Welke terrasoverkapping past het beste bij mijn woning?

Het kwik is de afgelopen dagen flink gestegen in Nederland en mogelijk zetten de hoge (tropische) temperaturen zich de komende weken verder voort. Hoewel het overgrote gedeelte van Nederland altijd uitkijkt naar een warme en zonnige zomer, is het niet altijd fijn om op uw terras te zitten onder een bloedhete brandende zon. Sterker nog: te lang in de zon zitten kan slechte gevolgen hebben voor uw gezondheid. De keuze voor een terrasoverkapping is dan al snel gemaakt! Maar welke keuzes aan terrasoverkappingen zijn er en waar moet je op letten bij de aankoop van een overkapping?

Soort overkapping

Er is een ruime keuze aan verschillende terrasoverkappingen. De gedachte gaat dan al snel uit naar uitschuifbare terrasschermen die aan de gevel gemonteerd kunnen worden. Maar wat als u uw terras verder van de buitenmuur vandaan heeft staan? Gelukkig zijn er ook dan nog voldoende andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaand terrasscherm, een parasol of een losstaande overkapping van Stobag zoals de Stobag Bavona .

Afmeting

De keuze voor een geschikte overkapping tegen de zon hangt vooral af van de afmetingen. De afmeting van de terrasoverkapping wordt bepaald door drie factoren:

  • De maximale breedte en lengte van de soort overkapping;
  • De breedte en lengte van uw tuin, balkon en/of gevel;
  • Uw wens van de afmeting van de terrasoverkapping.

De fysieke mogelijkheden rondom het huis in combinatie met het betreffende zonweringssysteem zijn leidende factoren voor uw keuze. Wij nemen graag uw wens qua afmetingen mee in de zoektocht naar een droomoverkapping voor de perfecte zomerdag.

Bediening

Verschillende terrasoverkappingen beschikken over een bediening om bijvoorbeeld het zonweringdoek uit te schuiven. Dit kan handmatig bediend worden, maar steeds meer overkappingen bieden de mogelijkheid voor elektrische bediening. Alle elektrische zonweringen bij Deco beschikken over een Somfy motor en zijn eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening of applicatie op uw telefoon. Zo hoeft u niet op te staan en kunt zo lang mogelijk blijven genieten van uw comfortabele houding.

Weersbestendig

De zomers in Nederland bestaan niet alleen uit een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje. Zo nu en dan trekken er hevige buien met mogelijk onweer en flinke windstoten over ons land. Niet alle terrasoverkappingen zijn bestand tegen slecht weer. Vooral zonweringsdoeken lopen eerder risico om schade op te lopen.

Maakt u toch de keuze voor een overkapping met een zonweringsdoek? Een Stobag Pergolino beschikt onder andere over twee staanders voor een steviger geheel, waardoor u ook bij regen of harde wind kunt genieten van de buitenlucht.

Bezoek onze showroom

Zoals u ziet zijn er verschillende mogelijkheden voor een terrasoverkapping. Hopelijk hebben wij u inzicht kunnen geven in de verschillende keuzes en aandachtspunten waar u aan moet denken bij de aankoop. Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar ons assortiment? Stuur een mail naar info@decozonwering.nl of kom langs in onze showroom.