Inbraakpreventie in donkere wintermaanden

De dagen worden korter en de nachten worden langer. Tijdens de donkere herfst- en winterperiodes grijpen inbrekers hun kans om onopvallend hun werk te doen. Door te investeren in rolluiken verkleint u de kans op een woninginbraak. Wij leggen u graag uit waarom!

Inbraakwerende rolluiken

Rolluiken bieden misschien geen 100% inbraakpreventie, maar werken wel uitstekend als middel om inbraak te voorkomen. Rolluiken zijn van buitenaf lastig te openen en zeker niet zonder kabaal. Dat maakt het voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk!

Zij gaan juist opzoek naar woningen waar makkelijk, snel en onopvallend ingebroken kan worden. Wanneer zij stuiten op een huis met goede rolluiken, weten zij dat het enorm veel tijd gaat kosten om binnen te komen. En als er iets is wat zij niet hebben is het tijd.

Tips om inbraak te voorkomen

Wij geven u graag nog wat handige tips om inbraak te voorkomen! Naast het installeren van inbraakwerende rolluiken zijn er meer dingen die u kunt doen.

1.  Een reservesleutel bij de buren

Die bekende sleutel onder de mat, in de plantenbak of zelfs tussen en onder de tegels. Herkenbaar? Ook voor inbrekers! Het is daarom verstandig om een reservesleutel bij betrouwbare buren of vrienden/familie in de buurt af te geven.

2. Buitenverlichting

Buitenverlichting met bewegingssensoren springen aan wanneer er iemand dicht bij uw huis komt. Het is natuurlijk handig voor uzelf, maar ook een prima middel tegen inbrekers! Het is zo voor iedereen zichtbaar wanneer er iemand in probeert te breken.

3. Appgroep in de straat

U zult ervan verstelt staan hoeveel mensen af en toe uit het raam kijken om de buurt in de gaten te houden. Het is daarom handig om een burenapp aan te maken. Ziet de buurvrouw iets verdachts? Eén appje en de hele straat is op de hoogte!

Goed advies in rolluiken van belang

Onze rolluiken zijn sterk, werken effectief en hebben een lange levensduur. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en in iedere gewenste afmeting. Wij geven u graag vrijblijvend advies over de meest geschikte rolluiken bij uw situatie.

De specialisten van Deco Zonwering denken graag met u mee over kleurcombinaties, de bedieningsvorm en het uiterlijk dat het beste bij uw huis past.

Heeft u interesse in inbraak werende rolluiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in onze showroom! De koffie staat voor u klaar.