Nieuwbouw of verbouwing? Integreer uw rolluiken in de gevels voor strakke afwerking!

‘Winter is coming’, met de huidige gasprijzen is extra isolatie geen overbodige luxe. Dus wie slim is bereid zich hier op voor. Rolluiken zorgen ervoor dat uw woning beter geïsoleerd is, wat u direct terug ziet op uw energierekening. Maar die bak aan de buitenkant… daar zijn een hoop mensen toch minder van gecharmeerd. Wist u dat u die ombouw ook kunt verwerken in de muur? Staat u op het punt een nieuwbouwhuis te kopen of overweeg u uw huis te verbouwen? Laat u nieuwe kozijnen plaatsen en overweegt u rolluiken te plaatsen? Lees dan even verder over inbouwrolluiken. 

Bestaan er rolluiken zonder bak aan de buitenkant?

Die vraag krijgen we regelmatig bij Deco Zonwering. Het antwoord: jazeker! Rolluiken zonder bak aan de buitenkant noemen we inbouwrolluiken of geïntegreerde rolluiken. Bij een nieuwbouwhuis kan dit relatief eenvoudig worden meegenomen in de bouwplannen. Bij bestaande bouw kan dit ook worden gerealiseerd maar ligt dit wel iets complexer. Inbouwrolluiken worden namelijk zoals de naam al wel doet vermoeden: ingebouwd. We plaatsen ze boven het kozijn, achter de gevel. Het rolluik lijkt als het ware uit de muur naar beneden te komen. Dit geeft een zeer strak resultaat.

Wilt u graag van die bovenbak af maar ziet u het integreren van de rolluiken niet zitten? Wij leveren ook zogenaamde mini rolluiken. Dit heeft niets te maken met het formaat van uw raam, maar alles met de extra smalle bovenbak die ze zo min mogelijk opvalt. Als alternatief kunt u ook altijd kiezen voor rolluiken met een moderne ronde of kwart ronde bovenbak. Ook dit zorgt voor een minder kolossale uitstraling. Daarnaast is het ook mogelijk om uw rolluiken in dezelfde RAL-kleur als uw kozijnen te bestellen. Kortom; we bieden diverse mogelijkheden om een rolluik zo min mogelijk op te laten vallen.

  • Inbouwrolluiken - Geintegreerde zonnewering

Verbeter het energielabel van uw woning met rolluiken.

Bij het kiezen van uw huis gaat het om locatie, locatie, locatie. Bij het verduurzamen van uw woning gaat het om isoleren, isoleren, isoleren.
De muren, de vloeren, maar ook uw ramen. Daar profiteert u het gehele jaar van. In de zomer kunt u uw woning aangenaam koel houden terwijl u in de winter minder hard hoeft te stoken. Deco Zonwering biedt diverse mogelijkheden om uw woning te verduurzamen.

Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan extra comfort en duurzaamheid door inzet van solar screens of solar rolluiken welke automatisch werken op de energie die zij zelf opwekken! Hier hebben we al diverse woningen in Brabant mee mogen verduurzamen. Kijk gerust eens naar onze referenties op gebied van solar zonwering voor meer inspiratie.

De voordelen van rolluiken kort opgesomd;

  • Het huis zomers lekker koel
  • Uw slaapkamers heerlijk donker, ook in de zomer
  • Een goede akoestische isolatie
  • Perfecte privacy; geen inkijk meer
  • Werken inbraakwerend
  • Isolerend in de winter

We kijken graag samen met u welke optie het beste past bij uw situatie. Mogelijk is dit een type rolluik, mogelijk komen we tot een heel ander advies. Eén ding is zeker; bij Deco Zonwering vinden we dankzij ons brede assortiment en aanvullende kennis altijd een oplossing die optimaal aansluit bij uw wensen. Bel ons gerust of maak een afspraak in onze showroom om de mogelijkheden en wensen in kaart te brengen.