Wat is het verschil tussen shutters en jaloezieën?

Denkt u erover om shutters of jaloezieën aan te schaffen? Dan zult u gemerkt hebben dat de twee begrippen veel door elkaar gebruikt worden op het internet! Dat is verwarrend, want shutters en jaloezieën zijn zeker niet hetzelfde. Wij leggen u het verschil graag uit zodat u een goede keuze kunt maken voor de gewenste raamdecoratie. 

Het verschil tussen shutters en jaloezieën

Het voornaamste verschil zit ‘m vooral in de beweegmogelijkheden. Bij shutters beweegt u namelijk het complete shutterpaneel naar de zijkant zoals u bij een luik ook zou doen. En jaloezieën trekt u op zoals u bij een rol- of vouwgordijn gewend bent. Daarnaast is ook de bevestiging anders. De lamellen van shutters zijn bevestigd in een frame (wat wij het shutterpaneel noemen), terwijl de lamellen bij een jaloezie aan koorden hangen.

Wat is nu handiger?

Dankzij de shutterpanelen zijn shutters vooral handig bij deuren die naar binnen open gaan, een opgetrokken pakket lamellen hangt in hetzelfde geval juist in de weg. Ook zijn er met shutters vaak meer opties mogelijk dan met jaloezieën, wat handig kan zijn bij bijvoorbeeld openslaande deuren of ronde raampartijen.

Kwestie van smaak

Nu de verschillen duidelijk zijn voor gebruik komt het aan op uw smaak! Beide producten geven natuurlijk een andere uitstraling. Shutters worden voornamelijk van hout gemaakt wat zorgt voor een warme, moderne en open sfeer. Jaloezieën daarentegen kunnen uit veel verschillende materialen vervaardigd worden, zoals: hout, aluminium, pvc, bamboe en leer.  Voor welke look u gaat hangt helemaal af van uw smaak.

Verschil visualiseren

Kunt u het zich maar niet voorstellen hoe zoiets eruit zou zien in uw woning? Dan kunt u gebruik maken van handige apps zoals ‘JASNO shutters’! Daarmee kunt u foto’s maken en spelen met verschillende soorten raamdecoratie, breedtes, kleuren en meer! Mocht u liever echt kennis willen maken met de producten, dan kunt u het beste eens langskomen in onze showroom. Daar ervaart u hoe de producten werken en kunnen wij u het beste advies geven. Indien gewenst komen wij zelfs bij u thuis langs voor advies op locatie!

Meer informatie?

Gaat u voor kwaliteit die ook nog eens voordelig is? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar.