Wat zijn de voordelen van een solar screen?

Wordt het snel te warm in uw huis als de zon erop staat? Dan zijn solar screens wellicht iets voor u. Solar screens houden tot wel 85% van de warmte tegen. Het voordeel van een solar screen is dat deze werkt met een autonoom systeem dat niet elektrisch aangesloten hoeft te zijn. Hieronder hebben we de voordelen van een solar screen op een rijtje gezet.

Niet meer boren

Normaal gesproken worden de zonnepanelen tijdens de montage van een solar screen op de bovenbak gemonteerd. Dit is echter niet verplicht, het is ook mogelijk om de zonnepanelen op een alternatieve plek te monteren. Dus mocht er op de plek van het solar screen niet voldoende zonlicht komen, kunt u deze ook op een andere plek plaatsen waar er wél genoeg zonlicht binnen komt.

  • Windvaste solar screen

Kabels zijn verleden tijd

Eén van de voordelen van een solar screen is dat er geen kabels over de muur of koppeldozen aan te pas hoeft te komen. Zo oogt uw huis een stuk minder rommelig en kunnen de screens strak afgewerkt worden.

Makkelijk te monteren

De screens zijn heel eenvoudig te monteren. Het systeem werkt automatisch met een afstandsbediening; u kunt deze zelfs bedienen met een app op uw mobiele telefoon. En u weet wat ze zeggen: een kind kan de was doen.

Verkrijgbaar in diverse kleuren

Deco Zonwering heeft een divers assortiment in zonwering dat geschikt is voor elk kozijn en steenkleur. Denk hier bij aan antraciet of witte randen met een gelijksoortige of andere kleur doek. Ook zijn er verschillende transparanties mogelijk. De solar screens kunt u tevens afstemmen in combinatie met de solar rolluiken.

De duurzaamheid van solar screens

Een solar screen aanschaffen is een hele investering, maar wel een investering die op langere termijn voordelig uitpakt. Het Solar systeem werkt namelijk op zonne-energie. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens heel prettig voor uw portemonnee; u bespaart hiermee flink op energie kosten. En laten we eerlijk zijn, in de huidige tijd met de torenhoge energieprijzen is de aanschaf van een solar screen zeker het overwegen waard.

Solar screens gaan langer mee

Onze solar screens hebben een lange levensduur. Wel is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt. In het volgende blogartikel vertellen wij meer over het onderhouden van screens: hoe onderhoud ik screens? Houd er rekening mee dat elke screen zijn eigen soort onderhoud vergt. Bij Deco Zonwering kunnen wij u een passend advies geven omtrent het onderhoud van solar screens.

Geen last van zonwering die klappert

Doordat het screendoek vast zit door een intelligent geleidingssysteem, wordt deze windvast waardoor het doek niet meer klappert. Bovendien voorkomt dit de intrede van insecten van buitenaf.

Genoeg voordelen dus om een solar screen aan te schaffen.

Twijfelt u nog? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken. Wij plannen graag een afspraak in met één van onze specialisten voor een kijkje in onze binnen- en buitenshowroom.