Warmte buitenhouden in de zomer

Het is heerlijk weer en de temperaturen lopen niet alleen buiten op, maar ook binnen! Op een zomerse dag kan het binnen al gauw 28 graden worden, terwijl we daar juist de verkoeling op willen zoeken.

Uit de regio Oss klonk dan ook meerdere keren de vraag: ‘Hoe houd ik de warmte buiten in de zomer?’ Deco Zonwering legt het u uit!

We houden allemaal van het zomerse weertje, maar houden ‘m het liefst buiten de deur. Onze klanten merkten op dat alleen dichte jaloezieën en gesloten gordijnen die klus niet meer geklaard kregen. Dat is hoe zij bij ons terecht kwamen. Binnenzonwering zoals jaloezieën en rolgordijnen zijn vooral geschikt voor het regelen van licht in huis, maar minder geschikt voor zonwering.

Oorzaak van warmte in huis

Grote raampartijen, maar ook kleinere, zorgen ervoor dat het warmer wordt in huis. Helemaal wanneer de warmte slecht weg kan trekken, stapelt die hitte zich op. Deze komt dan in het metselwerk en in de stenen muren te zitten, die dan nog dagenlang warmte afgeven.

Warmte in huis voorkomen

Warmte in huis voorkomt u vooral met een goede buitenzonwering. Denk bijvoorbeeld aan:

Let erop dat de kleur en dichtheid van het doek hierbij een grote rol spelen! Voor het kiezen van de juiste en veilige kleur kunt u hier meer informatie vinden. De dichtheid van het doek bepaalt de doorkijk en hoeveel licht er nog binnen kan komen.

Door het plaatsen van zonwering kunt u buiten volop genieten van de zomer en binnen van de koelte. Zo heeft u ook geen slapeloze nachten meer, dankzij een te warme slaapkamer.

U schaft niet alleen een zonwering aan, u investeert ook in uw wooncomfort!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw situatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons. Onze specialisten helpen u graag!

Ook bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze showroom.