Hoe voorkom ik insecten in mijn huis?

Nederland kent een heerlijke zomer dit jaar. Dagen achter elkaar hebben we genoten van warme en zonnige buitenlucht. De warmte houdt u overdag buiten door de ramen en deuren gesloten te houden. Later op de dag, als men geniet van een iets koelere zomeravond, wordt het huis afgekoeld door alles wagenwijd open te zetten. Als je dan naar binnen gaat, ontdekt u dat u een fout heeft gemaakt. Een huis vol vliegjes, muggen, spinnen en ander ongedierte als eindresultaat. Horren en hordeuren dienen als gemakkelijke oplossing voor dit probleem.

Vies, vervelend én gevaarlijk

U heeft vast wel eens meegemaakt dat u wakker lag in uw bed vanwege het geluid van bijvoorbeeld een mug. Tot overmaat van ramp zat u de volgende morgen ook nog eens onder de bultjes. Ongedierte in uw huis is niet alleen erg vervelend en vies, maar het kan ook nog veel grotere problemen opleveren. Het is voor uw gezondheid van essentieel belang dat u insecten buiten de deur houdt. Veel ongewenste indringers dragen besmettelijke ziektes bij zich. Via de uitwerpselen van de plaagdieren verspreiden de ziektekiemen zich. Dit gebeurd niet alleen door een steek van een mug, maar ook wanneer de beestjes in aanraking komen met uw voedsel heeft u een verhoogde kans om ziek te worden.

  • Voorkom insecten in huis

Meer ongedierte in risicogebieden

In een bosrijke of landelijke omgeving zijn insecten niet weg te denken. De beestjes zijn nuttig en horen bij het ecosysteem rondom uw huis. Zo dienen ze bijvoorbeeld als voedsel voor andere dieren. Veel mensen beseffen dat wel, maar willen het ongedierte logischerwijs niet in hun huis terugvinden. Ook rondom woningen vlakbij stilstaand water leven veel plaagdieren. Muggen zoeken stilstaand water op om daar hun eitjes te leggen en uit te laten komen. Muggen worden vaak gezien als de meest irritante insecten. Door de muggen uit uw huis te houden voorkomt u slapeloze nachten, jeukende bultjes en risico’s op ziektes. Horren en hordeuren versperren de vrije doortocht voor deze zoemende plaagdieren en zorgen ervoor dat u geen last meer heeft van andere vervelende insecten.

Rolluik en hor in één

Om uw huis tegen de warmte, de zon én insecten te beschermen is er een oplossing: een rolluik en hor in één. Niet alleen is deze combinatie ideaal tegen hitte en insecten, maar biedt het ook uitkomst als inbraakpreventie en volledige verduistering in de nachtelijke uren. Deze gebruiksvriendelijke toepassing zorgt voor perfect wooncomfort bij prachtig weer in de lente, zomer en begin van de herfst!

Neem een kijkje in onze showroom

In onze showroom kunt u zien wat de mogelijkheden zijn van een hor bij uw raam of deur, of zelfs de combinatie tussen een hor en een rolluik voor de optimale wering van insecten en hitte. Wees welkom voor een bezoek of neem contact op via 0412-480490 of info@decozonwering.nl