Welke raamdecoratie kies ik bij een draaikiepraam?

Nieuwbouwhuizen schieten als paddenstoelen uit de grond. Nieuwbouwhuizen zijn tegenwoordig allemaal voorzien van draaikiepramen. Het ziet er mooi uit, kan zowel horizontaal als verticaal geopend worden, het biedt verschillende ventilatiestanden en de buitenkant van een draaikiepraam kan van binnenuit gelapt worden. Toch brengt een draaikiepraam ook een flinke uitdaging met zich mee: raambekleding. Lang niet alle raamdecoratie is geschikt voor draaikiepramen. Welke raamdecoratie kiest u bij een draaikiepraam?

Nadelen draaikiepraam in combinatie met raamdecoratie

Heeft u een nieuwbouwhuis? Of een ouder huis met draaikiepramen (ook wel kantel kiepraam genoemd)? Draaikiepramen zijn ideaal in gebruik, maar kunnen een uitdaging zijn als het gaat om raamdecoratie. Als het raam op de kantelstand staat, wilt u niet dat uw raamdecoratie schuin gaat hangen en bij wind tegen het raam klappert. Zodra u het draaikiepraam opendraait, mag de raambekleding niet te dik zijn of te ver naar voren steken. Dit zorgt voor het probleem dat raamdecoratie tegen de binnenkant van de dagkant komt en stucwerk hierdoor beschadigt raakt.

Oplossing raambekleding bij een draaikiepraam

We merken dat veel klanten moeite hebben met het vinden van de juiste raamdecoratie bij draaikiepramen. In nieuwbouwhuizen komt alleen dit type raam nog voor. We krijgen dus vaak de vraag van klanten welke raamdecoratie geschikt is bij een draaikiepraam. Met dit veelvoorkomend probleem hebben wij natuurlijk iets gedaan. We hebben hier de ideale oplossing voor: het Deco Frame.

Deco Frame

Het Deco Frame is een uniek product op het gebied van raambekleding en zeer geschikt voor draaikiepramen. Het Deco Frame wordt tussen de glaslatten van het kozijn geïnstalleerd en steekt daardoor niet of nauwelijks uit buiten het kozijn. Hierdoor wordt stucwerk niet beschadigd bij het openen van een draaikiepraam. Alle frames hebben geïntegreerde handgrepen, waardoor het frame op elke gewenste stand gepositioneerd kan worden. Het Deco Frame kan gemonteerd worden in een plissé stof, shutter variant of als jaloezie.

Draaikiepraam op de slaapkamer

Op de slaapkamer wilt u natuurlijk verduisterende raamdecoratie. De plissé stof die wij aanbieden is zelfs tot 99% verduisterend, in alle RAL kleuren leverbaar en op maat gemaakt. In elke ruimte in uw huis kunnen wij het Deco Frame monteren met een magneetband. Dit betekent dat het product schroefloos wordt bevestigd, dus geen gaten in het kozijn. Ideaal te monteren voor op kunststof, aluminium en houten kozijnen.

Op zoek naar een ander soort raamdecoratie of zonwering?

Bent u op zoek naar een ander soort zonwering of raambekleding? Bekijk onze producten als rolluiken, screens, terrasoverkappingen, buitenzonwering, horren en hordeuren en meer.

Onze producten ervaart u het beste in onze showroom. Beleef het zelf en kom langs in onze showroom in Heesch, bij Oss. Wij voorzien u van vakkundig advies voor uw perfecte raamdecoratie en zonwering.

Heeft u vragen of wilt u voorzien worden van professioneel advies? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.