Plissé gordijnen zonder boorgaten? Dat kan!

Stel; het is eind van de middag en de zon staat al wat lager. U heeft net besloten om een paar uur thuis te werken. De laptop staat opengeklapt, de koffie is binnen handbereik; u bent klaar om productief aan de slag te gaan. Maar dan gooit de laagstaande zon roet in het eten. De zonnestralen op het scherm maken het praktisch onmogelijk om te werken. Tegelijkertijd wilt u eigenlijk wel zo lang mogelijk gebruik maken van het daglicht, want dat werkt toch prettiger dan kunstlicht. Geen nood! Het plissé gordijn biedt oplossing! Wist u dat u plissé gordijnen zonder boorgaten kunt (laten) bevestigen? In dit artikel vertellen we u er meer over.

Wat zijn plissé gordijnen precies?

Laten we eerst even zorgen dat we helder hebben over wat voor soort gordijnen we het hier hebben. Wat zijn plissé gordijnen nou eigenlijk precies?

Plissé gordijnen zijn een vorm van raamdecoratie die bekendstaat om hun stijlvolle uitstraling en functionele veelzijdigheid. Ze zijn gemaakt van een enkele laag stof die is gevouwen in een accordeonachtig patroon, waardoor ze een unieke en aantrekkelijke uitstraling hebben. Het woord “plissé” is afgeleid van het Franse werkwoord “plier,” wat “vouwen” betekent, en dat is precies wat deze gordijnen zo speciaal maakt: de karakteristieke vouwen of plooien.

Plissé gordijnen zijn in diverse vormen verkrijgbaar

Los van de vele kleurstellingen waarin deze gordijnen beschikbaar zijn, kunt u bij plissé gordijnen ook kiezen uit diverse materiaalsoorten en vouwpatronen. Ook zijn er diverse montage mogelijkheden beschikbaar. Hieronder leggen we u daar wat meer over uit. We nodigen u daarnaast graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek in onze showroom in Heesch. Op deze locatie kunnen we u de diverse mogelijkheden in het echt laten zien en kunnen wij u deskundig advies geven, specifiek gericht op úw situatie en wensen. Neem gerust vrijblijven contact op voor meer informatie.

Plissé gordijnen zijn in verschillende materialen uitvoerbaar

Plissé gordijnen worden vaak vervaardigd van lichte en duurzame materialen zoals polyester, katoen of zijde. Deze materialen bieden verschillende voordelen, afhankelijk van je behoeften. Polyesterplisségordijnen zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te onderhouden en kunnen goed omgaan met vocht, terwijl zijden plissé gordijnen een luxere uitstraling hebben.

Plissé gordijnen met diverse vouwpatronen

Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende vouwpatronen, waaronder enkele (één laag stof gevouwen), dubbele (twee lagen stof gevouwen), en honingraat (twee lagen stof gevouwen in de vorm van een honingraat). Het honingraatpatroon biedt extra isolatie en energie-efficiëntie door luchtkamers te creëren die warmte binnenhouden en geluid dempen.

De voordelen van plissé gordijnen

Gemakkelijk lichtinval reguleren

Herinnert u zich die laptop nog, waarbij het zonlicht ervoor zorgde dat het scherm onbruikbaar werd? Met plissé gordijnen kunt u eenvoudig de inval reguleren. Je kunt ze gemakkelijk aanpassen om de gewenste hoeveelheid licht in de kamer te laten, van volledig verduisterend tot licht gefilterd. Ook kunt u ervoor kiezen alleen een strook in het midden van het raam af te schermen voor zonlicht. Zo voorkomt u storende lichtinval, zonder het daglicht volledig te weren. Dit maakt ze ideaal voor thuiswerkplekken.

Stijlvolle optie voor meer privacy

Plissé gordijnen bieden u meer privacy, vooral wanneer ze in combinatie met dichte stoffen worden gebruikt. Lopen er vaak mensen langs uw woning die stiekem naar binnen willen gluren? Met plissé gordijnen creëert u meer privacy en rust voor uzelf. Daarnaast zorgt deze stijlvolle raamdecoratie voor meer sfeer in de woning. Dankzij hun elegante plooien en een breed scala aan kleuren en patronen passen plissé gordijnen goed bij verschillende interieurstijlen; van modern tot traditioneel.

Plisségordijn voor lichtinval

Nagenoeg overal inzetbaar en bedienbaar zoals ú dat wilt

Plissé gordijnen kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het raamkozijn worden gemonteerd. Ze zijn geschikt voor rechte, schuine of zelfs dakramen. Deco Zonwering maakt uw plissé gordijnen voor u op maat, wat betekent dat u ze vrijwel overal in huis kunt gebruiken.

Plissé gordijnen kunnen worden bediend met een verscheidenheid aan mechanismen, waaronder trekkoorden en koordloze systemen. We kunnen de plissé gordijnen zelfs voorzien van automatisering, voor ultiem gemak en comfort. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek kunnen wij u hier alles over vertellen.

De verschillende montage mogelijkheden van plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn op verschillende plekken en met verschillende technieken te monteren. De meest gebruikelijke en traditionele manier om plissé gordijnen te monteren is ‘binnenmontage’. De gordijnen worden in dat geval binnen het raamkozijn geplaatst, waardoor ze een nette en opgeruimde uitstraling hebben. Dit is ideaal als u de raamomlijsting wilt accentueren.

U kunt er ook voor kiezen de plissé gordijnen aan de muur boven het raam te bevestigen. Daardoor bedekken ze het raam volledig wanneer ze gesloten zijn. Dit zorgt voor maximale lichtregulering en privacy.

Wanneer de bovenkant van uw raamkozijn wilt vrijhouden of als er onvoldoende ruimte is aan de zijkanten van het raam, kan het een optie zijn om de plissé gordijnen aan het plafond te bevestigen. Deze methode creëert een strakke en moderne uitstraling.

Plissé gordijnen zonder boorgaten maar mét magneetband

Voor wie geen boorgaten in de kozijnen of muren wil, bieden wij het Deco Frame Plissé aan. Een slimme oplossing die specifiek is ontworpen om uw plisségordijnen zonder boorgaten, op betrouwbare wijze te monteren. Dit frame is geschikt voor kunststof -, houten – en aluminium kozijnen.

Het Deco Frame Plissé is zonder boormachine te plaatsen dankzij de magneetband. Deze magneetband past netjes tussen de glaslatten van uw kozijn, waardoor deze nagenoeg onzichtbaar is. Zelfs wanneer u het raam opent. Met geïntegreerde handgrepen kunt u moeiteloos de perfecte stand voor uw plissé gordijn kiezen. Deze manier van monteren is 100% betrouwbaar en heeft zich al vele malen bewezen in de praktijk.

Elk Deco Frame Plissé wordt op maat gemaakt en is mogelijk in breedtes tot wel 2000 mm. Zo zorgen we dat het plissé gordijn altijd perfect aansluit bij uw ramen. We bieden gordijnen die volledig tot slechts deels verduisterend zijn. Het frame is bovendien beschikbaar in elke RAL-kleur die u maar kunt bedenken zodat de combinatie met uw kozijn altijd optimaal is.

Meer informatie over plissé gordijnen?

Bent u op zoek naar kwalitatieve raamdecoratie? Deco Zonwering biedt een zeer breed scala aan plissé gordijnen en nog vele andere soorten raamdecoratie. Aan de hand van een persoonlijk adviesgesprek kunnen wij u informeren welke optie het beste aansluit bij uw wensen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We verwelkomen u graag in onze showroom. De koffie staat voor u klaar!