Welke zonwering houdt de meeste warmte buiten?

De klimaatverandering heeft een grote invloed op de Nederlandse temperaturen. Veel mensen vinden de warme temperaturen heerlijk, maar er kunnen ook verschillende nadelen zitten aan het warme weer. Warmte kan vaak makkelijk uw huis binnenkomen en als de warmte eenmaal in uw huis zit krijgt u die er lastig uit. Daardoor ligt u ’s nachts mogelijk langer wakker of voelt u zich minder energiek. In dit artikel vertellen we u welke zonwering de warmte het beste buiten houdt en geven we een aantal tips waarmee u uw huis lekker koel kunt houden.

Type zonwering

Wanneer de zon vol op uw raam schijnt verandert uw huis als het ware in een kas. Via ramen warmt uw huis snel op waarna het lastig weer af te koelen is. Om dit te voorkomen kan u uiteraard simpelweg de gordijnen sluiten. Dit houdt iets van de warmte tegen, maar werkt helaas niet erg effectief. Om de warmte buiten te houden is buitenzonwering de meest geschikte oplossing. Hierin zijn verschillende type zonwering beschikbaar.

Rollruiken

Rolluiken zijn de meest effectieve vorm van zonwering als het gaat om warme temperaturen buiten houden. Rolluiken zijn namelijk volledig afsluitbaar waardoor de warmte geheel buiten blijft. Door te kiezen voor rolluiken blijven de ruimtes binnen heerlijk donker wat zorgt voor flink wat verkoeling. Andersom is het zo dat rolluiken in de winter juist zorgen voor isolatie. Een win-win situatie dus. Tevens zijn rolluiken goede geluidsisolatoren en hebben ze een inbraakwerende functie.

Screens

Naast rolluiken zijn ook screens een goede optie om de warmte buiten huis te houden. Screens houden niet alleen het zonlicht tegen, maar houden ook de warmte buiten. Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl het zicht naar binnen wordt beperkt. Screendoeken hebben een hoge graad van warmtewering, waardoor 85% van de zonnewarmte buiten wordt gehouden. Deze screens kunt u voor het raam plaatsen als raamdecoratie, maar is ook inzetbaar om een hele gevel of deel van uw terras mee af te schermen. Door het screen op uw terras te plaatsen zorgt u er ook voor dat u snel en gemakkelijk een plekje creëert waar u altijd uit de wind kan zitten. Kies voor deze toepassing voor onze windvaste screens. Wij leveren diverse soorten windvaste screens: Fixscreen, Ritzscreen, Zipscreen, Ventosol en Solid screen. Een windvaste screen is een systeem dat door een intelligent geleidingssysteem altijd windvast is. Dit betekent dus geen klapperende doeken meer! Tevens is de werking van de screen vrijwel geruisloos. Deze windvaste screen is toepasbaar tot maximaal 7 meter breed uit één stuk en afhankelijk van de breedte kunnen ze tot 6 meter hoog gemonteerd worden.

Uitvalschermen of markiezen

Het grote voordeel van uitvalschermen of markiezen is dat dit het zonlicht en waarmee de warmte, tegenhoudt zonder dat het zicht verliest. Uw woning blijft met andere woorden daglicht in huis houden. Hou er wel rekening mee dat deze oplossing een deel van de warmte buiten houdt, maar hierin zeker niet net zo effectief is als een screen of rollruik. Uitvalschermen zijn geschikt voor elk type raam, waarbij een vrije doorloop onder het scherm niet nodig is. Ze bieden een goede bescherming tegen het binnendringen van fel zonlicht. De armen zijn verplaatsbaar en ook verkrijgbaar als windvast. Voor elke situatie een perfecte oplossing, zelfs voor winderige balkons of kantoren.

Zonwering op zonne-energie

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van zonwering op zonne-energie. solar zonwering is een stuk duurzamer dan normale zonwering. De aanschaf van solar zonwering brengt vele voordelen met zich mee. De zonwering hoeft niet aangesloten te worden op het stroomnetwerk. Op deze manier hoeft u geen gaten te boren in de muren, wat de montage van zonwering zeer gebruiksvriendelijk maakt. Daarnaast zit er een accu verwerkt in de solar zonwering, hierdoor blijft deze ook bij weinig tot geen zonlicht werken. De solar zonwering is voorzien van een afstandsbediening, waardoor u de zonwering naar eigen wens kunt instellen.

Automatische zonwering op zonne-energie is zowel in de vorm van solar rolluiken al solar screens beschikbaar. Lees hier meer over deze technologie als u zonwering op zonne-energie overweegt.

Wat kunt u zelf doen om de warmte buiten te houden?

Er zijn ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Zo is het belangrijk om uw ramen op het juiste moment open te zetten. ’s avonds koelt het vaak af. Zet juist dan ramen en deuren open zodat er koele lucht uw huis binnen kan komen.

Apparatuur wat in huis staat kan extra warmte afgeven. Zorg er daarom voor dat u de apparatuur die u niet gebruikt uit zet en de stekkers uit het stopcontact haalt. Ook dit kan de warmte in huis verminderen.

Als laatst is het natuurlijk erg belangrijk om genoeg te blijven drinken met deze warme temperaturen. Maar naast alleen drinken kan water ook andere verkoelende voordelen met zich meebrengen. Door uw voeten in een koud teiltje water te zetten of uw handen en polsen onder de koude kraan te houden koelt het lichaam namelijk af wat erg aangenaam is met warm weer.

Informatie en advies

Bent u zelf op zoek naar zonwering? Dan bent u bij Deco Zonwering aan het goede adres! Wij hebben een ruim assortiment aan zonneschermen, screens, rolluiken en jaloezie rolluiken op maat. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor kwalitatieve terrasoverkappingen.

Wij zijn gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige solar zonwering oplossingen op zonne-energie. Maak een eerste afspraak in onze showroom om de mogelijkheden en wensen in kaart te brengen.