Wat is het verschil tussen een glazen en polycarbonaat overkapping?

Voordat u een terrasoverkapping aanschaft wilt u natuurlijk weten wat het beste is voor uw situatie. We krijgen dan ook regelmatig vragen over welk materiaal nou het beste is. Die keuze is alleen heel erg persoonlijk en afhankelijk van uw wensen. Daarom leggen wij u graag het verschil en de voor en nadelen uit.

Voor- en nadelen van een polycarbonaat overkappingen

Polycarbonaat is een brandveilige kunststof die bestendig is tegen UV-stralingen. Deze polycarbonaat platen zijn er in helder, opaal/melk en zonwerend, hierdoor is een extra zonwering dus niet altijd noodzakelijk. Regendruppels hoor je tikken op polycarbonaat, sommigen vinden dat geluid gezellig en knus, anderen kunnen er ’s nachts niet van slapen. Door het lichte gewicht van de platen kunnen grote overspanningen en dieptes behaald worden. Een overkapping van polycarbonaat vraagt tevens om een goed onderhoudt, anders bestaat er een kans op alg groei.

De voor en nadelen van een glazen overkapping

Een glazen overkapping zorgt voor een mooie heldere lichtinval als de zon erop schijnt. Hierdoor kun je ook al vroeg in het voorjaar genieten van de warmte van de zon. Dit zorgt er ook voor dat er vaak wel een zonwering noodzakelijk is. Regendruppels hoor je in tegenstelling tot polycarbonaat echter niet tikken op het glas, het glas is beter bestand tegen weersinvloeden. Maar doordat glas zwaarder is en er voor het ondersteunen ervan ook sterker materiaal nodig is, zijn glazen overkappingen vaak duurder.

Meer informatie?

Nu u weet wat de voor en nadelen zijn van beide materialen kunt u wellicht makkelijker een keuze maken. Komt u er toch niet helemaal uit? Kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom! Daar kunt u beide materialen makkelijk met elkaar vergelijken. Voor vragen mag u natuurlijk ook vrijblijvend contact met ons opnemen!