Automatisch bedienbare zonwering zonder boorgaten dankzij Somfy Solar IO.

Wie elektrisch bedienbare zonwering zoekt, krijgt nog weleens te horen dat dit betekent dat er een elektrische aansluiting aangelegd moet worden. Met al het breekwerk van dien, want daarvoor moet er door de muur geboord worden. Gelukkig kunnen wij u vertellen dat dit helemaal niet nodig is! Deco Zonwering levert en monteert dagelijks uitstekende zonwering oplossingen die werken op zonne-energie, zoals Somfy Solar IO motoren. Deze monteren we zonder gaten in uw muur te hoeven boren. Geen kabels door het huis én geen hoge energiekosten. Maak kennis met dit geweldige eco-designed gemotoriseerd systeem voor rolluiken en zonweringen.

Automatische zonwering op zonne-energie zonder kabels

Somfy Solar IO zonwering werkt volledig op zonne-energie, of eigenlijk moeten we zeggen daglicht. Want zelfs bij bewolkt weer laadt de accu op. Door gepatenteerde technologieën werkt dat zo optimaal dat de motor van de zonwering gemiddeld minimaal 30 dagen autonoom kan werken. Zelfs in de donkerste dagen van het jaar hoeft u dus niet verlegen te zitten om voldoende stroom voor uw zonwering. Somfy solar werkt niet op uw netstroom, maar is volledig autonoom. Voordeel is dus dat er geen bekabeling nodig is. De batterij en zonnepanelen zijn zo netjes in het eindproduct verwerkt, dat ze helemaal niet zichtbaar zijn. Een duurzame, energiebesparende en nette oplossing voor uw screens, rolluiken, uitvalschermen en markiezen.

Geen energiekosten

Doordat Somfy Solar IO motoren de zonne-energie met een geïntegreerd zonnepaneel zelf opvangt en omzet tot energie, ziet u hier niets van terug op uw energierekening! Het netwerk wordt niet extra belast, net als het milieu. Als u op zoekt bent naar een duurzame oplossing waarmee u uzelf meer gemak en comfort kan geven, dan is Somfy Solar IO het antwoord. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Deco Zonwering levert geautomatiseerde zonwering op zonne-energie van topmwerk Somfy

somfy solar io

Zo werkt een Somfy Solar oplossing

 • Het zonnepaneel vangt het daglicht op en vormt dit om in elektrische energie, ongeacht de sterkte van het zonlicht.
 • Deze energie wordt opgeslagen in de batterij, die voldoende energie kan vasthouden om minimaal 30 dagen de solar oplossing te laten werken zonder enige vorm van licht.
 • De batterij levert voldoende energie aan de motor om zo efficiënt mogelijk te werken. Als de batterij onverhoopt toch bijna leeg is, zal het product een melding geven op uw smartphone, mits deze gekoppeld is aan uw Tahoma Switch.
 • De batterij wordt verwerkt in het eindproduct en is dus niet zichtbaar.

 • zonwering op zonne-energie

Over Somfy

Somfy is al meer dan 50 jaar een internationaal, gerenommeerde producent van automatiseringsoplossingen voor woningen en gebouwen. Denk hierbij aan rolluiken, zonweringen, raamdecoratie, gordijnen, poorten, garagedeuren, verwarming, verlichting, camera’s en alarmsystemen. Met meer dan 116 dochterondernemingen in 59 landen en bijna 7.000 medewerkers is Somfy de marktleider op het gebied van automatisering in zonwering en smart home-oplossingen. De smart home producten van Somfy vonden al hun weg naar ruim 50 miljoen huishoudens wereldwijd. Somfy kiest bovendien voor duurzaamheid door alle producten op een ecologisch verantwoorde wijze te ontwikkelen. Daarom kiezen we bij Deco Zonwering voor deze ervaren en betrouwbare partner die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft.

De voordelen van Somfy Solar IO

De voordelen van Somfy solar io oplossingen voor automatische zonwering op zonne-energie:

 • Los van het energienet; geen extra belasting voor het netwerk en geen kosten op de energierekening
 • Strak, egaal zwart zonnepaneel; meest aantrekkelijke optie in de markt van solar oplossingen
 • Daglicht is voldoende om de batterij op te laden
 • Stille motor voor rust en comfort
 • Batterij werkt minimaal 30 dagen (gebaseerd op 2 op en neer cycli per dag)
 • 7 jaar garantie
 • Lange levensduur
 • Batterij eenvoudig te vervangen
 • Soft start en stop: vertraging bij het starten en stoppen om het rolluik te beschermen tegen piekbelasting en om het geluid te beperken bij het openen en sluiten.
 • Duurzaam; Somfy streeft naar 100% Act for Green. 100 % van de nieuwe ontwikkelde producten zullen het Act for Green label dragen
 • Geschikt voor rolluiken, screens, uitvalschermen en markiezen
 • Ingebouwde obstakeldetectie bij rolluiken met een Somfy Solar RS100 IO motor: motor stopt als er een obstakel in de weg zit
 • Inbraakvertraging: motor geeft weerstand als iemand uw rolluik probeert op te tillen
 • Vorstbeveiliging: motor stopt als ijs de zonwering blokkeert, om schade te voorkomen
 • Eenvoudig te bedienen met afstandbediening of de handige TaHoma Switch app
 • Inzetbaar bij alle typen zonwering waaronder screens, rolluiken en terrasoverkappingen
Somfy TaHoma Switch

Nog meer gemak met de Somfy TaHoma switch

Met de TaHoma Switch kunt u meer dan 280 apparaten van Somfy en andere grote merken bedienen: zonwering, gordijnen, zonneschermen, camera’s of bijvoorbeeld uw garagedeur. En dat allemaal met een simpele druk op de knop via de handige intuïtieve app. Geen rondslingerende afstandbedieningen meer plus nog meer veiligheid, want u kunt uw apparatuur ook bedienen als u van huis bent. Vergeten zonnescherm in te klappen terwijl er een onweersbui op komst is? Geen probleem met de TaHoma Switch.

Lees meer over de TaHoma Switch

Goed advies is goud waard

Als u het goed aanpakt, heeft u jarenlang plezier van uw zonnewering op zonne-energie. Er is een breed scala aan mogelijkheden en het aanmeten van zonwering een klus is die behoorlijk nauw luistert. We raden u daarom aan advies in te winnen bij een specialist. Deco Zonwering adviseert u graag over het juiste automatiseringssysteem voor uw rolluiken en screens of buitenzonwering. We hebben jarenlange ervaring en werken alleen samen met gerenommeerde en innoverende merken. Onze producten worden bovendien altijd door onze eigen monteurs gemonteerd. Zo weet u zeker dat dit vakkundig wordt uitgevoerd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kom langs bij ons in de showroom in Heesch of neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. De koffie staat voor u klaar!