Met verticale lamellen slaat u nooit de plank mis

Twijfelt u nog welke raambekleding u wilt gebruiken voor uw huis? Heeft u bijvoorbeeld een groot of klein raam, waardoor u niet weet welke lamellen daar geschikt voor zijn? Verticale lamellen kunnen op elk gewenste maat worden gemaakt en zijn dus geschikt voor elk raam. In dit artikel vertellen wij meer over de mogelijkheden.

Wat zijn verticale lamellen?

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding. Zo zijn er houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, vlinder jaloezieën, paneelgordijnen, verticale lamellen en nog veel meer. Momenteel zijn verticale lamellen weer helemaal hip! Bij verticale lamellen hangen de lamellen naar beneden, oftewel verticaal. Dit soort raambekleding zorgt voor een moderne, gezellige en warme sfeer in huis. Verticale lamellen reguleren niet alleen de lichtinval, maar zijn ook handig voor het bedienen van de zichtbaarheid en privacy. Daarnaast zijn deze in verschillende materialen verkrijgbaar, waardoor u in huis een unieke sfeer creëert. Of u nu aluminium, kunststof of stof wilt, alles is mogelijk.

  • Wooninspiratie verticale lamellen

Wat zijn de voor- en nadelen?

Elk type verticale lamellen heeft zo zijn voor- en nadelen, dit heeft vooral te maken met het materiaal. Hieronder lichten we lamellen van kunststof, aluminium en stof voor u uit.

Lamellen van kunststof

Kiest u voor verticale lamellen van kunststof, dan kiest u voor een strak uiterlijk. Het kunststof materiaal zorgt ervoor dat de lamellen makkelijk schoon te maken en waterbestendig zijn. Ideaal dus voor een keuken of badkamer! Daarnaast zijn de verticale lamellen dankzij de goede kwaliteit, ook brandvertragend en kleurvast.

Lamellen van aluminium

Aluminium verticale lamellen zijn daarentegen niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar ook voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Bovendien is dit materiaal goed en makkelijk schoon te houden. Door het gemakkelijke kliksysteem kunt u de lamellen losklikken en met een vochtige doek reinigen. Het aluminium materiaal geeft de ruimte een industriële en chique uitstraling.

Lamellen van stof

Tot slot zijn er nog stoffen lamellen. Deze lamellen zorgen door de brede mogelijkheid in kleuren, voor een warme en rustgevende uitstraling. Door het ‘zachte’ materiaal zorgen ze voor extra sfeer in uw huis. Een nadeel van verticale lamellen is dat de lamellen al snel tegen elkaar aan kunnen klapperen wanneer er een raam of deur openstaat. Dit zal bij stoffen lamellen niet of minder het geval zijn.

Door de brede mogelijkheden in kleuren en materialen, kunt u zelf bepalen welke sfeer u wilt creëren in uw huis. Daarnaast zijn er ook verschillende opties voor het bedienen van de raambekleding. U kunt kiezen voor standaard bedieningsopties, zoals een ketting- en koordbediening. Maar ook trek- en tuimelslang of elektrische bediening behoort tot de mogelijkheden.

Waar kunt u verticale lamellen gebruiken?

Verticale lamellen kunt u overal in uw huis ophangen. Of dit nu in de badkamer, woonkamer, keuken of in een zijraam is. Door de vele mogelijkheden kunt u in elke ruimte zelf de kleur en het materiaal bepalen. Doordat u de lamellen makkelijk schoon kunt houden, behoudt u de kwaliteit van de raambekleding en hierdoor hoeft u deze minder snel te vervangen.

Waar moet je qua prijs aan denken?

Het is lastig om een duidelijk beeld te schetsen, omdat de prijzen enorm kunnen variëren. De prijzen worden voornamelijk bepaalt door de kleur of het materiaal. Daarnaast worden de meeste lamellen op maat gemaakt, zodat ze perfect passen voor uw raam.

Heeft u advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in raambekleding? Bij Deco zonwering staan wij graag voor u klaar. Door onze kennis en expertise kunnen we u helpen om de juiste keuze te maken. Wij komen dan ook graag bij u thuis, om de mogelijkheden en wensen in kaart te brengen. Daarnaast beschikken wij over een showroom, waar ons uitgebreide assortiment tentoongesteld is.

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!