Terrasoverkapping met zonwering en schuifwanden

Afgelopen zomer hebben we deze terrasoverkapping mogen realiseren in Oss. Compleet met zonwering boven op het dak en glazen schuifwanden. Zo genieten de bewoners in alle seizoenen van de luxe en gemak die deze overkapping met zich meebrengt.

Overkapping met glazen dak

Deze overkapping is uitgevoerd in aluminium met een glazen dak: helder gelaagd glas. Voordeel van een glazen dak is de ruimte en lichtinval. Bij dit project is de overkapping aan het huis gebouwd. Zo creëert u een binnen-buiten gevoel. Om te voorkomen dat het binnen erg donker wordt, is een glazen dak of grote lichtkoepel in de overkapping een uitkomst.

In het dak zijn dimbare ledspots verwerkt. Deze zijn eenvoudig te bedienen met een Somfy afstandsbediening.

In elke gewenste kleur te leveren

Groot voordeel van deze Deco Limited overkapping is dat deze in elke gewenste kleur te leveren is. Deze bewoners uit Oss hebben gekozen voor 7016 antraciet structuurlak. Zo past het goed bij de kozijnen en andere elementen van de gevel van het huis.

Aan de zijkanten hebben we aluminium schuttingdelen gemaakt. Hierdoor kan de wind of regen niet naar binnen slaan. De schuttingdelen zijn in dezelfde kleur uitgevoerd als de overkapping, om zo een rustig geheel te creëren. Bovendien is aluminium onderhoudsvrij.

Zonwering op het dak van de overkapping

Een glazen overkapping heeft natuurlijk ook een nadeel: op zonnige dagen kan het behoorlijk warm worden onder de overkapping. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze overkapping uit te voeren met zonwering bovenop het dak. De Stobag Arnex verandazonwering is te bedienen met dezelfde Somfy afstandsbediening. De zonwering helpt om de temperatuur in deze fantastische tuinkamer te regelen en het hinderlijke licht te dempen.

Om het helemaal af te maken hebben we de overkapping voorzien van schuifwanden van glas. Hiermee sluiten de bewoners de overkapping helemaal af waardoor de overkapping als volwaardige tuinkamer fungeert. In alle seizoenen genieten van het buitenleven!