Zonwering voor openslaande deuren

Het voorjaarszonnetje schijnt en u slaat de tuindeuren open. Heerlijk! Echter, in de zomer kan het door die mooie openslaande deuren wel eens erg warm worden binnen. Bovendien kan een laag hangende zon soms vervelend in de ogen schijnen. Tijd voor zonwering dus, waarmee u de warmte en lichtinval beter kunt controleren en voor meer privacy kunt zorgen. In dit artikel geven we u meer inzicht in de mogelijkheden van zonwering bij openslaande deuren.

 • Stobag zonnescherm Vinkel
 • De voordelen van een elektrisch terrasscherm
 • Somfy Solar screens

Zonnescherm; de meest gebruikelijke optie

Een van de meest gebruikelijke opties voor zonwering in combinatie met openslaande deuren is het zonnescherm, ook wel terrasscherm genoemd. Een zonnescherm biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere zonweringsopties zoals jaloezie rolluiken, screens of binnen raamdecoratie, welke we later in dit artikel verder onder de loep zullen nemen.

Terwijl gordijnen de mogelijkheid bieden om lichtinval te regelen, bieden ze niet altijd voldoende bescherming tegen de warmte. Een zonnescherm daarentegen biedt effectieve bescherming tegen direct zonlicht en hitte, terwijl het de mogelijkheid behoudt om de deuren open te laten voor ventilatie. Hierdoor geniet u van een comfortabele binnenruimte zonder concessies te doen aan frisse lucht.

Bovendien kan een zonnescherm worden geïnstalleerd boven de openslaande deuren zonder het uitzicht naar buiten te blokkeren, in tegenstelling tot rolluiken en screens die het zicht (deels) beperken wanneer ze worden neergelaten. De diverse stijlen, kleuren en ontwerpen van zonneschermen maken het mogelijk om ze naadloos te integreren in de architectuur van uw huis, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar ook een esthetische meerwaarde bieden.

Breng extra sfeer op uw terras met geïntegreerde verlichting

Een zonnescherm met geïntegreerde terrasverlichting maakt uw terras direct extra sfeervol. Een zonnescherm weert de warmte op het heetst van de dag. In de avond zult u merken dat u langer comfortabel buiten kunt blijven zitten, omdat het scherm de warmte eronder langer vasthoudt.

Het grootste verschil met alternatieve zonwering bij openslaande deuren zoals jaloezie rolluiken en screens is het feit dat deze zonwering niet alleen warmte uit de woning weert maar tevens zorgt voor een comfortabele temperatuur op uw terras. Ook bent u met een zonnescherm beschermt tegen schadelijke UV-straling.

Combineer een zonnescherm met een terrasoverkapping

Wilt u extra genieten van het buitenleven? Overweeg dan een stijlvolle terrasoverkapping van Stobag. Deze terrasoverkappingen zijn voorzien van doek of kantelbare lamellen voor bescherming tegen de hitte en schadelijke UV-straling. Ook deze Stobag terrasoverkapping kunnen we voorzien van verlichting voor extra sfeer. Bij Deco Zonwering zijn we Gold partner van het topmerk Stobag en dat is niet voor niets! Maak dus zeker een afspraak met één van onze adviseurs als u interesse heeft in een Stobag terrasoverkapping.

Zonnescherm de beste optie? Dat hangt af van uw wensen en situatie!

Is dit dus per definitie de beste keuze als u op zoekt bent naar zonwering voor openslaande deuren? Nee, zo eenvoudig is het niet. Iedere vorm van zonwering heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo zal een zonnescherm in tegenstelling tot een jaloezie rolluik u bijvoorbeeld niet helpen de stookkosten te verlagen in de winter. Een zonnescherm kan minder effectief zijn voor het buitenhouden van de warmte dan een solar screen, omdat een zonnescherm veel windgevoeliger is dan een windvaste screen en daardoor dus eerder ingestuurd moet worden. Bovendien zien we soms dat boven de openslaande deuren niet voldoende ruimte is voor de cassette van het zonnescherm.

Zonnescherm bij Deco Zonwering

Lees dus gerust nog even verder om u meer te verdiepen in de verschillende opties. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek neemt één van onze ervaren adviseurs alle tijd om uw specifieke situatie te bespreken. We brengen al uw wensen en eisen in kaart en geven u eerlijk advies over welke oplossing in zonwering het beste bij u past. Interesse? Neem dan vandaag nog contact op voor een afspraak in onze showroom.

Voordelen van zonneschermen bij Deco Zonwering:

 • Waterafstotend, UV-bestendig en schimmelvrij doek voor duurzaamheid en langdurige bescherming.
 • Standaard leveren wij een volledig gesloten cassette, waardoor het doek beter beschermd wordt tegen weersinvloeden en langer mee gaat.
 • Diverse, automatische bedieningsmogelijkheden voor optimaal gebruiksgemak.
 • Uit te voeren met dimbare sfeer verlichting om de avonden nog langer te maken.
 • Ruime keuze aan terrasschermen en bijbehorende doeken, waaronder kwaliteitsmerken zoals Dickson, Swela en Tibelly.

Solar screen, voor een moderne look

Solar screens bieden in vergelijking met andere opties zoals gordijnen, jaloezie rolluiken of zonneschermen unieke voordelen die het overwegen waard zijn. Is er boven uw openslaande deuren bijvoorbeeld geen ruimte voor de cassette van een zonnescherm? Dan zijn solar screens mogelijk een mooi alternatief. Bij Deco Zonwering kunnen we solar screens op maat maken. Wilt u een screen over de gehele breedte? Geen probleem. We kunnen de deuren echter ook afzonderlijk voorzien van een eigen solar screen, voor een meer praktische doorgang.

Verduurzaam uw woning met solar screens

In vergelijking met zonneschermen en gordijnen biedt een Solar Screen een betere isolatiewaarde, die het hele jaar door effectief is. In de zomer houdt het de warmte buiten, waardoor uw huis koeler blijft en u minder afhankelijk bent van airconditioning. In de winter helpt het de warmte binnen te houden, waardoor u uw stookkosten kunt verlagen en een comfortabel binnenklimaat kunt behouden.

Bovendien wordt een Solar Screen gevoed door zonne-energie, waardoor het niet alleen energiezuinig is, maar ook bijdraagt aan de verduurzaming van uw woning. Met een Solar Screen investeert u niet alleen in uw comfort, maar ook in een milieuvriendelijkere leefomgeving voor de toekomst.

Solar Screens zijn in diverse transparanties beschikbaar

Bij de keuze van een screen voor uw openslaande deuren is het van belang om te overwegen welke weving voor u geschikt is. Een open weving van de stof biedt een beter zicht naar buiten, waardoor het een goede optie kan zijn als u wilt blijven genieten van het uitzicht op uw tuin of terras. Echter, een open weving heeft over het algemeen een lagere isolatiewaarde of warmtewering. In onze showroom kunnen wij u hierover uitgebreid informeren zodat wij de geschikte optie voor uw situatie helder hebben.

Automatische bediening zonder extra energiekosten

Bij Deco Zonwering voorzien wij uw solar screen van een geïntegreerd zonnepaneel, waardoor het product zelf de benodigde energie opwekt. Hierdoor hoeft uw screen niet aan het stroomnetwerk gekoppeld te worden. Geen boorgaten door de muur en geen kabels dus! Bovendien zorgen we er op deze manier voor dat het energie netwerk niet extra wordt belast.

Voor de automatische bediening van de screens werken we met de gerenommeerde merken Bubendorff en Somfy. Deze merken hebben hun kwaliteiten al vele jaren in de praktijk bewezen. U bent verzekerd van een soepele bediening op zonne-energie. Ook op bewolkte dagen of in de avonduren!

Geen wapperend doek of gordijn

Een ander voordeel van een solar screen ten opzichte van alternatieven als een zonnescherm of gordijn is de windbestendigheid. De screens zijn windvast waardoor u geen geluidshinder ervaart bij windvlagen.

De voordelen van solar screens bij Deco Zonwering:

 • Effectieve zonwering waar u het hele jaar van profiteert.
 • Behoud van uitzicht: afhankelijk van de weving kunt u door een screen naar buiten blijven kijken.
 • Windbestendig, dus geen gewapper bij winderige omstandigheden.
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen voor langdurige bescherming en jarenlang plezier.
 • Licht regeling door middel van een simpele druk op de afstandsbediening.
 • Verlaagt de behoefte aan airconditioning en verwarming, wat resulteert in lagere energiekosten.
 • Betrouwbare en duurzame automatische bediening dankzij topmerken Somfy en Bubendorff.
 • solar rolluiken rosmalen - op zonne-energie
 • Solar jaloezie rolluiken; een duurzame en stijlvolle manier om de isolatiewaarde van uw huis te verbeteren!

Solar jaloezie rolluiken; de beste isolatiewaarde bij openslaande deuren

Heeft u openslaande deuren en zoekt u een zonwering die niet alleen in de zomer voor meer koelte in uw woning zorgt maar die het hele jaar door voordeel brengt? Dan zijn solar jaloezie rolluiken wellicht de beste optie voor u.

Het hele jaar voordelen

Vergelijken met eerder genoemde alternatieven bieden rolluiken absoluut de beste isolatiewaarde. Door het tegenhouden van direct zonlicht en het verminderen van warmte, zorgen de jaloezie rolluiken ervoor dat het binnen lekker koel blijft, zelfs op warme dagen. Hierdoor hoeft u minder vaak de airco te gebruiken, wat uw energiekosten verlaagt en beter is voor het milieu. Ook in de winter betaalt een rolluik zich snel terug doordat het uw woning verduurzaamt. Dit maakt het een oplossing in zonwering die het hele jaar door voordelen biedt.

Minder inbraakgevoelig dankzij rolluiken

Hoewel u bij rolluiken mogelijk eerder denkt aan een zonwering voor de slaapkamer, kunnen ze ook voor uw openslaande deuren een toegevoegde waarde bieden. Naast het reguleren van zonlicht en het bieden van privacy, maken rolluiken uw woning namelijk een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. De solide constructie van rolluiken vormt een fysieke barrière die het moeilijker maakt voor indringers om binnen te komen, waardoor ze een extra laag beveiliging bieden voor uw huis.

Jaloezie rolluik versus traditioneel rolluik

Door te kiezen voor jaloezie rolluiken behoudt u de optie om wat licht door te laten. Dankzij de kantelbare lamellen kunt u de hoeveelheid licht en privacy naar wens aanpassen. Dit biedt een flexibele oplossing, waarbij u de voordelen van zowel rolluiken als jaloezieën combineert. Traditionele rolluiken daarentegen zijn over het algemeen volledig gesloten en bieden minder mogelijkheden om het licht te reguleren. Zeker wanneer u op zoek bent naar zonwering voor uw openslaande deuren, kan dit van grote waarde zijn. Door voor de juiste zonwering te kiezen sluit u uw leefruimte niet af van daglicht, wat zorgt voor een open en prettige sfeer in uw woning.

Solar rolluiken

Bij Deco Zonwering dragen we graag ons steentje bij om zonwering zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom kiezen we heel bewust voor producten van hoogwaardige materialen die lang mee gaan. Ook leveren wij onze geautomatiseerde zonwering bij voorkeur op zonne-energie. Doordat solar rolluiken, net als solar screens, zijn voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel kunnen zij de benodigde energie zelf opwekken uit het zonlicht dat ze opvangen. Dit maakt dat deze manier van automatisering verreweg de meest milieuvriendelijke oplossing is. Wilt u het gemak van automatische bediening? Dan raden we solar zonwering van harte aan! Tijdens een persoonlijk adviesgesprek vertellen we u hier indien gewenst meer over en beantwoorden we graag alle vragen die u mogelijk heeft.

Zonwering voor openslaande deuren nodig? Wij helpen u graag!

Bij Deco Zonwering profiteert u van topkwaliteit in producten en service. Profiteer van de vele jaren ervaring en kennis die wij als team hebben opgebouwd en neem contact op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. We bespreken graag uw persoonlijke situatie en wensen zodat we een deskundig advies kunnen uitbrengen. We zien u graag in onze showroom in Heesch!