Bescherm uw huis tegen inbrekers met rolluiken

In de wintermaanden is het vroeger donker en hebben we dus al vroeg in de avond minder zicht op wat er gebeurt op straat. Dit is voor inbrekers ideaal, omdat zij dan snel en ongezien een woning binnen kunnen dringen. Niemand zit natuurlijk te wachten op onverwachte visite in huis, die ook nog eens gratis bij u komt winkelen. Er zijn daarom allerlei manieren om het de inbrekers onmogelijk, of in ieder geval een stuk minder makkelijk, te maken uw woning binnen te dringen. Rolluiken zijn een geschikt middel om de kans op inbraken in uw woning aanzienlijk te verkleinen. Bovendien verlagen ze uw energiekosten en verhogen ze het wooncomfort in zowel de koude als juist erg warme maanden. Als u voor Solar rolluiken kiest maakt u op de meest duurzame wijze uw huis minder inbraak gevoelig én beter geïsoleerd.

Hieronder leggen wij u uit waarom rolluiken inbraakwerend zijn en welke soort rolluik het meest effectief is om uw huis te beschermen tegen inbrekers.

Lichintval in huis zelf regelen met raamdecoratie en zonwering

Inbraakvertragende vs. inbraakwerende rolluiken

Er zijn verschillende rolluiken op de markt. In principe zijn alle rolluiken inbraakvertragend. Dat wil zeggen dat ieder rolluik het dus een uitdaging maakt voor inbrekers om de woning binnen te komen, maar niet onmogelijk. Toch doen deze rolluiken vaak al hun werk, omdat het aanzicht van rolluiken inbrekers al afschrikt. Rolluiken zijn dus niet alleen een geschikt middel om uw huis te verduisteren en te isoleren, maar zij bieden daarnaast ook een stukje veiligheid.

Met solar jaloezie rolluiken haalt u misschien wel het beste van beide werelden samen. Deze rolluiken met kantelbare lamellen worden volledig gevoed door zonne-energie en laten u met een afstandbediening precies de gewenste verduistering instellen. Deze duurzame rolluiken bieden u de meeste flexibiliteit in lichtinval, zijn automatische bedienbaar zonder dat u dit terugziet op de energierekening, isoleren uw woning uitstekend én schrikken inbrekers af.

Wilt u dat de rolluiken maximaal inbraakwerend zijn? Zorg dan dat u rolluiken laat plaatsen met stugge veren, oftewel anti-optil veren, elektrische bediening met hindernis herkenning en sterke aluminium materialen.

Maximale bescherming tegen inbrekers

Rolluiken werken dus uitstekend als middel om het voor inbrekers een stuk moeilijker te maken om de woning binnen te dringen. Om een rolluik zonder bediening te openen, zal het echt los gewrikt moeten worden. Dit komt door de veren die in de rolluiken verwerkt zitten. Wanneer het rolluik volledig naar beneden is, schieten deze stugge veren als het ware op slot. Dit kost een hoop tijd en het geeft ontzettend veel lawaai. Niet aantrekkelijk dus voor inbrekers, want voor ze het weten heeft u het in de gaten en staat de politie ook op de stoep. Onze inbraakwerende Safe rolluiken zijn snel leverbaar en dragen bij aan een betere beveiliging van het huis. Daarnaast zijn deze rolluiken uitgerust met extra dikke lamellen die lastiger op te tillen zijn of open te breken.

Andere tips om inbraak te voorkomen

Wij geven u graag nog wat handige tips om inbraak te voorkomen! Naast het installeren van inbraakwerende rolluiken zijn er meer dingen die u kunt doen.

1.  Een reservesleutel bij de buren

Die bekende sleutel onder de mat, in de plantenbak of zelfs tussen en onder de tegels is een trucje dat inmiddels ook bij inbrekers bekend is. Het is daarom verstandig om een reservesleutel bij betrouwbare buren of vrienden/familie in de buurt af te geven. Mocht u dan een keer de sleutel vergeten zijn, kunt u alsnog zelf binnen. Maar dan wel zonder de kans dat ongenodigde gasten ook over die sleutel beschikken.

2. Buitenverlichting

Buitenverlichting met bewegingssensoren springen aan wanneer er iemand dicht bij uw huis komt. Het is natuurlijk handig voor uzelf, maar ook een prima middel tegen inbrekers. Wanneer de inbrekers te dicht in de buurt van uw huis komen, springt de lamp aan en staan zij dus direct in de spotlight. Laat dat nou net iets zijn waar inbrekers allergisch voor zijn.

Inbraakwerende rolluiken om inbrekers buiten de deur te houden

Houd inbrekers buiten de deur met inbraakwerende rolluiken

3. Appgroep in de straat

U zult ervan verstelt staan hoeveel mensen af en toe uit het raam kijken om de buurt in de gaten te houden. Het valt vaak al snel op wanneer er iets niet helemaal pluis is in de straat. Een verdachte auto die telkens rondrijdt of iemand die wel heel opvallend overal naar binnen kijkt, er is vaak wel iemand die dit in de gaten heeft. Het is daarom handig om een buurtapp aan te maken. Ziet de buurvrouw iets verdachts? Eén appje en de hele straat is op de hoogte. Het is voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk om een inbraakpoging te doen, wanneer zij merken dat er meerdere ogen op ze gericht zijn.

Advies over rolluiken? Kom langs in onze showroom!

Onze rolluiken zijn sterk, werken effectief en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en in iedere gewenste afmeting. Wij geven u graag vrijblijvend advies over de meest geschikte rolluiken bij uw situatie. De specialisten van Deco Zonwering denken graag met u mee over de bedieningsvorm, de mate van veiligheid en het uiterlijk dat het beste bij uw huis past.

Heeft u interesse in rolluiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het inplannen van een persoonlijk adviesgesprek. Vanuit onze showroom in Heesch nemen we u mee in de vele mogelijkheden en laten wij u de producten in het echt zien. We staan garant voor eerlijk en deskundig advies, topkwaliteit producten en vakkundige montage van onze eigen monteurs. De koffie staat voor u klaar!