Waarom kiezen voor een aluminium terrasoverkapping?

Aluminium is ontzettend licht en toch sterk. Daarom is het een uiterst geschikt materiaal voor terrasoverkappingen. Ook is aluminium makkelijk te onderhouden en kan de kleur afgestemd worden op uw wensen! Bovendien is aluminium recyclebaar wat het een duurzamere oplossing maakt dan andere materialen. Wij leggen u de voordelen van een aluminium terrasoverkapping graag uit in dit blogbericht!

1. Verschillende stijlen terrasoverkapping

Aluminium biedt oneindig veel mogelijkheden als het gaat om kleuren en design. Hierdoor kunt u de terrasoverkapping helemaal afstemmen op uw smaak en het uiterlijk van uw woning.

Voorbeelden van supersterke aluminium terrasoverkappingen zijn bijvoorbeeld de Deco Limited en de Garda. Verschillende soorten overkappingen die stuk voor stuk vervaardigd zijn uit extra dik aluminium. Hierdoor kunnen ze tot een breedte van wel 7 meter gebouwd worden en een diepte van 4 meter. Met een toevoeging van een aluminium gootversteviging is het zelfs zo dat de complete overkapping gedragen kan worden door twee staanders, een extra staander in het midden is dan helemaal niet nodig!

Ook kunnen aluminium terrasoverkappingen makkelijk uitgebreid worden met verlichting, zonwering en glaswanden. Hierdoor kunt u het hele jaar door -beschut tegen zon, regen en wind- genieten van het buitenleven. Zo komen we ook uit op het volgende voordeel!

2. Bestand tegen alle weersomstandigheden

Hoewel aluminium erg licht van gewicht is, is het wel een ontzettend stevig materiaal. Het is dan ook bestand tegen hevige weersomstandigheden zoals sterke windvlagen of zware regenbuien. Zo hoeft u zich bij hevige storm en regen geen zorgen te maken! Laat staan naar buiten te gaan om te checken of de terrasoverkapping het wel redt…

  • Aluminium terrasoverkapping

3. Schoon in een handomdraai

Ook weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat uw aluminium terrasoverkapping vies wordt. Gelukkig maakt u deze binnen een handomdraai weer schoon! Het enige wat u hiervoor nodig heeft is: mild reinigingsmiddel, lauw water, een zachte spons en een droge doek.

Zo doet u dat: vul een emmertje met het milde reinigingsmiddel en het lauwe water. Zeep de profielen goed in met de zachte spons en spoel daarna grondig af. Vervolgens kunt u de overkapping droogwrijven met een (pluisvrije) doek.

Binnen no time geniet u dan weer van uw gezellige plek in de tuin!

Meer informatie over terrasoverkappingen?

Gaat u voor kwaliteit die ook nog eens voordelig is? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar.