Zonwering en horren voor kunststof kozijnen

Zonwering en horren monteren op kunststof kozijnen zonder te boren, kan dat? Jazeker, tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven om uw raamdecoratie te monteren op uw kunststof kozijnen. Het grote voordeel hiervan, er ontstaan geen gaten in het kozijn die zichtbaar worden bij vervanging van uw raamdecoratie.

Horren monteren zonder boren

De inklem hor is geschikt voor vrijwel ieder raam dat naar binnen draait of kiept. De hor is makkelijk in de raam opening te klemmen, wat boren en schroeven overbodig maakt. De dunne flens van de hor zorgt ervoor dat de hor zich klemt tussen het raam en het kozijn. De inklem hor is voorzien van klemveertjes zodat deze naadloos sluit in het kozijn.

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Rolgordijnen zijn uitstekend geschikt voor kunststof kozijnen. Wanneer u niet wilt schroeven of boren in uw kozijn zijn er drie manieren om de rolgordijnen te monteren op uw kunststof kozijn:

  • Een rolgordijnen in een Deco Frame, dit wordt door middel van magneetband gemonteerd op het kozijn. Met dank aan de magneetband die zich in het frame bevinden kunt u de plissé makkelijk weghalen en terugplaatsen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u het raam wil schoonmaken.
  • Een rolgordijn in een mini-cassette heeft zijgeleiders waarin het gordijn hangt. U bevestigt de mini-cassette niet door te boren, u plakt deze namelijk makkelijk op het kozijn. Een ideale optie voor draai-kiepramen, maar ook voor standaard ramen die niet open kunnen is dit zeker een mogelijkheid.
  • Op de muur montage: Wanneer u een standaard raam heeft waar u een rolgordijn op wil monteren zonder uw kozijn te beschadigen. Dan kan u een rolgordijn op de muur monteren wanneer hier voldoende ruimte voor is. U schroeft de montagesteunen in de muur waardoor de kozijnen niet beschadigen.

Plisségordijnen voor kunststof kozijnen

Plisségordijnen zijn net als rolgordijnen een favoriet voor kunststof kozijnen en -draaikiepramen. Plisségordijnen zijn in bijna elke raamsituatie toepasbaar, door het slanke systeem en meerdere montagemogelijkheden.

  • Draai-kiepraam steunen: Hiermee wordt de plissé aan de boven en onderkant bevestigd, waardoor als het raam kantelt, de plissé netjes blijft hangen. De steunen kunnen gemakkelijk om de rand van het kozijn aan de boven en onderkant geplaatst worden.
  • TruFit systeem: Dit zijn plak strips waardoor het systeem aan het glas kleeft, waardoor uw plissé netjes blijft hangen zonder dat u hoeft te boren of schroeven.
  • Plissé in frame: Dit frame bevestigt u volledig zonder te boren of schroeven in het kozijn. Met dank aan de magneetband die zich in het frame bevinden kunt u de plissé makkelijk weghalen en terugplaatsen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u het raam wil schoonmaken.
  • zonwering en horren bij kunststof kozijnen

Jaloezieën voor kunststof kozijnen

Als u graag aluminium of houten jaloezieën als raambekleding voor uw kunststof kozijnen wil, dan kunt u deze op twee manier bevestigen zonder in uw kozijn te boren of te schroeven. In het geval van een draai-kiepraam kunt u kiezen voor jaloezieën met een klemsteun, wanneer dit niet mogelijk is, kunt u de jaloezieën op de muur monteren.

Draai-kiepraam. Zijgeleiding en klemsteunen. Bij een draai-kiepraam kies u voor jaloezieën met zijgeleiding. Die zijgeleiding is gemaakt van stevige staaldraad die door de lamellen heen loopt. Door de klemsteunen aan de boven en onderkant van de raam blijft de jaloezie bij het openen van het raam netjes hangen.

Op de muur montage. Jaloezieën voor een standaard raam kunt u op de muur bevestigen. Hierbij schroeft u de montagesteunen in de muur waardoor u de kunststof kozijnen niet beschadigd.

Solar rolluiken en screens

Rolluiken en screens op zonne-energie zijn eenvoudig te monteren, u hoeft de screens en rolluiken namelijk alleen op te hangen. Omdat er geen band of koord bediening of een elektrakabel naar binnen gebracht hoeft te worden, is er dus geen reden om naar binnen te boren. Omdat er niet naar binnen geboord hoeft te worden zijn rolluiken en screens ideaal voor kunststof kozijnen. Dankzij het zonnepaneel wat bij de screen of rolluik gemonteerd wordt, wordt de accu automatisch opgeladen en hoeft er dus geen kabel naar binnen geboord te worden. De besturing van de rolluiken en screens op zonne-energie gebeurd via een handzender waardoor de rolluiken en screens op afstand bestuurbaar zijn.

Advies van een expert

Benieuwd welke soort montage bij uw kozijnen van toepassing kan zijn? Of wilt u de verschillende opties in het echt zien? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Heesch, Noord-Brabant. We nemen graag de tijd om alles opties met u door te nemen en voorzien u graag van advies. Ook voor onderhoud en reparatie aan uw zonwering bent u bij ons aan het juiste adres!