Houden rolluiken kou tegen?

Rolluiken houden absoluut de kou van buiten tegen in de winter. Dat maakt ze ook voordelig voor ieder seizoen! Vaak worden ze geassocieerd met warmte, zon en zomer. Dan zorgen de rolluiken ervoor dat de warmte buiten blijft, zodat uw huis niet te warm wordt. In de winter werkt het precies andersom. Wanneer de rolluiken gesloten worden, houden ze de kou buiten en de warmte binnen. Hierdoor bespaart u ook nog eens heel wat op uw verwarmingskosten!

Wat is het isolerend effect van rolluiken?

Rolluiken bestaan uit aluminium lamellen die allemaal een isolerende schuimkern hebben. Wanneer u die lamellen volledig sluit ontstaat er een warme ‘luchtbuffer’ tussen het glas en het rolluik, dat een isolerend effect heeft. Eigenlijk verdubbelt het rolluik dus de isolatiewaarde van het glas! Zo goed zelfs, dat de isolatiewaarde met wel 10% tot 40% kan verbeteren. Dit zorgt er in de winter voor dat de kou buiten blijft en de warmte niet verdwijnt via het raam.

Meer voordelen van rolluiken

Diefstal, beveiliging en inbraakpreventie

In ons vorige blogbericht schreven we al over inbraakpreventie in de donkere wintermaanden door het toepassen van rolluiken. Inbrekers zijn namelijk opzoek naar huizen waar ze makkelijk binnenkomen. Rolluiken maken het ze minder makkelijk waardoor het een stuk minder aantrekkelijk is voor inbrekers om het te proberen. Het extra hang en sluitwerk voor uw woning is een obstakel dat alleen met veel tijd en kabaal geopend kan worden.

Geluidsdemping en geluidsoverlast

Rolluiken werken geluiddempend. Zowel naar de buitenomgeving, als naar binnen gericht. Wanneer u de rolluiken sluit heeft u minder last van storend straatlawaai omdat geluiden uit de omgeving worden gedempt.

Verduisterend

Een rolluik zorgt voor perfecte bescherming tegen de zon dankzij de verduisterende werking. Zo blijft het in de warme zomermaanden lekker koel in huis. En omdat u de stand en de lichtinval helemaal zelf kunt regelen bepaalt u ook zelf het zicht van nieuwsgierige buren en voorbijgangers.

Meer informatie?

Wilt u ook genieten van alle voordelen die rolluiken u bieden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze rolluikspecialisten helpen u graag!