Wat is het verschil tussen verduisterende screens en rolluiken?

Als we de voor- en nadelen bekijken van verduisterende screens en rolluiken komen er duidelijke verschillen naar voren. Naast compleet verschillende systemen, zorgen ook de materialen voor wat verschillen. Zo zijn rolluiken steviger, verduisteren ze compleet en houden ze inbrekers en warmte buiten. Maar de verduistering zorgt er door het materiaal ook voor dat er vanbinnen niet meer naar buiten kan worden gekeken. Zo komen we ook uit op het voordeel van verduisterende screens. Die verduisteren, houden de warmte buiten en zorgen voor privacy. Terwijl het zicht naar buiten wel behouden blijft, zonder dat men naar binnen kan kijken.

Verschil screens en rolluiken

Ze hebben misschien wat van elkaar weg, maar toch zijn het twee heel verschillende soorten zonwering! Verduisterend screens bestaan namelijk uit een doek die via geleiders aan beide zijden van het raam naar beneden glijdt. Terwijl rolluiken bestaan uit horizontale lamellen die een krachtig gesloten pantser vormen. Welke oplossing het beste voor u is, hangt helemaal af van de situatie. Daarom bespreken we de voor- en nadelen van screens en rolluiken in dit blogbericht. Zodat u makkelijker uw keuze kunt maken!

Voordelen en nadelen screens

Screens zijn zonwerend en houden de warmte goed buiten het huis. Daarnaast blijft het zicht naar buiten behouden, terwijl voorbijgangers niet zomaar naar binnen kunnen gluren. Bovendien zijn screens leverbaar in veel verschillende kleuren. Waardoor er altijd wel een kleur is die matcht bij u en uw woning! Ten opzichte van rolluiken zijn er echter wel een paar nadelen. Zo werken screens niet isolerend en dankzij het lichte doek zijn ze ook niet inbraakwerend.

Voordelen en nadelen rolluiken

Rolluiken werken zonwerend, isolerend en inbraakwerend. Het sterke pantser houdt bij warme dagen licht en warmte buiten, terwijl het op de koudere dagen juist de warmte binnen houdt. Kamers zijn dan ook volledig te verduisteren op ieder moment van de dag. Daarnaast schrikt het krachtige gesloten pantser inbrekers af, omdat het alleen met veel geweld en kabaal is open te krijgen. Het nadeel ten opzichte van screens is alleen dat een ruimte compleet wordt afgesloten van de buitenwereld. Men heeft geen zicht meer naar binnen, maar er is ook geen zicht meer naar buiten.

Meer informatie over screens of rolluiken?

Wilt u meer informatie over verduisterende screens of rolluiken? Of bent u geïnteresseerd in rolluiken of screens? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met vakkundig advies en kijken daarbij naar uw situatie, wensen en budget. Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom in Heesch, de koffie staat voor u klaar.