Zonwering voor uw overkapping, serre of veranda; wat zijn de mogelijkheden?

Zit u heerlijk te genieten van het mooie weer op uw veranda, onder uw overkapping of in de serre, schijnt de zon hinderlijk in uw ogen of bereikt de ruimte binnen een mum van tijd de temperatuur van een sauna. Zonde! Zonwering voor een overkapping, serre of veranda is belangrijk om maximaal comfort en functionaliteit te bieden aan deze ruimtes. Zo kunt u altijd genieten van een ontspannen middag met een goed boek of een gezellig etentje met vrienden. De juiste zonwering kan namelijk net dat ene verschil maken tussen een aangename ervaring en het ongemak door felle zonnestralen of hitte.

De zonneschermen die geschikt zijn voor uw veranda, overkapping of serre kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw buitenruimte. De zonweringen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen, afhankelijk van uw wensen en behoeften. Zo sluit de zonwering altijd aan bij het uiterlijk van uw buitenruimte.

Goede zonwering voor uw serre, overkapping of veranda is nodig om de temperatuur en lichtinval in deze ruimte optimaal te kunnen regelen. Natuurlijk wordt een serre in de meeste gevallen geplaatst om juist te genieten van het natuurlijke daglicht en het buitengevoel naar binnen te halen, maar intense zonnestralen in uw ogen of een steeds hoger oplopende temperatuur kan in deze ruimte voor uitdagingen zorgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat zowel het zonlicht als de temperatuur aangenaam blijven. In dit artikel leggen we diverse zonweringsmogelijkheden voor uw overkapping, serre, of veranda aan u voor.

Zonneschermen aan uw serre of veranda

Serrezonwering in de vorm van een zonnescherm wordt gemonteerd bovenop de serre. Door middel van zijliggers in plaats van knikarmen en een speciale constructie in de onderlijst wordt het geheel aangebracht op of onder het dak van de serre. Nu zult u denken; gaat dat doek dan niet klapperen? Nee hoor! Doordat de zonwering via deze speciale constructie is opgebouwd, wordt het doek strak gehouden en heeft u geen last van een klapperend doek.

Bij deze zonwering heeft u de mogelijkheid om hem tot 1,4 meter voorbij de serre te laten steken. Zo piept ook de laaghangende zon niet naar binnen. De zon wordt zo niet alleen van het dak van de serre of veranda gehouden, maar ook van het raam. Hiermee voorkomt u dat de temperatuur alsnog hoog oploopt, omdat de zon via het raam naar binnen komt.

Een ander voordeel is het feit dat serrezonwering standaard geleverd wordt in een elektrische uitvoering. Geen gedoe dus met verschillende handelingen om het zonnescherm uit te draaien zoals het stoeien met een draaistang. Liever een andere manier van bedienen? Dat kan! U kunt er ook voor kiezen om de zonwering bijvoorbeeld te bedienen met een afstandsbediening of met een zon-windautomaat. Met deze zon-windautomaat kunt u uw zonnescherm automatiseren. Het scherm wordt dan automatisch uitgerold bij zonlicht en ingetrokken bij gebrek aan zonlicht en sterke wind.

Zonwering op de veranda
Verandazonwering
Overkapping zonwering plisse
Verano Ritzscreen

Plisségordijnen; ideaal bij glazen overkappingen!

Een andere vorm van zonwering voor buitenruimtes zijn plisségordijnen. Deze vorm van zonwering komen we voornamelijk tegen bij overkappingen met glazen daken, maar onder een polycarbonaat overkapping kan dit ook worden toegepast. Onder de overkapping kunt u heerlijk genieten van de buitenlucht, maar de zonnestralen op het glazen dak kunnen er ook voor zorgen dat u door de hitte snel weer moet verplaatsen. De zonwering zorgt ervoor dat het zonlicht en de warmte worden gereflecteerd, terwijl er wel voldoende licht wordt binnengelaten. Hierdoor kunt u nog steeds optimaal genieten van het daglicht, maar dan met een aangename temperatuur.

De plisségordijnen worden onder de overkapping gemonteerd. Een speciale constructie in de onderlijst met spankoorden, zorgen ervoor dat het plissédoek strak wordt gehouden.

Screens; zonwering voor dak én aan de zijkanten van de overkapping

Screens kunnen ook bijdragen aan het regelen van een lichtinval en temperatuur in uw serre of onder uw overkapping. Deze vorm van zonwering bevindt zich vooral aan de voor- en zijkanten om ervoor te zorgen dat de zon er niet onderdoor komt. Daarnaast is het mogelijk om een screen op het glazen dak te monteren, zodat ook daar de storende zonnestralen vakkundig weggewerkt kunnen worden.

Met windvaste screens kunt u bovendien een windvrij plekje onder uw overkapping creëren zodat u nog langer kan genieten van het buitenleven!

Stobag; luxe overkapping en zonwering in één

Deco Zonwering is exclusief leverancier van Stobag zonweringen. Zo hebben wij bijvoorbeeld bij deze klant in Oss een terrasoverkapping mét zonwering mogen realiseren. De klanten wilden graag een terrasoverkapping aan het huis realiseren waar zij in alle seizoenen van kunnen genieten. Om dit te bewerkstelligen hebben wij een glazen terrasoverkapping geplaatst met zonwering op het dak. Zo wordt het nooit te warm onder de overkapping. De gebruikte zonwering in dit geval is de Stobag Arnex verandazonwering, die elektrisch bedienbaar is. Naast de Stobag Arnex verandazonwering biedt Stobag nog een breed scala aan zonweringsoplossingen voor uw overkapping of veranda. Hieronder belichten we enkele andere opties:

Neon terrasoverkapping

Bij de Neon Stobag terrasoverkapping is de zonwering geïntegreerd in de overkapping zelf. Dit is uniek ten opzichte van vele andere terrasoverkappingen met zonwering, waarbij de zonwering op het dak ligt en dus duidelijk zichtbaar is. Bij deze terrasoverkapping is de zonwering geïntegreerd in de liggers van het dak en loopt het zonwerende doek dus strak over de liggers.

Bavona terrasoverkapping

De Stobag Bavona terrasoverkapping biedt u de mogelijkheid om van het buitenleven te genieten tijdens ieder seizoen. De aluminium lamellen van de overkapping zijn modulair in te stellen. Dit wil zeggen dat de luchtcirculatie heel goed en eenvoudig kan worden geregeld. Met één druk op de knop kunnen de lamellen volledig of gedeeltelijk geopend worden. Zo kunt u op ieder moment genieten van uw tuin en uw overkapping, net als de eigenaren van de schitterende terrasoverkapping met zonwering op de Veluwe.

Benieuwd welke zonwering het beste past bij uw overkapping, serre over veranda? Laat u adviseren en maak een afspraak in onze showroom.

Laat u adviseren over de juiste zonwering voor uw overkapping, serre of veranda

Als u het goed aanpakt, heeft u jarenlang plezier van uw zonnewering voor uw overkapping, serre of veranda. Er is een breed scala aan mogelijkheden en het aanmeten van zonwering is een klus is die behoorlijk nauw luistert. We raden u daarom aan advies in te winnen bij een specialist. Deco Zonwering adviseert u graag over de juiste zonwering voor uw specifieke situatie. We hebben jarenlange ervaring en werken alleen samen met gerenommeerde en innoverende merken. Onze producten worden bovendien altijd door onze eigen monteurs gemonteerd. Zo weet u zeker dat dit vakkundig wordt uitgevoerd.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kom langs bij ons in de showroom in Heesch of neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. De koffie staat voor u klaar!