Houten of aluminium jaloezieën in de badkamer

Veel mensen kiezen voor houten jaloezieën vanwege de warme en natuurlijke uitstraling die ze aan een ruimte toevoegen. Het hout geeft een gevoel van authenticiteit en brengt een vleugje natuur naar binnen. Niet vreemd dus dat u houten jaloezieën mogelijk ook overweegt als raamdecoratie voor uw badkamer. Maar is dit materiaal wel de beste keuze voor deze specifieke ruimte? Deco Zonwering biedt een brede range houten jaloezieën, maar biedt tevens alternatieven zoals aluminium jaloezieën, stoffen jaloezieën of foam lamellen. We vinden het belangrijk dat u eerlijk advies krijgt en een weloverwogen keuze kan maken. Daarom geven we u in dit artikel graag wat meer inzicht over de inzet van houten en aluminium jaloezieën in de badkamer.

de juiste raamdecoratie voor in de badkamer

Zijn houten jaloezieën inzetbaar in de badkamer?

Ja, houten jaloezieën zijn inzetbaar in de badkamer, mits ze op de juiste manier worden gebruikt en er voldoende ventilatie aanwezig is. Let daarom heel goed op welke keuze u maakt in het gebruik bij houten jaloezieën en laat u goed informeren door een specialist, om teleurstellingen te voorkomen.

Houten jaloezieën hebben over het algemeen moeite om goed om te gaan met vochtige omstandigheden. Hout is gevoelig voor vocht en kan reageren door uitzetten, kromtrekken of zelfs beschadigd te raken. In vochtige ruimtes zoals badkamers kunnen houten jaloezieën na verloop van tijd worden aangetast door de hoge luchtvochtigheid en het contact met waterdamp. Hoewel sommige houtsoorten en afwerkingen vochtbestendiger kunnen zijn dan andere, blijft het over het algemeen een uitdaging om houten jaloezieën langdurig en ongeschonden te behouden in een omgeving met veel vocht. Als u toch houten jaloezieën overweegt voor een vochtige ruimte zoals de badkamer, wees dan kritisch in de kwaliteit van het gekozen jaloezie en de ventilatie van de ruimte. Ventileer voldoende na het douche, droog de jaloezieën eventueel na zodat de condens eraf is, laat ze uithangen en hang ze niet op pakket zodat ze beter kunnen drogen en stel ze in ieder geval nooit bloot aan direct water. Meer weten over opties voor jaloezieën in de badkamer? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek in onze showroom in Heesch.

Aluminium jaloezieën; een perfect alternatief voor de badkamer

Als u op zoek bent naar stijlvolle raamdecoratie voor uw badkamer, neem dan ook aluminium jaloezieën in overweging. Toegegeven; deze hebben uiteraard niet de natuurlijke uitstraling die een houtnerf met zich meedraagt. Toch zijn er belangrijke voordelen die deze materiaalsoort erg aantrekkelijk maken als raamdecoratie voor vochtige omgevingen zoals de badkamer. Wilt u toch een nerf in de lamel, dan is een kunststof Foam lamel ook een goed alternatief, deze zijn speciaal ontworpen voor vochtige ruimtes en hebben wel de houtlook die vaak gewenst is.

Aluminium kan prima tegen vocht

Komt de jaloezie in de badkamer, dan is vochtbestendigheid een van de grootste voordelen van aluminium jaloezieën. Badkamers hebben over het algemeen een hoge luchtvochtigheid door damp die vrijkomt bij het stromen van warm water. Dit heeft bij veel materiaal invloed op de levensduur. Aluminium jaloezieën zijn echter robuust en bestand tegen vocht, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor deze specifieke omgeving. In tegenstelling tot houten jaloezieën die kunnen uitzetten of kromtrekken, behouden aluminium jaloezieën altijd hun vorm, ongeacht de vochtigheid. Hiervoor hebben wij een speciale uitvoering; jaloezieën in badkamerkwaliteit.

Lichintval in huis zelf regelen met raamdecoratie en zonwering

Eenvoudig schoon te houden

In de badkamer is eenvoudig onderhoud een prioriteit. Aluminium jaloezieën maken dit proces gemakkelijk. Ze kunnen eenvoudig worden schoongeveegd met een vochtige doek om stof en eventuele opbouw van vocht of aanslag te verwijderen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat uw badkamer er altijd netjes en verzorgd uitziet.

Moderne en stijlvolle uitstraling

Aluminium jaloezieën voegen een eigentijds en gestroomlijnd element toe aan de badkamer inrichting. Met hun strakke profiel passen ze naadloos in moderne en minimalistische ontwerpstijlen, maar ze kunnen ook een interessant contrast vormen in meer traditionele badkamer interieurs.

Aluminium jaloezieën gaan zeer lang mee

Aluminium is van nature bestand is tegen corrosie en roest, waardoor het minder gevoelig is voor de effecten van vocht en luchtvochtigheid in vergelijking met sommige andere materialen, zoals hout. De duurzaamheid van aluminium jaloezieën wordt versterkt door hun constructie en afwerking. Hoogwaardige aluminium jaloezieën worden vaak vervaardigd met stevige lamellen en mechanismen die ontworpen zijn om langdurig en soepel te functioneren. De lamellen kunnen worden aangepast aan verschillende posities en hoeken zonder snel te slijten.

Deco Zonwering werkt alleen samen met gerenommeerde producenten van raamdecoratie, waardoor wij kwaliteit kunnen garanderen. Met jaloezieën van Deco Zonwering haalt u daarom gegarandeerd een product in huis waar u vele jaren van kan genieten.

Jaloezieën nodig voor uw badkamer? Kom langs in onze showroom!

Deco Zonwering biedt alleen hoge kwaliteit producten. We hebben een brede range houten jaloezieën die er schitterend uitzien, maar vaak beter toepasbaar zijn in woonruimtes zoals de slaapkamer, werkkamer of woonkamer. Voor de badkamer zullen we u in praktijk vaker een aluminium jaloezie adviseren of een kunststof variant. Omdat we willen dat u altijd jarenlang kan genieten van de producten die we aanbieden, hechten we veel waarde aan eerlijk en deskundig advies. Om die reden ontvangen we u ook graag voor een persoonlijk advies gesprek in onze showroom in Heesch. Hier kunnen we u beter adviseren op basis van uw specifieke situatie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.