Wave gordijnen voor perfect golvende plooi

U kent het vast wel, foto’s in woonmagazines met van die perfect hangende gordijnen. Een gelijkmatig golvende plooi, zodat het gordijn er altijd keurig en recht bijhangt. De gordijnen met zo’n gelijkmatig golvende plooi worden ook wel wave gordijnen genoemd. Het betreft voor de duidelijkheid niet een type gordijn, maar een specifieke confectie methode. Deco Zonwering staat voor u klaar om u te helpen bij uw keuze voor wave gordijnen. Met de merken House of Happiness en Inside kunnen wij de gewenste gordijnen op maat leveren én monteren. Hieronder leggen wij u uit waarom wave gordijnen een aanwinst zijn voor uw huis!

manieren om gordijnen te plooien - Deco Zonwering

Kies de confectie die bij u past

De look and feel van een gordijn wordt sterk beïnvloed door de wijze van confectioneren. Op het plaatje hiernaast ziet u een overzicht van de mogelijke manieren waarop een gordijn kan worden geconfectioneerd. Elke confectie heeft zijn eigen uitstraling. Er is geen goed of fout; het is een kwestie van smaak.

Een wave gordijn is een type gordijn dat zich kenmerkt door zijn strakke vormgeving gecombineerd met een sierlijke golving. De gedetailleerde afwerking van het wave gordijn zorgt voor een krachtige en moderne uitstraling. Naast de wave optie zijn er ook andere stijlen beschikbaar, zoals het statige triple plooi gordijn dat perfect aansluit bij een klassiek interieur. Voor wie een stoerder tintje wenst, zijn er gordijnen met zeilringen die goed samengaan met industriële of hedendaagse stijlen. Kortom, wat uw smaak ook is, er is altijd een gordijn dat bij uw stijl past!

Het kan best lastig zijn om te kiezen welke manier van plooien het beste past bij de uitstraling die u ambieert te creëren in uw woning. We raden u dan ook aan u goed te laten adviseren door een specialist.

Wave gordijnen gemonteerd onder de rail

Een van de voordelen van wave gordijnen is de manier waarop de gordijnen gemonteerd worden. De montage van deze gordijnen is namelijk onder de rails. Bij vrijwel alle andere gordijnsoorten worden de gordijnen gemonteerd op de rails. Doordat de wave gordijnen als het ware onder de rails hangen, bewegen deze een stuk soepeler. Daarnaast vallen de gordijnen op deze manier strak naar beneden en dat geeft dan weer een moderne uitstraling. De gordijnen van het merk Inside zijn door de soepele valling van de stof uiterst geschikt voor de wave methode.

wave gordijn deco zonwering inside

De keuze is reuze

Wave gordijnen zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid aan stofsoorten en kleuren. Voor een wave gordijn worden voornamelijk dunne stoffen gebruikt, omdat deze het mooiste vallen. Hierdoor zijn inbetweens en vitrages zeer geschikt om de wave techniek toe te passen. Wave gordijnen zijn geschikt voor bijna elk raam, maar komen vooral goed tot hun recht bij kamerhoge stoffen. Vaak kiest men deze plooitechniek voor de woonkamer of keuken. Bovendien worden de gordijnen in het geval van de wave techniek onder de rail gemonteerd en kan er hierdoor nog licht tussen de rails en de gordijnen schijnen.

Automatisch bedienbare wave gordijnen

Het is mogelijk om uw wave gordijnen elektrisch te bedienen. Deco Zonwering maakt hiervoor graag gebruik van de kwalitatieve producten van Somfy. Als gecertificeerd expert in Somfy kunnen we ervoor zorgen dat het openen en sluiten van de gordijnen met één druk op de knop wordt geregeld. Wanneer uw wave gordijnen bediend worden met een Somfy systeem, kunnen we deze indien gewenst direct koppelen aan een TaHoma box voor ultiem gemak. Bediening met schakelaar, app of afstandbediening is ook mogelijk.

Wave gordijnen kunnen ook worden voorzien van een accumotor. Deze hoeft u maar een paar keer per jaar op te laden waarna u kunt het hele jaar genieten van een soepel werkend automatisering-systeem voor de bediening van uw gordijnen. Plan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in bij Deco Zonwering. We nemen uw specifieke situatie met u door en geven u eerlijk advies, zodat u de keuze maakt die het beste bij uw wensen past.

inside deco zonwering wave gordijn keuken

Het juiste gordijn biedt sfeer én functionaliteit

Gordijnen kunnen uw interieur compleet maken en een bepaalde sfeer uitstralen, maar ze zijn natuurlijk ook functioneel. Gordijnen zijn (deels) verduisterend, houden temperatuur vast en zorgen ervoor dat niet iedereen in uw huis naar binnen kan kijken. Hierdoor maken wave gordijnen uw huis sfeervol, gezellig en warm. Doordat gordijnen ervoor zorgen dat de temperatuur vastgehouden wordt in huis, heeft dit ook een gunstig effect op uw energierekening. De confectie en stofkeuze is zeer bepalend voor de uitstraling en mate van verduistering en isolerende waarde. Laat u goed adviseren voor u hier een keuze in maakt, zodat u zeker weet dat u gordijnen kiest die écht aansluiten bij het plaatje dat u voor ogen heeft.

Meer informatie over wave gordijnen en de mogelijkheden bij u thuis?

Deco Zonwering werkt voor wave gordijnen bij u in huis graag met de topmerken Inside en House of Happiness. Beide merken zetten zich bewust in voor duurzaamheid. Dit doen zij bijvoorbeeld door voornamelijk gebruik te maken van recyclebare materialen. Deze materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben daardoor een lange levensduur.

Wilt u meer weten over wave gordijnen? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom. Omdat we graag uitgebreid de tijd nemen om onze klanten van goed advies te voorzien raden we u aan vantevoren even te bellen om een afspraak in te plannen. We helpen u graag.