Wat is het verschil tussen infrarood en gas terrasverwarming?

De tijd is aangebroken dat de zon steeds sneller weer onder gaat. Terwijl de dagen, meer dan eens, nog warm en prettig aanvoelen, voelen de avonden dan al snel wat kouder als de zon weg is. Toch wil je een mooie zomeravond hierdoor niet laten verpesten. Gelukkig biedt een terrasverwarming uitkomst, maar kiest u voor een terrasverwarming op gas of infrarood?

Terrasverwarming op gas

Bent u opzoek naar een terrasverwarming voor een warme en knusse zomeravond sfeer? Dan is een terrasverwarming op gas de beste keuze. Een verwarming op gas kan geleverd worden in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan zowel een staande gasheater of een ingebouwde gasheater rondom een vuurbestendige tafel.

In tegenstelling tot een infrarood terrasverwarming wordt bij een verwarming op gas de lucht verwarmd. Zo heeft deze vorm van terrasverwarming een groter bereik en kunt u met het gehele gezin en vrienden genieten van de warmte. De terrasverwarming op gas is aangesloten op een gasfles, waardoor de verwarming vaak ook redelijk eenvoudig te verplaatsen is.

Veiligheid

Is de keuze voor nu gevallen op een terrasverwarming op gas? Houdt dan wel rekening met de veiligheid van deze verwarming. Zorg voor voldoende ventilatie rondom de gasheater. Bij een te kort aan zuurstof loopt u namelijk het risico op CO2 vergiftiging. Zorg dat deze verwarming dus niet gebruikt wordt onder een afgesloten serre, maar altijd onder een terrasoverkapping. Laat altijd minimaal 25% van uw terrasoverkapping open, zodat er genoeg ventilatie en zuurstoftoevoer is.

Zorg ook voor genoeg ruimte om de gasheater heen. Houdt ongeveer een meter ruimte tussen bijvoorbeeld uw terrasmeubels en het vuur wat uit de gasheater komt. Let hierbij ook goed op de wind. Vuur is windgevoelig en kan gemakkelijk overslaan bij een te harde wind.

  • Verschil infrarood en gas terrasverwarming

Infrarood terrasverwarming

Waar een terrasverwarming op gas de omgeving verwarmd, zorgt infrarood terrasverwarming voor verwarming van lichamen en objecten op een natuurlijke manier, te vergelijken met de warmte van de zon. Daardoor wordt u sneller warm met deze vorm van terrasverwarming.

Doordat infrarood de persoon en omliggende objecten verwarmd, is het belangrijk dat de terrasverwarming goed gepositioneerd staat, zodat u daadwerkelijk kunt genieten van de warmte zonder dat uw terras daarvoor verbouwd dient te worden. Besluit u te kiezen voor infrarood terrasverwarming? Laat u dan goed informeren over de locatie waar deze verwarming het beste hangt voor het optimale resultaat.

Milieuvriendelijke terrasverwarming

Het energieverbruik van een infrarood terrasverwarming is laag en daarom is een infrarood terrasverwarming goed voor de portemonnee én het milieu. Ook het kabinet stimuleert het gebruik van elektriciteit boven gas. In het klimaatakkoord wordt gesproken over het verhogen van de prijs op gas en het verlagen van de elektriciteitsrekening.

Meer informatie over terrasverwarmingen?

Kijkt u al uit naar een warme (na)zomeravond met nieuwe terrasverwarming? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar.