Waar moet ik op letten bij het kopen van een rolluik?

Rolluiken zijn een echte toevoeging voor uw huis. Niet alleen zijn rolluiken in de zomer super comfortabel doordat ze zonwerend zijn, ook geven ze u meer privacy en veiligheid door de inbraak vertragende eigenschappen. Daarnaast zijn rolluiken geluidswerend en isolerend, dus zorgen ze voor koelte in de zomer en extra warmte in de winter. Genoeg redenen dus om rolluiken aan te schaffen. Maar welke rolluiken zijn geschikt voor uw woning? En waar moet u op letten bij het maken van een keuze voor een rolluik? In dit blog geven we een aantal tips waarmee u direct verder kunt.

Rolluiken of screens

Eerst even een stapje terug. U kunt namelijk ook voor screens kiezen. In sommige gevallen zijn screens namelijk goedkoper. Screens zijn voornamelijk bedoeld als zonwering maar bieden ook wat privacy. Daarnaast is het grote voordeel dat u wel naar buiten kunt kijken, maar men niet naar binnen. Zo voelt het in huis toch wat minder ‘opgesloten’. Rolluiken daarentegen bieden ook de andere voordelen: inbraakbeveiliging, verduistering, geluidswerend en isolerend. Twijfelt u nog tussen screens of rolluiken? In ons blog ‘Wat is het verschil tussen verduisterende screens en rolluiken’ geven we meer informatie en de voor- en nadelen.

Type rolluiken

Bent u eruit dat u voor rolluiken wilt gaan? Dan zijn er verschillende typen rolluiken waar u uit kunt kiezen, bijvoorbeeld opbouwrolluiken en inbouwrolluiken.  Zo zijn er inbouwrolluiken die geïmplementeerd zijn in de buitenmuur door een uitsparing. Dit is vaak alleen mogelijk bij nieuwbouwhuizen omdat er veel ruimte achter de buitensteen nodig is. Daarnaast zijn er nog opbouwrolluiken of voorzetrolluiken. Deze worden op de muur of het kozijn gemonteerd.

Onze persoonlijke favoriet is het solar rolluik. Een uniek en innovatief rolluik dat werkt op zonne-energie. Hierdoor is er geen boorwerk nodig om de rolluiken op het stroomnet aan te sluiten. Hiermee bespaart u op uw energierekening én bent u milieubewust bezig. Daarnaast hebben we ook solar jaloezie rolluiken: een compleet nieuwe beleving door een combinatie tussen een rolluik en buiten jaloezie, op zonne-energie! Met deze rolluiken met kantelbare lamellen kunt u kiezen hoeveel licht u wilt binnenlaten.

  • Waar op letten bij kopen rolluik

Bediening van rolluik

Een rolluik kan op verschillende manieren worden bediend. Tegenwoordig werken de meeste rolluiken met elektrische bediening, maar er zijn ook nog steeds rolluiken met een handmatige bediening. Handmatige bediening kan via een band of koord. Omdat de rolluiken tegenwoordig best zwaar zijn, raden we aan om te gaan voor elektrische bediening. Dit kan met een afstandsbediening of schakelaar (knop op de muur). De afstandsbediening heeft als voordeel dat u vanuit elke plek in huis de rolluiken kunt bedienen. Ook zijn er rolluiken die met een app bediend kunnen worden.

Wat kost een rolluik?

Deze vraag krijgen we regelmatig. De prijs van een rolluik is compleet afhankelijk van de afmetingen en uw wensen rondom materiaal, montage en bediening. We raden aan om vooraf een budget te bepalen wat u wilt besteden aan uw nieuwe rolluik(en). We kunnen dan samen met u kijken wat de beste mogelijkheid met dit budget is.

Vraag een expert om advies

Er zijn dus nogal wat factoren van belang bij het maken van een keuze rondom de aanschaf van rolluiken. Komt u er zelf niet helemaal uit en heeft u advies nodig? Laat u dan adviseren door een specialist in zonwering. Deze specialist gaat samen met u kijken naar de juiste oplossing voor uw unieke situatie.

Deco Zonwering is gevestigd in Heesch en levert en monteert diverse soorten rolluiken. We hebben een grote showroom waar we u diverse voorbeelden en uitvoeringen kunnen laten zien. Wilt u langskomen in onze showroom? Maak dan een afspraak en we ontvangen je graag! Neem contact met ons op.