Gebruik maken van buiten zonwering screens

Kunt u zich ook ergeren aan een felle zon die de kamer in schijnt? Dan is het toepassen van buiten zonwering screens wellicht de oplossing voor u. Er zijn verschillende opties waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze uit te maken. In dit artikel zetten we niet alleen de verschillende opties onder elkaar maar ook de redenen waarom deze buiten zo effectief kunnen zijn.

Wat zijn screens?

Er zijn verschillende benamingen voor screens, dus wat bedoelen we nu met een screen? Een screen is een van een moderne optie binnen zonwering. Screens zijn verticaal geplaatste doeken die zowel aan de binnen als buitenzijde aangebracht kunnen worden. Het doel is altijd om zonlicht en warmte tegen te houden. Daarnaast bieden zonwering screens meer privacy. U heeft minder inkijk terwijl u wel door het screen het naar buiten kan kijken.

Er zijn verschillende soorten screens te kiezen. Zo hebben wij bij Deco Zonwering de volgende opties in het assortiment.

  • Screens op zonne-energie voor deuren zonder boren of gaten

De voor- en nadelen

Wanneer u kiest voor zonwering dan heeft u altijd de keuze tussen binnen – en buiten zonwering. Beide opties hebben hun voordelen en nadelen. Het allergrootste voordeel van buiten screens is het feit dat deze zonwering tussen de zon en het raam staat. Op deze manier warmt het glas niet op en wordt de warmte buiten het raam al geweerd. Hierdoor warmt de woning in de zomer amper op en bespaart u kosten aan de airco. Buiten screens kunnen in de winter ook isolerend werken hoewel gezegd moet worden dat isolatiewaarde van screens vele malen minder hoog is dat de isolatie waarde van rolluiken. Screens hebben een bijzonder strakke afwerking en veel minder grote behuizing nodig dan rolluiken. Daardoor vinden de meeste mensen screens visueel aantrekkelijker dan rolluiken.

Het grootste nadeel van het plaatsen van buiten zonwering is het schoonmaken. Uiteindelijk zal het doek vies worden door stof, uitwerpselen van vogels en pollen. Dit is gelukkig wel gemakkelijk te verhelpen. Met wat lauw water, afwasmiddel en een zachte borstel zijn de screens zo schoon gemaakt. Let erop dat u deze schoonmaak klus niet in de volle zon verricht. Dit kan vlekken veroorzaken doordat het water te snel verdampt.

Windvaste screens

Een keuze voor buiten zonwering zijn de windvaste screens van Deco zonwering. Deze zijn ideaal voor het buitenleven. Ze hebben dezelfde voordelen als de standaard screens plus nog een paar wind bestendige functies. Ze zullen niet gaan klapperen bij wind, tevens beschikbaar met volledig verduisterende doeken.

Solar screens; automatische bediening op zonne-energie

Een andere optie is het aanschaffen van de solar variant. Deze Solar screens bevatten een zonnecel en accu in de zeer compacte bovenbak. Hierdoor hoeft deze niet aangesloten te worden op het stroomnetwerk. De screens zijn volledig zelfvoorzienend en verbruik van elektriciteit ziet u dus niet terug op uw energierekening. Solar zonwering is net zoals alle andere zonwering zowel handmatig als met een afstandbediening te bedienen.

Meer informatie over screens?

Bent u geïnteresseerd in zonwering screens of twijfelt u nog welk type zonwering het beste is voor uw specifieke situatie? Aarzel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar!