• Zonwering nodig in de regio Eindhoven? Neem contact op met Deco Zonwering!
  • Lichintval in huis zelf regelen met raamdecoratie en zonwering

Bespaar energiekosten met rolluiken of gordijnen

De zomer is nu echt ten einde en dat betekend dat de koude winter maanden weer voor de deur staan. Met de enorm stijgende energie prijzen is een goede duurzame isolatie nog nooit zo belangrijk geweest. Heeft jouw huis al een isolatie die helemaal klaar is voor de winter? Zo niet, geen paniek! Ook zonder enorme verbouwingen aan je huis is het mogelijk de isolatiewaarde te verbeteren en zo de energiekosten te beperken. Deco helpt je met isolerende raambekleding waardoor jij jouw huis helemaal klaar kan maken voor de aankomende winter. Zo voorkom je dat je straks met een torenhoge energierekening komt te zitten!

De meeste energie gaat verloren via ramen

Wist u dat de meerderheid van de warmte via ramen het huis verlaat? Ruim 37% van de warmte gaat verloren via ramen. Dat komt natuurlijk omdat deze een stuk dunner en minder isolerend zijn dan bijvoorbeeld de gevel. En omdat we eigenlijk in elke ruimte van het huis minimaal één raam hebben, kan het hard gaan met het warmteverlies.

Rolluiken isoleren en besparen u energie- en gaskosten

Zowel in de winter en zomer zijn rolluiken effectief in het behouden van de temperatuur in je woning. Meestal associëren wij rolluiken met warmte, zon en de zomer. Dan zorgen rolluiken ervoor dat de warmte buiten blijft. In de winter doen rolluiken precies hetzelfde maar dan andersom! Wanneer de rolluiken gesloten zijn wordt de kou buiten gehouden.

Rolluiken voor uw ramen zorgen ervoor dat warmte minder goed het huis kan verlaten. Met andere woorden: de warmte blijft meer hangen in het huis, waardoor de verwarming minder hoeft te stoken. Dit komt omdat gesloten rolluiken voor een extra buffer van stilstaande lucht aan de buitenkant van het raam veroorzaken. Dit noemen we ook wel een warmtebrug. De warmte kan hier minder goed doorheen trekken, daardoor blijft het meer in het huis hangen. Rolluiken en isolerende raambekleding kunnen samen zelfs meer energie besparen dan HR++ glas!

Rolluiken bestaan uit aluminium lamellen die allemaal een isolerende schuimkern hebben. Wanneer u die lamellen volledig sluit ontstaat er een warme ‘luchtbuffer’ tussen het glas en het rolluik, dat een isolerend effect heeft. Eigenlijk verdubbelt het rolluik dus de isolatiewaarde van het glas! Zo goed zelfs, dat de isolatiewaarde met wel 10% tot 40% kan verbeteren. Dit zorgt er in de winter voor dat de kou buiten blijft en de warmte niet verdwijnt via het raam.

Bespaar nog meer energie met rolluiken op zonne-energie

Wanneer je rolluiken wil aanschaffen om de kou tegen te gaan en je geen stroom wil verbruiken door het gebruik hiervan, dan is een solar rolluik de perfecte match. Het meest voor de hand liggende voordeel is de energiebesparende functie. Door de aansluiting van de motor op een geintegreerd zonnepaneel zie je het energieverbruik van deze rolluiken niet terug op de energierekening. Daardoor verdiend je de hogere aanschafkosten van een dergelijk rolluik op termijn weer terug. Een solar rolluik heeft naast energiebesparende voordelen ook nog een paar praktische handigheden. Zo heeft de solar rolluik geen bedrading, werkt deze geruisloos en er hoeven geen gaten geboord te worden in uw muur of kozijn. Lees hier nog meer over de voordelen van een solar rolluik.

Isolatiewaarde plisségordijnen en Duette plisségordijnen

Ook gordijnen kunnen je helpen met het verlagen van je energierekening. Met name plissé gordijnen en Duette plissé gordijnen met honinggraat structuur hebben een hoge isolatiewaarde. Plisségordijnen en Duette-gordijnen zijn beide veelzijdige, decoratieve raambekledingsproducten. Plisségordijnen bestaan uit één gevouwen laag stof, die zich als een harmonica opvouwt wanneer ze worden opgetrokken. Duette plisségordijnen zijn ontworpen met twee lagen stof, waardoor een honingraatstructuur ontstaat die de lucht ertussen “isoleert”. Beide typen helpen de warmte binnen te houden tijdens de wintermaanden en buiten tijdens de zomermaanden. Wanneer je goed gebruik maakt van deze gordijnen kun je besparen op het gebruik en de kosten van je verwarming en airconditioning. Op deze manier verlies je veel minder warmte door je raam en blijven je kamers veel langer warm in de winter. Dubbele plisségordijnen met een speciale aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op. Plissegordijnen zijn zowel in verduisterende als lichtdoorlatende versie verkrijgbaar waardoor ze in iedere ruimte in huis inzetbaar zijn.

Meer informatie over gordijnen en rolluiken?

Gaat u voor kwaliteit die ook nog eens voordelig is? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar.