Met zonwering geen airco nodig om beter te slapen!

De zomers worden steeds heter en langer. Daardoor wordt het steeds lastiger om de woning op een aangename binnentemperatuur te houden. Een hoop mensen hebben door de hoge temperatuur moeite om ’s avonds in slaap te komen.
Zoals u wellicht ook heeft gezien in nieuwsberichten van de NOS en RTL nieuws, is er door deze hoge temperaturen een enorme vraag naar airco systemen. Producenten van airco’s draaien overuren om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Maar aan zo’n airco kleven ook behoorlijk wat nadelen, waar vaak niet over gesproken wordt. In dit artikel leggen we graag wat meer duurzame én kostenbesparende alternatieven aan u voor.

  • Geen airco nodig met de juiste zonwering

De voor- en nadelen van airconditioning in uw woning

Bij zomerse temperaturen is het verleidelijk om voor de snelle verkoeling van een airco te kiezen. Op warme zomerdagen kunnen airconditioners de binnentemperatuur aanzienlijk verlagen, waardoor het binnen comfortabeler wordt. Met name op slaapkamers wordt graag gebruik gemaakt van airconditioning, om beter te kunnen ontspannen. Het grote voordeel van een airco is dan ook de snelheid waarmee het apparaat de temperatuur in een ruimte omlaag kan brengen. Hiermee maakt het een belangrijk verschil ten opzichte van zonwering. Zonwering helpt het probleem voorkomen, waar airconditioning het probleem sneller kan oplossen.

Nadelig voor uw energierekening en het milieu

Het gebruik van een airco kan echter leiden tot aanzienlijk hogere energiekosten. Airconditioners verbruiken veel elektriciteit om te kunnen functioneren, vooral bij constant gebruik of wanneer de woning slecht geïsoleerd is. Dit hoge energieverbruik van airconditioners heeft een negatieve impact op het milieu. Vooral als de elektriciteit wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. De meeste airco’s zijn nog niet voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel. Dit maakt airconditioning een oplossing die zwaar weegt op uw portemonnee en het milieu.

Ongezond binnenklimaat

Langdurige blootstelling aan airconditioning kan de luchtvochtigheid in de woning verminderen, wat kan leiden tot uitdroging van de huid en slijmvliezen. Dit kan vooral ongemakkelijk zijn voor mensen die toch al last hebben van een droge huid of huidaandoeningen zoals psoriasis.  Airco’s kunnen bovendien de gezonde luchtcirculatie in een woning verstoren, waardoor bacteriën en virussen zich door de woning verspreiden.

Als u de airco de hele dag aan laat staan rijzen de prijzen de pan uit. Als u de airco pas aandoet als de ruimte reeds te warm is kan de snel temperatuur wisseling en koude luchtstroom voor klachten als verkoudheid of spierpijn zorgen.

Lawaaimaker met veel onderhoud

Airco’s kunnen behoorlijk luidruchtig zijn. Niet prettig voor u als bewoner, maar vaak ook niet iets wat de buren u in dank afnemen. Airconditioners vereisen bovendien regelmatig onderhoud. Denk hierbij aan het schoonmaken van filters en het controleren van de koelvloeistof niveaus. Verwaarloosd onderhoud kan de efficiëntie van het systeem verminderen en onnodige kosten met zich meebrengen.

Is een airco wel nodig?

Is een airco nodig om ook tijdens de warme zomers de temperatuur in de woning behaaglijk te houden? Nee! Met zonwering zijn diverse mogelijkheden beschikbaar die niet alleen zorgen voor een prettige woonklimaat, maar u ook helpen beter te slapen. Zonder de nadelen die airco’s meebrengen. Lees hieronder meer over de verschillende, duurzame mogelijkheden die zonwering u biedt.

Zonwering helpt u beter te slapen in de zomer!

Deco Zonwering biedt een breed scala aan zonwering oplossingen. Enkele populaire alternatieven voor airco’s zijn:

Op basis van een persoonlijk adviesgesprek in onze showroom in Heesch vinden we altijd de oplossing die perfect aansluit bij uw behoeftes. Benieuwd hoe we u kunnen helpen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Zonwering helpt u beter te slapen in de zomer!

Deco Zonwering biedt een breed scala aan zonwering oplossingen. Op basis van een persoonlijk adviesgesprek in onze showroom in Heesch vinden we altijd de oplossing die perfect aansluit bij uw behoeftes.

Enkele voordelen van zonwering ten opzichte van airco’s:

  • Geen hoge energierekening! Zonwering is handmatig of automatisch bedienbaar. Deze automatische bediening regelen wij graag met zonnepanelen die zijn geïntegreerd in de zonwering. Op deze manier haalt de zonwering zelfstandig energie uit het opgevangen zonlicht, dat direct wordt omgezet naar de benodigde energie voor de motor. Solar zonwering hoeft niet aan het netwerk verbonden te worden. Geen boorgaten in de muur en geen overbelasting van het landelijk netwerk dus!
  • Vele malen beter voor het milieu! Doordat de energie wordt opgeslagen op een interne accu werkt de zonwering ook volledig naar behoren op bewolkte dagen of in de avonduren. Dit maakt solar zonwering vele malen duurzamer dan airco’s.
  • Zonwering helpt u het binnenklimaat gezond te houden. Geen luchtstroom over vieze filters!
  • Aan zonwering heeft u nagenoeg geen onderhoud. Dat scheelt u tijd en bijkomende, verborgen kosten.
  • Zonwering helpt u vaak niet alleen in de zomer, maar ook in de winter! Rolluiken en screens houden bijvoorbeeld in de zomer de warmte buiten, maar geven in de wintermaanden uw woning een verhoogde isolatiewaarde. Zo bespaard u flink wat stookkosten in de wintermaanden!
  • Zonwering laat u meer genieten van het buitenleven. Met de juiste zonwering wordt warmte geweerd, maar kan u bovendien extra genieten van uw tuin. Wat dacht u bijvoorbeeld van de stijlvolle terrasoverkappingen van Stobag of onze hoge kwaliteit terrasschermen. Breid uw zonwering uit met automatisch bedienbare verlichting en geniet maximaal van de zomerdagen!
Stobag Neon overkapping Deco Zonwering