Luxe terrasoverkapping Heesch

Voor deze prachtige vrijstaande woning in Heesch mochten we een luxe overkapping realiseren. De bewoners waren op zoek naar een ruimte die dienst kon doen als tuinkamer én terrasoverkapping in één. De overkapping moest naadloos aansluiten op de rest van de woning die voorzien is van antraciete tuindeuren, witte kozijnen en een dakkapel met groot raam.

Een tuinkamer van alle gemakken voorzien

Enkele kenmerken van de veelzijdige Stobag Neon overkapping:

  • 6 meter breed x 3,5 meter diep
  • Schuifbare glaswanden
  • Zonwering volledig geïntegreerd
  • Panoramisch uitzicht door gebruik van 2 hoekpalen

Dé ideale plek waar de bewoners in elk jaargetijde volop van kunnen genieten, met een fantastisch uitzicht op de weide en bosrand.

Aluminium overkapping met glazen dak

De aluminium Stobag Neon overkapping van deze woning is uitgevoerd in exact dezelfde kleur als de tuindeuren, namelijk antraciet in de kleur ral 7016. Ook de positionering van de overkapping, symmetrisch onder het bovenraam valt op. Zo vormt deze een mooi geheel met de rest van de woning. De overkapping is aan het huis gemonteerd en aan de voorzijde voorzien van 2 palen. De linkerzijde van de overkapping is voorzien van een glazen spie kozijn aan de bovenkant met daaronder een schuifbare glaswand. Ook de voorzijde heeft een schuifbare glaswand. Voor de rechterzijde kozen de bewoners voor een aluminium vaste zijwand voor wat extra privacy en beschutting.

Het glazen dak geeft een prachtige lichtinval en is gemaakt van 5.52 millimeter dik gelaagd glas. Dat is glas met tussenlagen van transparant kunststof. Mocht dit glas breken, dan blijven de gebroken stukken aan de kunststoflaag kleven. Dit vermindert het risico op rondvliegend glas aanzienlijk. Om te voorkomen dat het in de zomer te heet wordt, heeft deze overkapping een Stobag Arnex zonwering die is ingebouwd onder het dak. Deze kan naar wens bediend worden met de handige Somfy Tahoma switch.

De bewoners van deze woning in Heesch zitten er vanaf nu in ieder geval in de winter warmpjes bij en genieten in de zomer tot in de late uurtjes onder hun overkapping met opengeschoven pui van de ondergaande zon. Wilt u ook zo’n mooie overkapping op maat? Neem contact met ons op.

Overkapping met glazen dak van 5.52 millimeter dik gelaagd glas
Stobag Neon tuinkamer voorzien van geïntegreerde Stobag Arnex zonwering

Geintegreerde Stobag Arnex zonwering

Het glazen dak geeft een prachtige lichtinval en dat is heerlijk. Maar wist u dat zonnestralen een veranda tot meer dan 60 graden kunnen opwarmen?

Voorkomen van opwarming overkapping

Om te voorkomen dat het in de zomer te heet wordt, heeft deze overkapping een Stobag Arnex zonwering die is ingebouwd onder het dak. De Stobag Arnex zonwering wordt op maat gemaakt en kunt u geheel naar wens samenstellen. De kleurcombinaties zijn enorm en kunnen makkelijk afgestemd worden op kleuren die u heeft toegepast bij de woning.  Ook de maximale breedte en uitval zijn indrukwekkend te noemen. En last but not least, de zonwering kan elektrisch worden bediend, hiervoor kunt u gebruik maken van de Somfy Tahoma switch waarmee u ook uw andere apparaten zoals rolluiken of screens kunt bedienen.