Waarom kiezen voor paneelgordijnen?

Paneelgordijnen zijn ideaal voor grote raampartijen, of als u een ruimte wil verdelen in twee gedeeltes. Ook zijn ze goed toepasbaar om op een speelse wijze een keuken of kast af te sluiten van de rest van de ruimte. Dan bieden paneelgordijnen dé oplossing. Het zorgt niet alleen voor een luxe sfeer, maar ook voor een ordelijk aanzicht. Maar wat zijn paneelgordijnen precies? En waarom zou u voor paneelgordijnen kiezen, bijvoorbeeld in combinatie met buitenzonwering zoals rolluiken of screens? Daar vertellen we u graag meer over.

Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen zijn gordijnen die geplaatst worden als panelen. Deze panelen zijn van stof gemaakt en met behulp van een verzwaarde strip aan de onderzijde hangen ze strak naar beneden. Voor een speelser effect is het mogelijk om meerdere strips horizontaal te plaatsen over het doek voor een andere vlakverdeling. Op deze wijze kunt u het design van het paneelgordijn aanpassen naar eigen wens. Vraag advies op maat voor een optimale sfeer en functionaliteit in de ruimte waar u paneelgordijnen wilt plaatsen.

Paneelgordijnen kunnen dienen als zonwering en geven u tegelijkertijd meer privacy. Doordat paneelgordijnen strak naar beneden hangen, zorgen ze voor een modern en chic aanzicht. Het is dan ook een échte eyecatcher voor uw interieur. Bovendien kunt u de paneelgordijnen met een rails langs elkaar laten bewegen. Hierdoor bepaalt u zelf de lichtinval of dichtheid.

Combinatie met buitenzonwering

De sfeer binnen wordt mede bepaald door de paneelgordijnen. Door ze in combinatie met buitenzonwering te gebruiken, creëert u nog meer sfeer doordat u meer invloed op de lichtinval heeft. Overweeg daarbij het gebruik van solar-rolluiken of solar-screens; u heeft dan geen kabels of andere onderdelen over uw muren lopen. Om de solar zonwering te bedienen, volstaat een afstandsbediening. Voor meer informatie over onze oplossingen op zonne-energie, verwijzen wij u graag naar de onderstaande pagina’s.

  • Waarom kiezen voor paneelgordijnen?

Wat zijn de voordelen van paneelgordijnen?

Paneelgordijnen zijn meer dan alleen raamdecoratie. Materiaal keuze, motieven, kleuren en combinaties zorgen voor een persoonlijke sfeer.  Nu rest alleen de vraag: kiest u voor standaard panelen of wilt u liever gordijnen op maat?

Onderhoudsvriendelijk

Paneelgordijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Deze gordijnen beschikken vanuit zichzelf al over een beschermende laag die vuil tegenhoudt. Mochten er onverhoopt toch vlekken op komen, dan kunt u dit makkelijk met water en voorgeschreven reinigingsmiddel schoonmaken.

Hoe zit het met design?

Tot slot zijn paneelgordijnen in veel verschillende designs, kleuren en stoffen te verkrijgen. Zo is er voor elke ruimte en sfeer een passende optie.

Gebruik van paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn op verschillende manieren inzetbaar. U kunt ze bijvoorbeeld perfect inzetten voor kantoren met een hoog plafond. Deze vallen van het hoge plafond tot aan de vloer. Bovendien kunnen paneelgordijnen voor elke raam of wand op maat worden gemaakt.

Ten tweede kunnen paneelgordijnen dienen als scheidingswand of roomdivider. Wilt u bijvoorbeeld de keuken scheiden van de rest van de ruimte? Dit kunt u zelf reguleren met behulp van rails.  Ideaal voor een thuissituatie, maar ook zeer handig voor op kantoor. Bij een zakelijk overleg kunt u de ruimte eenvoudig afscheiden als er behoefte is aan meer privacy.

Tot slot heeft u de mogelijkheid om paneelgordijnen in te zetten als deur voor een open of- inloopkast. Paneelgordijnen zorgen in dat geval voor een nette afwerking en opgeruimd aanzicht.

Bent u op zoek naar paneelgordijnen op maat?

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bij Deco Zonwering leveren wij paneelgordijnen in verschillende soorten en maten. Al onze paneelgordijnen worden bij ons op maat gemaakt.

Voor meer sfeer in huis zijn paneelgordijnen de perfecte optie. Onze specialisten staan klaar om u van advies te voorzien op het gebied van zonwering. Wij beschikken over een showroom waar u ons volledige assortiment kunt bekijken.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.