Geruisloze, solar rolluiken in Vught

Vanuit Vught kregen wij de aanvraag om een huis te voorzien van solar rolluiken. In dit huis hebben we twaalf rolluiken geïnstalleerd, zodat de bewoners in iedere ruimte kunnen genieten van een hoge isolatiewaarde en optimale verduistering. Stijlvolle rolluiken die geen afbreuk doen aan het uiterlijk van de woning, eenvoudig te bedienen en van hoge kwaliteit, zodat ze lang meegaan. Bij deze woning is er gekozen om rolluiken te plaatsen in de RAL-kleur 9010, oftewel gebroken wit. Deze rolluiken zijn volledig geautomatiseerd en worden bediend met het Somfy RS 100 IO solar systeem.

In de wereld van geautomatiseerde rolluiken is er een breed scala aan opties. Deze huiseigenaren uit Vught bezochten daarom allereerst onze showroom. Hier lieten we zien welke mogelijkheden er zijn en deelden we onze expertise. Zo konden ze een goed geïnformeerde keuze maken. Bent u ook op zoek naar Somfy Solar rolluiken, screens of andere raambekleding? Dan nodigen we u graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek in onze showroom in Heesch. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen.

In stilte genieten

U kent het vast wel: ’s avonds schrikt u op van een hard, krakend en piepend geluid omdat de buurman zijn rolluiken dichtmaakt. Deze bewoners – en de omwonenden –  zijn blij dat deze rolluiken niet voor dergelijke hinder zullen zorgen. De rolluiken zijn namelijk geautomatiseerd met een motor van topmerk Somfy. Deze is uiterst geruisloos en zorgt ervoor dat de rolluiken altijd zacht en subtiel gesloten en geopend kunnen worden.

De bewoners genieten niet alleen van de stilte wanneer de rolluiken daadwerkelijk hangen, maar ook van de montage merkten ze vrijwel niets. Omdat de rolluiken volledig zelfvoorzienend zijn qua stroomvoorziening, is het niet nodig om kabels door de muur te leiden. Geen geboor dus! Onze monteurs hoefden de woning niet te betreden en waren relatief snel klaar met de montage van deze twaalf rolluiken. Terwijl de bewoners gewoon in alle rust vanuit de werkkamer konden doorwerken. Ideaal!

Eenvoudige, energiezuinige bediening

Deco Zonwering zet zich bewust in voor een beter milieu en is daarom altijd bezig met duurzame ontwikkelingen binnen de wereld van zonwering. Rolluiken zijn een uitstekende manier om een woning beter te isoleren en daarmee te verduurzamen. De meest duurzame optie is een solar rolluik.

Kiezen voor rolluiken op zonne-energie betekent kiezen voor geautomatiseerde raamdecoratie die vriendelijk is voor het milieu én de portemonnee. Solar rolluiken bieden de bewoners van deze woning in Vught een verhoogd wooncomfort tegen lagere stookkosten.

De solar rolluiken met de bediening van Somfy, wereldleider op het gebied van automatisering, zijn net zo betrouwbaar als rolluiken die bediend worden via het reguliere stroomnetwerk. Met de afstandsbediening zijn meerdere rolluiken tegelijk te bedienen.

Heeft u overigens meerdere geautomatiseerde apparatuur in huis? Dan is het handig om te weten dat u met het Somfy TaHoma systeem smart apparatuur van alle grote merken kunt bedienen vanuit één stijlvolle hub.

De voordelen op een rijtje

Kortom, de Somfy Solar rolluiken hebben op meerdere vlakken grote voordelen. Hieronder zetten we ze nog eens voor u op een rijtje:

  1. Geen gaten in de muur
    De rolluiken zijn voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel. Het rolluik haalt zelf energie uit zonlicht en zet dit direct om in voeding voor de Somfy motor. Dit houdt in dat de rolluiken volledig autonoom werken en geen koppeling met het netwerk vereisen. Hierdoor hoeft er niet in de muur geboord te worden.
  2. Geen extra belasting van het netwerk
    Een bijkomend voordeel van bovenstaand punt, is dat we op deze manier het netwerk minder belasten. Doordat we steeds meer elektronica gebruiken, komt het netwerk in Nederland onder druk te staan. Innovatieve oplossingen zoals de Somfy Solar rolluiken helpen om deze druk te verlichten.
  3. Goede isolatie, geen aanvullende energiekosten
    Doordat de automatische bediening volledig op zonne-energie werkt ziet u hier niets van terug op de energierekening. Bovendien hebben deze rolluiken een hoge isolatiewaarde, wat ook bijdraagt aan lagere energiekosten. Wel het comfort, niet de kosten. Ideaal toch?

Deco Zonwering denkt graag in oplossingen

Heeft u een rolluik laten monteren onder een dakgoot of overstek en kan hierdoor het zonnepaneel niet op het rolluik gemonteerd worden? Geen probleem! Het zonnepaneel is ook los te monteren op bijvoorbeeld de gevel of langs de geleider van het rolluik.

Super leuke reactie van onze klant:

“Vakkundig personeel, advies en vlotte levering. We hebben voor 12 rolluiken gekozen die werken op zonne-energie. We zijn ontzettend blij ermee, want wat is het mooi geïnstalleerd. Het voordeel van deze rolluiken is dat er niet geboord hoefde te worden in muur of kozijn en dat alles werkt met afstandsbedieningen die meerdere rolluiken tegelijk bedienen. Als u op zoek bent naar professionele installateurs van raamdecoratie, dan zouden we zeker Deco Zonwering in Heesch adviseren.”