Voorzetscreen of inbouwscreen?

Het zonnetje laat zich weer steeds vaker zien. Logisch dus, dat steeds meer mensen met een kritisch oog naar hun zonwering kijken. Voldoet deze eigenlijk nog wel? Zijn er geen slimmere oplossingen op de markt? In dit artikel gaan we wat dieper in op een zonwering product dat de afgelopen jaren enorm is toegenomen in populariteit; de screen. Een moderne zonwering, die in diverse varianten beschikbaar is. Zo heeft u om te beginnen de keuze tussen een voorzetscreen of een inbouwscreen. Hier leggen we het verschil aan u uit. 

Wat is een inbouwscreen

Inbouwscreens, zoals de naam al doet vermoeden, worden direct in de gevel van uw huis gebouwd. Dit zorgt voor een naadloze integratie met de architectuur en een strakke afwerking. Deze screens zijn ideaal voor nieuwbouwprojecten of renovaties waarbij het mogelijk is om de screens in de gevel te integreren tijdens de bouwfase.

Het grote voordeel van inbouwscreens is dat ze volledig uit het zicht verdwijnen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit geeft een luxe en moderne uitstraling aan uw woning. Daarnaast bieden inbouwscreens, net als voorzetscreens, uitstekende bescherming tegen de zon en warmte. Daardoor blijft uw leefruimte koel en worden uw energiekosten verlaagd. Het nadeel van inbouwscreens is echter dat ze vaak duurder zijn dan voorzetscreens vanwege de vereiste bouwkundige aanpassingen.

Deco Zonwering is gespecialiseerd in hoogwaardige zonwering en helpt u graag bij het vinden van de beste screen voor uw specifieke situatie. Zowel voor inbouwscreens als voorzetscreens bent u bij ons aan het juiste adres. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek nemen we graag alle opties met u door.

  • Windvaste screens Stobag

Wat is een voorzetscreen

Voorzetscreens worden aan de buitenkant van uw ramen gemonteerd, waardoor ze een flexibele en kosteneffectieve optie zijn voor zonwering. Deze screens zijn ideaal voor bestaande gebouwen waar geen mogelijkheid is om inbouwscreens te installeren of waar het niet wenselijk is om bouwkundige aanpassingen te doen. Voorzetscreens zijn dan ook de meest gekozen variant.

Een van de voordelen van voorzetscreens is dat ze eenvoudig te installeren zijn en geen grote verbouwing vereisen. Dit maakt ze een populaire keuze voor renovatieprojecten of huurwoningen waar permanente aanpassingen niet mogelijk zijn. Hoewel voorzetscreens minder naadloos geïntegreerd zijn dan inbouwscreens, bieden ze nog steeds uitstekende bescherming tegen de zon en warmte, evenals extra privacy. Doordat screens strak langs de kozijnen afgaan bieden ze een modern uiterlijk. Zeker waneer gekozen wordt voor een extra smalle bak aan de bovenzijde.

Deco Zonwering biedt een breed scala aan voorzetscreens. Kom gersut naar onze showroom voor meer informatie.

Welke variant u ook kiest; maak er een solar screen van!

Bij Deco Zonwering dragen we graag onze verantwoordelijkheid om zonwering zo duurzaam mogelijk aan te bieden. We werken daarom bewust alleen samen met gerenommeerde merken zoals Bubendorff, Somfy en Verano, die hun kwaliteiten hebben bewezen én welke voorop lopen in technologische ontwikkelingen. Dit uit zich zowel in manieren om duurzamer te produceren als manieren om duurzamer met energie om te gaan. Solar screens zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

Solar screens hebben een geïntegreerd zonnepaneel en maken gebruik van zonne-energie om zichzelf van stroom te voorzien. Daardoor bieden ze een duurzame en energiezuinige zonweringsoplossing terwijl u geniet van het gemak van automatische bediening. De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in elektriciteit, die vervolgens wordt gebruikt om de motor van het screen aan te drijven. Dankzij de hoge kwaliteit van merken als Bubendorff, Somfy en Verano bent u gegarandeerd van soepele bediening; ook ’s avonds en op bewolkte dagen.

Zo werken solar screens

Het werkingsprincipe van een solar screen is eenvoudig maar effectief. Wanneer het zonlicht op de zonnepanelen valt, genereren deze panelen elektriciteit die wordt opgeslagen in een ingebouwde batterij of direct wordt gebruikt om de motor van de screen aan te drijven. Deze motor zorgt ervoor dat de screen omhoog en omlaag kan worden gebracht, waardoor u de controle heeft over de hoeveelheid zonlicht en warmte die uw ruimte binnenkomt.

Heeft u gekozen voor een inbouwscreens of wordt uw voorzetscreen onder een overkapping geplaatst? Dan kunnen de vakkundige monteurs van Deco Zonwering het paneeltje verplaatsen zodat het alsnog voldoende zonlicht opvangt. Solar screens zijn een uitstekende zonweringsoplossing voor iedereen die graag het gemak wil van geautomatiseerde bediening, zonder het milieu te belasten.

Voorzetscreen op zonne-energie, zonder boorgaten

Omdat solar screens geen externe voeding nodig hebben, zijn ze volledig zelfvoorzienend. Dit betekent dat ze niet aan het netwerk gekoppeld hoeven te worden en er dus ook geen kabels door uw woning worden getrokken. Er hoeven geen gaten te worden geboord in uw buitengevel om de screen te plaatsen en het netwerk in Nederland wordt niet extra belast. Nog een voordeel van solar screens!

  • Geautomatiseerde windscreens van Deco Zonwering in Rosmalen

Wanneer is een voorzetscreen de beste keuze?

Nu hebben we uitgelegd wat het verschil is tussen een inbouwscreen en een voorzetscreen en u weet dat beide varianten beschikbaar zijn als solar screen. Maar hoe verhoud een screen zich eigenlijk ten opzicht van andere zonweringsoplossingen zoals een zonnescherm en raamdecoratie zoals plissé gordijnen? Welke zonwering is beter?

Laten we daar meteen heel duidelijk in zijn; welke zonwering beter is hangt volledig af van uw specifieke wensen, behoeften en woonsituatie. Iedere zonwering heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Daarom verkopen wij onze producten heel bewust niet via een webshop. Wij willen graag zeker weten dat u een zonwering kiest waar u jarenlang optimaal van geniet. Als specialist nemen we daarom de tijd om tijdens een persoonlijk advies gesprek alle opties met u te bespreken en in onze showroom in het echt te laten zien. Soms blijkt dat een solar screen de beste passende oplossing is, soms bent u toch beter geholpen met een zonnescherm of ander type zonwering. Wij geven u altijd een eerlijk en deskundig advies.

De voordelen van een voorzetscreen bij Deco Zonwering

Een screen is een verticale zonwering die strak langs het raam naar boven en beneden beweegt. Het screendoek glijdt tussen twee geleiders verticaal naar beneden, waardoor ze geen kostbare ruimte in beslag nemen en de vrije doorloop langs ramen behouden blijft.

Screens houden niet alleen het zonlicht tegen, maar ook de warmte. Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl het zicht naar binnen wordt beperkt. Screendoeken hebben een hoge graad van warmtewering, waardoor 85% van de zonnewarmte buiten wordt gehouden.

Bij Deco Zonwering bieden we diverse soorten screens aan zoals de standaard screen, windvaste screens en solar screens. Wij leveren uitsluitend producten van topmerken als Somfy, Verano en Bubendorff. De montage wordt altijd door onze eigen vakkundige monteurs verricht zodat we kunnen garanderen dat dit netjes en exact gebeurd.

Screens zijn veelzijdig inzetbaar. Windvaste screens sluiten bijvoorbeeld de serre of veranda aan de voor- of achterzijde af, zodat u langer kunt genieten van het buitenleven. Door de weving van de stof kunnen we zorgen dat u het zicht naar buiten behoud, maar inkijk naar binnen weert. Er is ook een optie voor volledig verduisterend doek, wat natuurlijk ideaal is voor gebruik in de slaapkamer.

Breed inzetbaar, informeer naar de vele mogelijkheden!

Windvaste screens kunnen tot wel 7 meter breed en 6 meter hoog zijn. Ze zijn weerbestendig, lichtdoorlatend en passen vrijwel voor ieder raam. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren. Met voorzetscreens biedt Deco Zonwering veelzijdige, moderne zonwering met talloze voordelen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek als u hier meer over wilt weten.