Domotica in zonwering, hoe zit dat?

Domotica komt steeds vaker terug in ons interieur. Men wil steeds meer gebruik maken van technologische snufjes in de inrichting. Het is gemakkelijk, kan de veiligheid en privacy waarborgen en zorgt ook voor een duurzaam gebruik. Maar wat betekend Domotica precies? En kan domotica ook in zonwering worden toegepast? In dit artikel zetten we alles voor u op een rijtje!

  • Solar rolluik wit

Wat is domotica?

De term domotica bestaat al een tijdje. Domotica bestaat eigenlijk uit twee woorden. Domo komt van het Latijnse woord domus, wat woning of huis betekend. Tica wordt vaak toegevoegd aan woorden die een technologische betekenis hebben. Domotica betekend dus woning-technologie. Bij domotica worden er processen of handelingen in het huis geautomatiseerd. Door middel van bepaalde technieken kan bijvoorbeeld een zonwering automatisch worden geopend of gesloten. Maar ook bij andere handelingen kan domotica worden ingezet. Het is belangrijk dat er door middel van Wifi, Bluetooth of Z-wave verbinding kan worden gemaakt, om de automatische besturing mogelijk te maken.

Bij welke zonwering wordt domotica toegepast?

Domotica is overal ook al benoemen we het niet zo, ook binnen zonwering oplossing wordt dit toegepast. Hierdoor kan zonwering geautomatiseerd geopend en gesloten worden. Met één klik op de knop, kunt u de zonwering gemakkelijk en snel bedienen. Ook het regelen van bijvoorbeeld de stand van de lamellen bij jaloezieën of rolluiken met kantelbare lamellen of tot hoever gordijnen moeten sluiten gedurende het tijdstip van de dag.  Ook bij solar zonwering is domotica een onderdeel van de oplossing. De technologie die we gebruiken is ideaal voor als het buiten bijvoorbeeld erg warm is en u het zonlicht wilt tegenhouden. Zelfs op afstand kan de zonwering bediend worden. Hierdoor blijft de binnenruimte koel, en hoeft u minder snel een ventilator of airconditioning aan te zetten. In de systemen zitten bepaalde technologieën die de veiligheid kunnen waarborgen. Zo zal de zonwering altijd werken bij kortsluiting of een storing in huis omdat deze daar los van staat en zelfvoorzienend is door een zonnepaneel. Er zijn verschillende domotica systemen verkrijgbaar. Somfy is één van de domotica systemen voor zonwering. Somfy kent vele producten ook buiten zonwering oplossingen die perfect zijn om uw woning en uw leven gemakkelijker, comfortabeler en vooral veiliger maken.

Wat is Somfy?

Somfy is een domotica systeem dat vooral gebruikt kan worden voor het besturen van zonwering, alarmsystemen, verlichting en garagedeuren. Door middel van het downloaden van de Somfy app kan u gemakkelijk via de telefoon of tablet bepaalde handelingen of apparaten automatisch bedienen. Bovendien kan er ook tegen Somfy worden gepraat, om de handeling geautomatiseerd te laten verlopen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de oplossingen waarvoor u kiest en of de functionaliteit aanwezig is.

Somfy kan met meerdere apparatuur verbonden worden, waardoor het gemakkelijk is om vanuit de app alles automatisch te besturen. Daarnaast kan Somfy ook heel gemakkelijk met Google home worden verbonden, zodat u al uw apparatuur kunt bedienen.

Bestaande- of nieuwbouw woning

Het maakt niet uit of u een bestaande woning heeft of nieuwbouw woning heeft, steeds meer oplossingen werken bijvoorbeeld op solar-energie en vereisen geen stroompunten in huis. Wifi verbindingen doen de rest in combinatie met een app. Bij een nieuwbouw woning kunt u wel vooraf rekening houden met bepaalde voorzieningen op plaatsen zonder dat u achteraf zou moeten breken zoals bij een bestaande woning. Gaat u bouwen, of neem u deel aan een nieuwbouw project. Overdenk dan wat u naast de inrichting aan domotica toepassingen zou willen invullen. Maak een schets of plan van uw woning. Vervolgens kunt u gericht informatie of advies op vragen.

Informatie en advies

Wilt u uw zonwering ook automatisch besturen? Of wilt u meer weten over hoe domotica binnen zonwering oplossingen werkt? Dan bent u bij Deco Zonwering aan het goede adres! Wij hebben een ruim assortiment aan zonneschermen, screens, rolluiken, terrasoverkappingen en nog meer buitenzonwering. Daarnaast beschikken wij over een brede voorraad aan binnen zonwering, zoals jaloezieën, lamellen, vouwgordijnen en plissés.

Wij zijn gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige solar zonwering oplossingen op zonne-energie.  Maak een eerste afspraak in onze showroom om de mogelijkheden en wensen in kaart te brengen.