6 tips bij het kiezen van het juiste zonnescherm

Klimaatverandering is iets wat al tijden aan de gang is. Dit zorgt voor meer zonuren en een warmere temperatuur. Om een stukje verkoeling te krijgen tijdens de warme zomerdagen zijn zonneschermen mogelijk de perfecte oplossing. Buiten de verkoeling zijn er nog een aantal punten waar u rekening mee zou kunnen houden. Met deze handige tips van Deco Zonwering wordt het kiezen van de juiste buitenzonwering als een zonnescherm een stuk eenvoudiger.

Binnen zonwering zijn er veel verschillende mogelijkheden. In dit blog nemen we u stapsgewijs mee, zodat u een zonnescherm kiest dat bij u past.

Tip 1: Kies de juiste afmeting van uw zonnescherm

De eerste selectie van uw zonnescherm begint met de maat van het scherm. Van compacte uitvalschermen voor op balkons, sierlijke markiezen, terrasschermen of een solar screen. Het is belangrijk om een juiste maat de kiezen, om het voordeel van een zonnescherm zo optimaal mogelijk te benutten.

Tip 2: Bepaal de juiste kleuren

Een zonnescherm is iets om trots op te zijn. Hierin is het belangrijk om een kleur te kiezen die bij het uiterlijk van het huis past. Mocht u hierin advies nodig hebben, dan zijn onze medewerkers altijd bereidt om u vrijblijvend van vakkundig advies te voorzien.

Tip 3: Denk na over de bediening van het zonnescherm

Een zonnescherm is op verschillende manieren te bedienen. Zo is het mogelijk om een zonnescherm automatisch of met de hand te bedienen. Is het voor u makkelijker om het zonnescherm met een knop te bedienen? Dan is de elektrische variant voor u de beste keuze. Met de handmatige zonwering moet u iets meer doen voor de bediening van uw zonwering, maar krijgt u daar een lagere aanschafprijs voor terug.

  • Tips kiezen zonnescherm

Tip 4: Denk na over de ombouw van het zonnescherm

Een zonnescherm is leverbaar met een cassette of een semi-cassette. Bij een cassette zit er een volledige ombouw om het doek heen. Deze cassette beschermt het doek tegen vuil, vocht en alle typen weersomstandigheden wanneer het scherm gesloten is. Het zonnescherm blijft hierdoor langer mooi, maar zijn hierdoor wel hoger geprijsd. Bij een semi-cassette zonnescherm wordt het doek van het scherm niet volledig in de cassette opgenomen en blijft er altijd een open rand zichtbaar.

Tip 5: Zorg voor extra sfeer op het terras

Bij het plaatsen van een zonnescherm kunt kiezen voor extra verlichting. Dit zorgt voor meer sfeer op uw terras. Voor de zomeravonden kan dit een extra beleving geven aan uw tuin.

Tip 6: Laat u adviseren door een specialist

Om de bovenstaande punten zo goed mogelijk toe te passen, is het belangrijk om u te laten adviseren door een specialist in zonwering. Deze specialist gaat samen met u kijken naar de juiste oplossing voor uw unieke situatie.

Benieuwd naar alle voordelen van een zonnescherm of heeft u aan de hand van dit blog nog vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op of breng een bezoek aan onze grote showroom in Heesch, Noord-Brabant. We kunnen hier diverse voorbeelden van verschillende uitvoeringen aan u laten zien. Tot snel in onze showroom! Het is ook mogelijk dat wij met diverse stalen naar u toe komen, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw situatie.