneschermen. In dit blog leggen we uit wat dit is, wat de voor- en nadelen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van een elektrisch zonnescherm.

Rolluiken besparen op uw energierekening

We merken het allemaal: de energieprijzen wordt steeds duurder en we worden allemaal steeds meer op het hart gedrukt dat we maatregelen moeten gaan treffen voor verduurzaming van onze woningen. Zowel voor onze eigen portemonnee, als voor het milieu. De opties hiervoor zijn divers: van spouwmuur- tot vloerisolatie, enkel glas vervangen door dubbel glas of zonnepanelen laten aanleggen. Waar mensen niet zo vaak aandenken, is de aanschaf van rolluiken. Dit biedt naast comfort en privacy namelijk ook een energiesparing op, wat u zult merken aan uw energierekening. Hoe precies? Dat leggen we uit in dit blog.

Waar op letten bij kopen rolluik

Rolluiken zijn een echte toevoeging voor uw huis. Niet alleen zijn rolluiken in de zomer super comfortabel doordat ze zonwerend zijn, ook geven ze u meer privacy en veiligheid door de inbraak vertragende eigenschappen. Daarnaast zijn rolluiken geluidswerend en isolerend, dus zorgen ze voor koelte in de zomer en extra warmte in de winter. Genoeg redenen dus om rolluiken aan te schaffen. Maar welke rolluiken zijn geschikt voor uw woning? En waar moet u op letten bij het maken van een keuze voor een rolluik? In dit blog geven we een aantal tips waarmee u direct verder kunt.

Tips kiezen zonnescherm

Om een stukje verkoeling te krijgen tijdens de warme zomerdagen zijn zonneschermen mogelijk de perfecte oplossing. Buiten de verkoeling zijn er nog een aantal punten waar u rekening mee zou kunnen houden. Met de handige tips van Deco Zonwering wordt het kiezen van de juiste buitenzonwering een stuk eenvoudiger.

Onderhoud windvaste screens

Het aanschaffen van windvaste screens is een investering die vaak niet goedkoop is. Dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. En daar draagt het goed onderhouden van screens zeker aan bij. De screens blijven er mooi van, het huis ziet er van de buitenkant uitnodigender uit én het verlengt de levensduur. Zit jij met de vraag: hoe onderhoud ik screens? Dat leggen wij u uit in dit blog.

Welke hordeur kies ik bij een schuifpui?

In de zomer zijn we veel buiten in onze tuin of op ons balkon. Met name een schuifpui is ideaal om in de warme zomermaanden de tuin bij uw huis te betrekken. Dan wilt u natuurlijk niet dat vervelende insecten, zoals vliegen en muggen, uw huis ongewenst binnentreden. Hordeuren of horren zijn hiervoor een prima oplossing. Maar, hoe werkt dat bij een schuifpui? In dit blog bespreken we de mogelijkheden en geven we tips.