Wel of niet kiezen voor rolluiken op zonne-energie?

Heeft u veel inkijk in uw huis? Of heeft u in de zomer last van warme temperaturen? Het plaatsen van rolluiken voor de ramen is dan een goede oplossing! Maar welk soort rolluik moet u kiezen? Laat u goed informeren en adviseren. Dan kunt u alle voor- en nadelen op een rij zetten voor een optimale keuze. Wij zetten in dit artikel alle voor- en nadelen van Solar rolluiken op een rijtje!

Waarom kiezen voor een rolluik?

Rolluiken zijn niet alleen nuttig voor het behouden van privacy, ze zijn ook inbraak vertragend. Daarnaast werken rolluiken isolerend in de winter en zorgen ze voor een koele ruimte in de zomer. Al met al, een goede oplossing voor uw huis! Rolluiken zijn er in overvloed, merken, soorten, maten, materiaal en bediening. Voor de bediening kunnen we gebruik maken van zonne-energie, solar rolluiken.

Energiebesparend

Rolluiken die op Solar energie werken, zijn een duurder alternatief dan een normaal rolluik. Echter bespaart u door de werking van Solar veel energie en geld. Dit werkt in de toekomst met terugwerkende kracht.

Solar rolluiken zijn vaak kostenbesparend en ook nog milieuvriendelijk. Steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van alternatieven voor het opwekken van energie. Denk aan zonnepanelen voor het opladen van de elektrische auto. Daarnaast vind men het gemak van draadloze bediening erg interessant. Solar rolluiken spelen in op deze trends.

Het voordeel van een ingebouwde accu

Rolluiken op zonne-energie hebben daglicht of zonlicht nodig om zich op te laden, dus het is niet altijd mogelijk om het paneel in de bak te integreren vanwege een overstek of uitbouw. Echter heeft elk rolluik die op zonne-energie werkt een ingebouwde accu en de mogelijkheid om het solar paneel los te zetten, waardoor het rolluik wel altijd werkt en zich volledig kan opladen.

Wat zijn de voordelen van rolluiken op zonne-energie?

Het kiezen van rolluiken die op zonne-energie werken heeft meerdere voordelen;

 • Solar rolluiken zijn volledig draadloos waardoor er geen kabels langs de rolluiken lopen.
 • Omdat er geen stroom nodig is voor het gebruiken van de rolluiken, hoeven er geen gaten in uw muur of kozijn geboord te worden.
 • Solar rolluiken zijn erg veilig. Ze werken altijd, ook als de stroom uitvalt.
 • De rolluiken zijn erg stil en de motoren lopen geruisloos.
 • De Solar rolluiken beschikken over een soft stop en soft start systeem met veiligheidspakket. Hierdoor remt de motor vlak voor de onderste en bovenste positie even af om zo extra zacht te sluiten.
 • Het rolluik is continue beveiligd tegen optillen dankzij een vergrendelingssysteem. Hierdoor heeft u geen last meer van gerammel bij hevige wind.
 • Het rolluik heeft een compacte kast met zonnecel. Alleen daglicht is al genoeg voor het opladen van de zonnecel.
 • Beschikt over een geïntegreerde accu, die volledig is weggewerkt in de motor.
 • Mooi en netjes aanzicht, doordat er geen schroefjes te zien zijn.

Wat zijn de nadelen van rolluiken op zonne-energie?

Daarentegen zijn er ook nadelen van rolluiken op zonne-energie;

 • Rolluiken op zonne-energie sluiten het volledige raam af. Rolluiken op zonne-energie zijn steeds vaker ook te verkrijgen als lamellen. Op deze manier kunt u zelf de lichtinval reguleren.
 • Rolluiken op zonne-energie hebben zon nodig om zich op te laden. Echter heeft elk rolluik die op zonne-energie werkt een ingebouwde accu, waardoor het rolluik altijd werkt.
 • Rolluiken die op Solar werken zijn een duurder alternatief dan een normaal rolluik. Echter bespaart u door de werking van Solar veel energie en geld. Dit werkt in de toekomst met terugwerkende kracht.

Advies over solar rolluiken?

Wilt u een milieuvriendelijke optie als zonwering? Dan is een Solar rolluik zeker een goede oplossing!

Bij Deco zonwering zijn wij van alle gemakken voorzien. Wilt u rolluiken op zonne-energie of wilt u hier meer informatie over weten? Wij helpen u graag! Daarnaast beschikken wij over een eigen showroom, waar wij ons complete assortiment overzichtelijk hebben tentoongesteld. Op deze manier kunt u alle materialen en stoffen bij ons uitproberen en bestuderen. Door onze jarenlange ervaring en expertise, geven wij graag advies over het inrichten van de juiste zonwering voor uw huis.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!