Blogs over zonwering


Waarom kiezen voor rolluiken op zonne-energie
Waarom de keuze maken voor solar zonwering?

Zonwering fungeert niet alleen voor het weren van zon, maar ook voor het tegengaan van inbraak, privacy en warmte of kou. Solar zonwering doet dit allemaal, terwijl het werkt op zonne-energie. Het is dus een duurzamere optie dan normale zonwering. Maar welke soorten solar zonweringen zijn er? Daar vertellen we u graag meer over.

Waarom kiezen voor balkonzonwering?

Wilt u op een warme zomerdag of juist op een regenachtige dag gebruik maken van uw balkon? Dan is de juiste zonwering voor uw balkon een goede oplossing. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? En wat zijn voor- en nadelen van zonwering op een balkon? In dit artikel vertellen wij u hier meer over.

Hoe kunt u uw huis verduurzamen?

Tegenwoordig houden veel mensen zich bezig met het verduurzamen van hun huis. Er zijn veel mogelijkheden om uw huis te verduurzamen, welke we uitlichten in dit artikel.  Ook vertellen we waar u in kunt investeren om uw huis duurzamer te maken.

Wooninspiratie verticale lamellen

Twijfelt u nog welke raambekleding u wilt gebruiken voor uw huis? Heeft u bijvoorbeeld een groot of klein raam, waardoor u niet weet welke lamellen daar geschikt voor zijn? Verticale lamellen kunnen op elk gewenste maat worden gemaakt en zijn dus geschikt voor elk raam. In dit artikel vertellen wij meer over de mogelijkheden.

Windvaste solar screen

Wordt het snel te warm in uw huis als de zon erop staat? Dan zijn solar screens wellicht iets voor u. Solar screens houden tot wel 85% van de warmte tegen. Het voordeel van een solar screen is dat deze werkt met een autonoom systeem dat niet elektrisch aangesloten hoeft te zijn. Hieronder hebben we de voordelen van een solar screen op een rijtje gezet.

zonnescherm schoonmaken

Door het schoonmaken van uw zonnescherm ziet deze er niet alleen spic en span uit, het verlengt ook nog eens de levensduur van het scherm. Een goed onderhouden zonnescherm gaat namelijk veel langer mee dan een zonnescherm wat nooit schoongemaakt wordt.

zonwering en horren bij kunststof kozijnen

Zonwering en horren monteren op kunststof kozijnen zonder te boren, kan dat? Jazeker, tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven om uw raamdecoratie te monteren op uw kunststof kozijnen. Daarnaast raden wij het ten zeerste af om te boren in uw kunststof kozijnen, omdat in een kunststof kozijn een staalversteviging zit. Deze staalversteviging bevind zich in een luchtdichte ruimte, bij het doorboren van deze ruimte kan er na een tijd roestvorming ontstaan. De roestvorming heeft gevolgen voor de kwaliteit van het kunststof kozijn, verder zullen de boorgaten altijd zichtbaar blijven op het kunststof kozijn.

De voordelen van een elektrisch terrasscherm

Een zonnescherm is al jaren een van de bestverkopende producten bij Deco Zonwering. En dat snappen wij wel. Met een zonnescherm of terrasscherm creëert u relatief gemakkelijk fijne zonwering in uw tuin, wat meteen heel luxe zal voelen. In iedere tuin past wel een zonnescherm en het is relatief eenvoudig aan te schaffen en te monteren. Dat is anders bij bijvoorbeeld een overkapping die helemaal gemaakt en geplaatst dient te worden. De afgelopen jaren hebben handmatige terrasschermen plaatsgemaakt voor elektrische of zelfs automatische elektrische zonneschermen. In dit blog leggen we uit wat dit is, wat de voor- en nadelen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van een elektrisch zonnescherm.

Rolluiken besparen op uw energierekening

We merken het allemaal: de energieprijzen wordt steeds duurder en we worden allemaal steeds meer op het hart gedrukt dat we maatregelen moeten gaan treffen voor verduurzaming van onze woningen. Zowel voor onze eigen portemonnee, als voor het milieu. De opties hiervoor zijn divers: van spouwmuur- tot vloerisolatie, enkel glas vervangen door dubbel glas of zonnepanelen laten aanleggen. Waar mensen niet zo vaak aandenken, is de aanschaf van rolluiken. Dit biedt naast comfort en privacy namelijk ook een energiesparing op, wat u zult merken aan uw energierekening. Hoe precies? Dat leggen we uit in dit blog.