Blogs over zonwering


Waar op letten bij kopen rolluik

Rolluiken zijn een echte toevoeging voor uw huis. Niet alleen zijn rolluiken in de zomer super comfortabel doordat ze zonwerend zijn, ook geven ze u meer privacy en veiligheid door de inbraak vertragende eigenschappen. Daarnaast zijn rolluiken geluidswerend en isolerend, dus zorgen ze voor koelte in de zomer en extra warmte in de winter. Genoeg redenen dus om rolluiken aan te schaffen. Maar welke rolluiken zijn geschikt voor uw woning? En waar moet u op letten bij het maken van een keuze voor een rolluik? In dit blog geven we een aantal tips waarmee u direct verder kunt.

Tips kiezen zonnescherm

Om een stukje verkoeling te krijgen tijdens de warme zomerdagen zijn zonneschermen mogelijk de perfecte oplossing. Buiten de verkoeling zijn er nog een aantal punten waar u rekening mee zou kunnen houden. Met de handige tips van Deco Zonwering wordt het kiezen van de juiste buitenzonwering een stuk eenvoudiger.

Onderhoud windvaste screens

Het aanschaffen van windvaste screens is een investering die vaak niet goedkoop is. Dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. En daar draagt het goed onderhouden van screens zeker aan bij. De screens blijven er mooi van, het huis ziet er van de buitenkant uitnodigender uit én het verlengt de levensduur. Zit jij met de vraag: hoe onderhoud ik screens? Dat leggen wij u uit in dit blog.

Welke hordeur kies ik bij een schuifpui?

In de zomer zijn we veel buiten in onze tuin of op ons balkon. Met name een schuifpui is ideaal om in de warme zomermaanden de tuin bij uw huis te betrekken. Dan wilt u natuurlijk niet dat vervelende insecten, zoals vliegen en muggen, uw huis ongewenst binnentreden. Hordeuren of horren zijn hiervoor een prima oplossing. Maar, hoe werkt dat bij een schuifpui? In dit blog bespreken we de mogelijkheden en geven we tips.

Als we de voor- en nadelen bekijken van verduisterende screens en rolluiken komen er duidelijke verschillen naar voren. Naast compleet verschillende systemen, zorgen ook de materialen voor wat verschillen.

Welke raambekleding houdt warmte buiten uitgelicht

We kennen het helaas allemaal, slapeloze nachten en plakken op de bank: het is té warm in huis! En zodra de warmte eenmaal binnen is en in de stenen is getrokken, gaat de warmte er niet zomaar meer uit. U kunt een airco aanschaffen, een waaier of rolluiken, maar u kunt ook kiezen voor nieuwe raamkleding die de warmte zo goed mogelijk buiten houdt.

Welke raamdecoratie kies ik bij een draaikiepraam?

Nieuwbouwhuizen schieten als paddenstoelen uit de grond. Nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig allemaal voorzien van draaikiepramen. Het ziet er mooi uit, kan zowel horizontaal als verticaal geopent worden, het biedt verschillende ventilatiestanden en de buitenkant van een draaikiepraam kan van binnenuit gelapt worden. Toch brengt een draaikiepraam ook een flinke uitdaging met zich mee: raamdecoratie. Lang niet alle raamdecoratie is geschikt voor draaikiepramen. Welke raamdecoratie kiest u bij een draaikiepraam?

Romazo Garant

Wij willen het beste bieden aan onze klanten, daar hoort in onze ogen het Romazo Garant keurmerk bij. Door het keurmerk te behalen kunnen we onze klanten de zekerheid bieden die ze verdienen na de aankoop van een product. Sinds heden voldoet Deco Zonwering aan de strenge kwaliteitseisen van Romazo en hebben wij het Romazo Garant keurmerk behaald!

Verschil infrarood en gas terrasverwarming

De tijd is aangebroken dat de zon steeds sneller weer onder gaat. Terwijl de dagen, meer dan eens, nog warm en prettig aanvoelen, voelen de avonden dan al snel wat kouder als de zon weg is. Toch wil je een mooie zomeravond hierdoor niet laten verpesten. Gelukkig biedt een terrasverwarming uitkomst, maar kiest u voor een terrasverwarming op gas of infrarood?

Voorkom insecten in huis

Nederland kent een heerlijke zomer dit jaar. Dagen achter elkaar hebben we genoten van warme en zonnige buitenlucht. De warmte houdt u overdag buiten door de ramen en deuren gesloten te houden. Later op de dag, als men geniet van een iets koelere zomeravond, wordt het huis afgekoeld door alles wagenwijd open te zetten. Als je dan naar binnen gaat, ontdekt u dat u een fout heeft gemaakt. Een huis vol vliegjes, muggen, spinnen en ander ongedierte als eindresultaat. Horren en hordeuren dienen als gemakkelijke oplossing voor dit probleem.