Verduurzaming in en rond het huis

Tegenwoordig houden veel mensen zich bezig met het verduurzamen van hun huis. Er zijn veel mogelijkheden om uw huis te verduurzamen, welke we uitlichten in dit artikel.  Ook vertellen we waar u in kunt investeren om uw huis duurzamer te maken.

Welke manieren zijn er om uw huis te verduurzamen?

Er zijn verschillende opties om uw huis te verduurzamen.

Betere ramen inzetten voor verduurzaming

Allereerst kunt u ervoor kiezen om dikkere en betere ramen in uw pui te laten plaatsen. HR++ glas is een goed alternatief. Dit type glas is duurder dan normaal glas, maar uiteindelijk verdient u deze investering binnen een paar jaar terug door minder hoge stookkosten. HR++ glas beschikt over dubbel glas met een coating en heeft tussen het glas een isolerende gas zitten. Hierdoor isoleert HR++ glas beter dan normaal glas en houdt u de warmte en de kou goed tegen.

Gebruik maken van dakisolatie

Ten tweede is dakisolatie erg belangrijk. Een prettige temperatuur is voor zowel voor de slaapkamer(s) als de woonkamer belangrijk. Om kosten te besparen is het mogelijk om de isolatie zelf te plaatsen. Houdt wel in uw achterhoofd dat dit beste een flinke klus is.

Om uw huis verder te verduurzamen kunt u luchtdichte tape plaatsen voor de kieren van een raam. Gebruik maken van LED-verlichting helpt natuurlijk ook; u gebruikt dan simpelweg minder energie.

Uw huis verduurzamen met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een dure, maar goede optie voor het verduurzamen van uw huis. U wekt door middel van zonnepanelen eigen energie op. Met terugwerkende kracht verdient u dus uw investering terug. Tot slot is het kiezen van de juiste zonwering een duurzame optie voor uw huis, aangezien het de kou en warmte tegenhoudt.

  • Hoe kunt u uw huis verduurzamen?

Zonwering voor binnen

Om geld te besparen op uw energierekening kunt u zowel raambekleding als zonwering plaatsen. Op deze manier houdt u zowel de kou als de warmte buiten. Door te kiezen voor jaloezieën of rolgordijnen, kunt u de lichtinval en privacy bepalen. De bediening van zonwering kan handmatig, maar is tegenwoordig ook automatisch verkrijgbaar. De moderne techniek van Somfy maakt deze automatisering mogelijk. Door Somfy Smart Home te downloaden op uw smartphone, kunt u zowel de zonwering als de raambekleding, verlichting en thermostaat besturen.

Zonwering voor buiten

Ook zijn er veel mogelijkheden voor buitenzonwering. Denk bijvoorbeeld aan een solar screen, een solar rolluik, terrasschermen, markiezen of uitvalschermen. Door buitenzonwering te plaatsen wordt het minder warm in huis; ideaal voor een warme zomerdag. Door solar screens of solar rolluiken te gebruiken, zorgt u voor een verduurzaming van uw huis. U wekt zelf de energie op, zodat de screens of het rolluik het vervolgens gebruiken. Bovendien kunt u ook kiezen voor natuurlijke zonwering, zoals bomen of planten. Ook dit houdt de zon en warmte tegen in uw huis.

Meer informatie?

Bent u klaar om uw huis te verduurzamen? Of wilt u meer weten? Bij Deco zonwering staan wij voor u klaar! Door ons brede assortiment, hebben wij voor ieder wat wils. Bovendien adviseren wij u graag bij uw keuze. Onze experts komen graag bij u thuis om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Daarnaast beschikken wij over een showroom, waar al onze producten tentoongesteld zijn.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!