Zonwering op zonne-energie in Rosmalen

Deze mooie hoekwoning in Rosmalen hebben we onlangs mogen voorzien van hoge kwaliteit Solar rolluiken en Solar jaloezie rolluiken. Hierdoor kunnen de bewoners hun woning in de zomer lekker koel houden terwijl ze in de koude wintermaanden minder hard hoeven te stoken. Zowel boven als onder zijn worden de geautomatiseerde rolluiken gevoed door het geïntegreerde zonnepaneel. Lekker duurzaam en goed voor de energierekening dus!

Solar rolluiken boven

Het betreft hier een hoekwoning. Dat betekent dat aan twee zijden zonlicht naar binnen valt. Schitterend, zo’n mooi verlichte woning. Maar het heeft ook nadelen. Met name in de zomer. Deze bewoners merkten dat ze in de zomer erg vroeg wakker werden gemaakt door de opkomende zon. Uitslapen op zondag was er niet bij. Daarnaast zorgde het zonlicht op de ramen voor veel warmte in huis. Dat is beneden vervelend, maar met name irritant wanneer het bedtijd is. Urenlang draaien in bed was het gevolg. Volgende zomer gaan deze bewoners geen last meer ondervinden van een te hete slaapkamer. Door voor isolerende rolluiken aan beide zijden van het huis te kiezen wordt dit probleem effectief aangepakt.

Solar jaloezie rolluiken beneden

Beneden zijn de ramen voorzien van Solar jaloezie rolluiken. Een combinatie van rolluik en een buiten jaloezie, doordat deze rolluiken kantelbare lamellen hebben. Deze isoleren in principe op dezelfde manier als de rolluiken boven. Echter hebben de bewoners bij deze jaloezie rolluiken de optie om de lamellen half open te zetten. Zodoende komt er toch daglicht binnen wat het wooncomfort ten goede komt. De jaloezie is van absolute topkwaliteit en rammelt niet bij een stevige windvlaag of harde wind. Zo kunnen de bewoners het hele jaar door genieten van hun serre.

Alles op afstandsbediening.

Herinnert u zich die rolluiken van vroeger nog? Waarbij u uw armspier oefeningen voor die dag meteen had gedaan bij het oprollen van het rolluik? Als u nog steeds een dergelijk rolluik heeft wordt het misschien tijd om eens te oriënteren op de nieuwste generatie rolluiken. Zo kunnen deze bewoners overal in huis de rolluiken geautomatiseerd omhoog en omlaag brengen. Wat en gemak!