Hoe maakt u rolluiken schoon voor een langere levensduur?

Rolluiken maakt u aan de buitenkant gemakkelijk schoon met een mild sopje en een zachte spons. We raden altijd aan om agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden omdat die vlekken en oneffenheden kunnen veroorzaken. Een vrij eenvoudige klus en binnen een mum van tijd heeft u weer schitterende rolluiken!

Maar hoe maakt u de binnenkant nou schoon? De kap is lastig te bereiken en de binnenkant is moeilijk schoon te maken van buitenaf! We krijgen dan ook regelmatig de vraag hoe rolluiken vanbinnen zijn schoon te maken. Wilt u deze klus zelf oppakken? Dan begint u met het verwijderen van de kap. Zo maakt u de kap makkelijk vanbinnen schoon. En door het rolluik beetje bij beetje te laten zakken, maakt u ook de binnenkant netjes schoon. Let erop dat u ook aan de binnenkant gebruik maakt van milde reinigingsproducten.

Waarom rolluiken schoonmaken

Uw rolluiken hangen twaalf maanden per jaar buiten en worden constant blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Goed onderhoud is daarom van groot belang en brengt mooie voordelen met zich mee:

  • Een langere levensduur van gemiddeld 15 jaar.
  • Perfecte werking door gesmeerde onderdelen.
  • Een verzorgd uiterlijk van buitenaf.
  • Een prettig aanzicht vanuit de binnenkant.

Ons advies is om rolluiken minstens 1 keer per jaar te reinigen. Ze hebben een beschermende en isolerende functie die een goed onderhoud verdient.

  • Tips rolluiken schoonmaken

Deco schoonmaakservice

Natuurlijk biedt Deco ook een schoonmaakservice aan voor het reinigen van uw rolluiken. Wij verzorgen dan de bak, de geleiders en de lamellen aan zowel de binnen- als buitenkant. Na een grondige reiniging brengen we wax aan zodat nieuw vuil minder snel hecht en de rolluiken langer schoon blijven! Bovendien blijft de lak zo langer mooi.

Voor een piekfijn resultaat pakken we ook de kozijnen en ramen vaak even mee. Dan ziet het er allemaal weer keurig netjes uit.

Bij het schoonmaken van de rolluiken maken we gebruik van diverse schoonmaakmiddelen en wax. In één behandeling worden de rolluiken zo gereinigd en beschermd tegen nieuwe vuilaanslag. Uiteraard maken wij ook de rolluiken op lastige plekken en bovenverdiepingen schoon.

Meer informatie?

Laat u het schoonmaken van uw rolluiken liever over aan een specialist? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag.