Aluminiumfolie is een improvisatie oplossing voor zonwering

Het is de vraag van het moment. Wat is de beste manier om uw woning koel te houden. Met de bloedhete temperaturen van de afgelopen dagen speelt die vraag bij vele huisbezitters door het hoofd. In elke stad of dorp zijn er wel niet interessante geïmproviseerde oplossingen te vinden, maar waarom improviseren als u de komende jaren kunt genieten van ‘normale’ zonwering.

Hoe houd je warmte tegen?

Er zijn vele innovatieve om de warmte in huis tegen te gaan. Aluminiumfolie voor het raam plakken zorgt er (tijdelijk) voor om warmte via de zon buiten de deur te houden. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om het dak nat te houden met water. Zeker mensen met een plat dak hebben sneller last van de warmte in huis, dan mensen met een schuin dak. Heb je een plat dak? Als laatste redmiddel proberen mensen nog natte doeken voor het huis te hangen om de weg naar verkoeling te vinden, maar door de drogende werking van de zon is dat vaak maar van korte duur. De oplossingen zijn leuk, maar een oplossing voor de komende jaar zou gemakkelijker zijn.

  • Zonwering aluminiumfolie

Rolluik als zonwering

De geïmproviseerde oplossingen om de warmte buiten te houden zijn leuk, maar het is nooit een oplossing voor de lange termijn. Een rolluik fungeert ideaal als zonwering en isolatiemateriaal tijdens een bloedhete zomerdag. Hoewel je nu nog niet wilt denken aan de ijskoude winterdagen, heeft een rolluik ook isolerende werking op een koude dag. Niet alleen houdt u zo het huis lekker warm, maar zorgt u er ook voor dat de energiekosten lager blijven.

Insecten bestrijding

Een van de bijkomstigheden van het mooie weer is de toestroom aan insecten die rondlopen, -vliegen of -kruipen. Deze kunnen gemakkelijk buitengehouden worden met een rolluik, maar wanneer een golf aan hitte voorbij is gewaaid, dan wilt u toch graag een raam open kunnen doen om bijvoorbeeld de frisse ochtendbries door uw woning te laten gaan. Deco biedt de mogelijkheid om een rolluik en hor met elkaar te combineren zodat u optimaal kunt genieten van de zomer zonder dat insecten intreden doen in uw woning.

Meer informatie over zonwering?

Gaat u voor kwaliteit die ook nog eens voordelig is? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar.