Solar screens in Oss van Deco Zonwering

Solar screens in Oss

Deze moderne woning in Oss heeft moderne, grote raampartijen die helemaal tot de grond reiken. De lichtinval binnen is dan ook prachtig. Hartje zomer kan de temperatuur echter flink oplopen. ’s Avonds op de bank hadden de bewoners bovendien toch een beetje het gevoel in de kijker te zitten. En die laaghangende avondzon maakte televisie kijken ook lastig.

Daarom klopten ze bij Deco Zonwering aan met de vraag: “Is er een passende zonwering voor onze woning die de warmte reguleert, het zonlicht tempert en inkijk op de begane grond wat wegneemt? Het liefst op een manier waarbij we zelf wel nog naar buiten kunnen kijken?” Laten we bij Deco Zonwering daar nou de perfecte oplossing voor hebben, in de vorm van solar screens.

Wat zijn solar screens?

Solar screens zijn verticale schermen die direct langs het raam af bewegen. In warme tijden houden ze het zonlicht buiten en de koelte binnen. In de wintermaanden isoleren ze de woning en houden ze de warmte vast waardoor u minder hoeft te stoken. In tegenstelling tot rolluiken, hebben solar screens geen lamellen maar een doek. Dit doek is in verschillende soorten verkrijgbaar. Denk aan verschillende kleurstellingen, maar ook verschillende materiaal samenstellingen. Zo kunt u kiezen voor een solar screen met een volledig – of half verduisterend doek. De bewoners van dit huis in Oss hebben gekozen voor een lichtgekleurd, half verduisterend doek gekozen. Voorbijgangers kunnen daardoor niet naar binnen kijken, maar de bewoners wel naar buiten. Het zonlicht wordt voldoende gedempt om niet meer storend te zijn tijdens het televisie kijken, maar wordt niet volledig geweerd zodat de kamer niet afgesloten voelt.

Daarnaast oogt het solar screen, door zijn strakke look erg modern. Perfect voor de bewoners van deze moderne woning in Oss, die geen vitrage gordijnen in de woning wilden. Solar screens hebben bovendien een veel hogere isolatie waarde dan vitrage gordijnen.