Solar zonwering op achterpui in Veghel

Solar screens voor achterpui met openslaande tuindeuren in Veghel

Een achterpui met openslaande tuindeuren, welke zonwering past daar bij? Als een zonnescherm past is het probleem hiermee op te lossen. Maar wellicht vindt u een zonnescherm niet mooi of wilt u een zonwering oplossing die ook in de winter voor een hogere isolatiewaarde zorgt. Of mogelijk heeft u, net als de bewoners van dit huis in Veghel, niet de mogelijkheid om een zonnescherm te bevestigen. Wat dan?

Met dit vraagstuk kwamen deze klanten uit Veghel onze showroom binnen. Ze zaten met hun handen in het haar, want er was tot dan toe geen enkele partij die hun van passend advies had kunnen voorzien. Gelukkig zijn we bij Deco Zonwering niet voor één gat te vangen.

We bedachten een zonwering oplossing die alle boxjes aantikt:

  • het houdt de woning koel in de zomer
  • dankzij de verhoogde isolatie blijft het huis comfortabel warm in de winter
  • de tuindeuren kunnen gewoon open, ook als de zonwering naar beneden is
  • alles is automatisch bedienbaar voor extra gemak
  • deze duurzame zonwering werkt volledig op zonne-energie

Om te zorgen dat de slaapkamers ook lekker koel blijven op warme zomerdagen, hebben we hier Fakro screens geïnstalleerd. Ook deze screens werken volledig op zonne-energie. Zodoende zien de bewoners van de automatische bediening niets terug op de energierekening én hoefden we geen kabels door de woning te trekken!

Openslaande deuren ook als zonwering naar beneden is

Deze woning was niet geschikt voor plaatsing van een zonnescherm. Rolluiken en screens konden beide wel. Luisterend naar de wensen van onze klant hebben we uiteindelijk de keuze gemaakt voor screens. Solar screens om precies te zijn. Dit niet alleen omdat solar screens duurzaam zijn en geen extra energiekosten met zich meebrengen. Een belangrijk voordeel van solar screens is namelijk het feit dat ze volledig zelfstandig functioneren. De screens zijn voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel. Dit paneel wekt de benodigde energie op en zet deze direct om. Hierdoor hoeven de screens niet aan het netwerk verbonden te worden. Geen kabels en geen boorgaten dus. Zéker voor deze klanten was dit een belangrijk voordeel.

Waarom? Omdat we vier losse screens op de achterpui hebben geplaatst. Een groot screen over de gehele breedte zou er namelijk voor zorgen dat de bewoners de tuindeuren niet kunnen gebruiken zolang de zonwering naar beneden is. Dat gaat natuurlijk niet.

Solar zonwering op achterpui en dakramen in Veghel

De achterpui was in dit geval verdeeld in vier delen; twee vaste ramen en twee tuindeuren in het midden. Door zowel de ramen als de deuren ieder van een eigen screen te voorzien, kunnen de deuren gewoon gebruikt worden terwijl de zonwering naar beneden is. Middels een afstandsbediening zijn alle screens wel tegelijkertijd te openen en sluiten.

Solar screens: isolerend, windvast en stijlvol

Zoals gezegd kan in sommige gevallen een zonnescherm ook oplossing bieden als u een achterpui heeft met openslaande deuren. Echter is een zonnescherm wel gevoeliger voor wind en biedt deze geen extra isolatiewaarde in de koude maanden van het jaar.

Een solar jaloezie rolluik had ook uitkomst kunnen bieden. Deze rolluiken hebben de hoogste isolatiewaarde. Doordat de rolluiken met kantelbare lamellen deels zonlicht door kunnen laten, kunt u zorgen dat we woning in de zomermaanden gekoeld wordt, maar niet volledig afgesloten wordt voor daglicht. Solar rolluiken zijn in meerdere kleuren beschikbaar.

Met een solar screen hebben deze bewoners echter als het ware voor een gulden middenweg gekozen. Ze vonden rolluiken esthetisch minder aantrekkelijk en wilden tegelijkertijd wel graag een oplossing die ook in de winter voor extra wooncomfort zou zorgen. De Solar screens zijn voorzien van een doek welke in meerdere mate van lichtdoorlatendheid beschikbaar zijn. Veel mensen vinden dit huiselijker ogen. Ook is de kast bovenaan het screen zeer slank. Het doek zit verticaal vastgeritst en is daardoor windvast. Geen geklapper dus, zelfs bij harde windstoten. Hoewel rolluiken de hoogste isolatiewaarde hebben, maken deze solar screens de woning ook direct vele malen beter geïsoleerd. Daarmee is het een  oplossing waar ze het hele jaar van kunnen profiteren!

Solar screens voor dakraam

Niet iedereen is zich ervan bewust dat het kan, maar solar screens zijn ook inzetbaar voor schuine dakramen. Zeker op de slaapkamer wilt u graag dat de temperatuur behaaglijk blijft. Daarnaast sluiten screens vele malen beter af dan een rolgordijn waardoor u tijdens de zomermaanden ook geen hinder ondervindt van daglicht dat al in de vroege uurtjes de slaapkamer in komt. Als u kleine kinderen heeft, kan dit ook een groot voordeel zijn. In de zomermaanden is het meestal nog niet donker als het bedtijd is. Niet ieder kind kan goed slapen in een lichte slaapkamer. Door de dakramen van deze woning te voorzien van solar screens is dit probleem voor deze bewoners in ieder geval opgelost.

Solar zonwering op achterpui in Veghel

Veelgestelde vragen over solar screens

We merken dat er nog wat onduidelijkheid heerst rondom solar screens en de inzetbaarheid hiervan. Laten we daarom dit moment eens pakken om een aantal zorgen die ook deze bewoners uit Veghel hadden direct weg te nemen.

Kan een solar screen ook goed functioneren op bewolkte dagen?

Jazeker, een solar screen van de juiste kwaliteit werkt ook volledig naar behoren op (zeer) bewolkte dagen. Deco Zonwering werkt alleen met gerenommeerde merken die zich hebben bewezen in de praktijk, zoals Somfy. Somfy is wereldwijd marktleider in de automatische bediening voor zonwering op zonne-energie.

Solar technologie lijkt nog zo nieuw. Hoe weet ik zeker dat deze technologie ook over een paar jaar nog goed werkt?

Let goed op voor welk merk u kiest. Er zijn producten met stuntprijzen op de markt beschikbaar waarbij wij niet durven te beloven dat deze jarenlang mee gaan. Daarom verkoopt Deco Zonwering alleen producten met een bewezen kwaliteit. Zo krijgt u op de producten van Somfy tot maar liefst 7 jaar garantie.

Ik denk dat mijn solar screen niet genoeg zonlicht krijgt op de plek waar ik ‘m wil hangen

Zolang het zonnepaneel aan de bovenzijde van het solar screen niet onder een overkapping hangt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het screen hoeft echt niet vol in de zon te hangen om genoeg daglicht te krijgen. Staat de zon aan de andere kant van het huis? Geen probleem! Uw screen gaat gewoon volledig automatisch open en dicht, 100% op zonne-energie.