Waarom kiezen voor zonwering op uw balkon?

Wilt u op een warme zomerdag of juist op een regenachtige dag gebruik maken van uw balkon? Dan kan zonwering voor uw balkon een goede oplossing zijn. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? Wat zijn voor- en nadelen van zonwering op een balkon? In dit artikel vertellen wij u hier meer over.

Waar dient balkonzonwering voor?

Zonwering op uw balkon zorgt voor privacy én het houdt de warmte buiten en koelte binnen. Bovendien kunt u door het gebruik van zonwering het balkon zowel in de warme zomermaanden als in de natte wintermaanden gebruiken. Balkonzonwering is in veel verschillende materialen en soorten verkrijgbaar. Doordat een balkon vaak op een hogere etage gelegen is, zal de zonwering meer wind vangen. Daarom is het belangrijk dat het materiaal bestemd is tegen harde windstoten. Door gebruik te maken van een windsensor voorkomt u stormschade.

Maak gebruik van zonne-energie

Hoe zit het met de stroomvoorziening aan de balkonzijde? Is deze makkelijk voorhanden, of juist niet? Vraag naar de mogelijkheden voor zonwering met zonne-energie. Waarbij u rekening moet houden met de schaduw die vaak aanwezig is vanuit een bovenliggend balkon. Hierbij is het belangrijk dat het solar paneel vrij te plaatsen is waar het meeste zonlicht opgevangen kan worden. Een tweede belangrijk punt is de accu en opslag capaciteit voor de werking op mindere dagen. Iedere situatie is hierbij uniek en dient vooraf goed te worden bekeken.

Wat zijn de voordelen van solar zonwering?

Los van de standaard zonwering, heeft u dus ook de keuze uit solar zonwering voor uw balkon. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van solar zonwering? Ten eerste zijn kabels verleden tijd, waardoor u minder hoeft te boren en het balkon minder rommelig oogt. Ook gaat de montage een stuk eenvoudiger in zijn werk. En dan hebben we het nog niet over het gebruik gehad; u bedient de solar zonwering met behulp van een afstandsbediening. Tot slot gaan solar screens een stuk langer mee. De accu laadt al op bij daglicht, wat ervoor zorgt dat de accu vrijwel nooit leeg is. Daarom gaat een screen op zonne-energie een stuk langer mee. De gemiddelde levensduur is dan ook 15-20 jaar.

Duurzame optie

De meest belangrijke reden om voor solar zonwering te kiezen is duurzaamheid. Solar zonwering werkt op zonne-energie, wat door zonlicht wordt opgewekt. Hierdoor is solar zonwering een milieuvriendelijke keuze. U draagt op uw manier een steentje bij aan een duurzamere wereld. Daarnaast bespaart u op energiekosten. Een win-win-situatie dus!

Bubendorff

Bij Deco Zonwering werken wij met de exclusieve leverancier Bubendorff, welke solar zonwering systemen aanbiedt. Bubendorff kenmerkt zich door hun hoogwaardige kwaliteit. Door hun jarenlange ervaring weten ze waar de behoefte van onze klanten (en die van andere organisaties) ligt. Zo kunnen wij onze klant de beste kwaliteit in solar zonwering bieden.

  • Waarom kiezen voor balkonzonwering?

Welke mogelijkheden zijn er voor balkonzonwering?

Er zijn veel verschillende balkonzonwering te verkrijgen. We zetten er een aantal voor u op een rij.

  • Screens zijn doeken of schermen die gemakkelijk langs de wand of het raam naar beneden lopen. Screens zorgen voor een gesloten uiterlijk, maar houden daarentegen wel warmte en koelte tegen. Daarnaast kunnen ze ook veel licht tegenhouden, wat een nadeel kan zijn. Screens zijn over het algemeen goed bestand tegen windvlagen. Solar-screens mogelijk ook voor uw balkon een goede oplossing.
  • Uitvalschermen zijn een goede oplossing voor het tegenhouden van zonlicht. Bovendien zijn ze stevig genoeg om een beetje wind tegen te houden. Door het koppelen van een windsensor voorkomt u stormschade omdat het scherm zich zal sluiten.
  • Knikarmschermen zijn ideaal als u een balkon heeft wat uit de wind ligt. Door de kleine hellingshoek kunnen ramen en deuren gemakkelijk geopend worden. Deze schermen zijn zowel met elektrische bediening als met handmatige bediening te verkrijgen.
  • Markiezen hebben een boogje in hun scherm. Bovendien zijn ze aan de zijkant gesloten. Hierdoor kan er van geen enkele kant zonlicht binnen komen. Daarnaast zijn markiezen vocht- en windbestendig.
  • Rolluiken zijn een goede optie voor als u de warmte en koelte buiten wilt houden. Deze zijn nog beter warmtewerend dan screens en geven geen licht door. Door het dikke en stevige materiaal van de rolluiken zijn ze niet alleen windbestendig, maar ook inbraakwerend.
  • Buitenshutters zijn ook een goede keuze voor zonwering op het balkon. Het zijn luiken die u voor de ramen kunt plaatsen, waardoor u zelf de lichtinval kunt regelen.

Heeft u een balkon met veel wind? Kies dan eerder voor een screen in plaats van een zonnescherm. Dit om klapperen te voorkomen. Zo is er voor elk balkon een gepaste zonwering.

Wilt u meer informatie?

Twijfelt u welke zonwering voor u de beste keuze is? Bij Deco Zonwering staan wij klaar om u te helpen. Wij beschikken over een showroom, waar onze specialisten u graag adviseren. Ons uitgebreide assortiment wordt in onze showroom tentoongesteld. Deco Zonwering werkt met vertrouwde merken voor uw zonwering. Wij bieden bovendien de service om de zonwering bij u te monteren. Wilt u meer informatie over onze producten of dienstverlening? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u verder!