Wat is het verschil tussen een knikarmsysteem en een Pergolino?

De zomer komt er weer aan, tijd om lekker buiten te zitten! Dit is natuurlijk het fijnste onder een overkapping, om beschut te zitten tegen de felle zon en niet te verbranden, maar ook om droog te zitten bij een kleine regenbui. Een zonwering van de juiste kwaliteit is hiervoor een goede oplossing.

Onlangs kregen wij de vraag of we konden uitleggen wat het verschil is tussen een knikarmsysteem en een Pergolino. Hierbij ook de specifieke vraag, wat dan de eigenschappen van de Pergolino zijn. Daarom hebben wij de kenmerken en verschillen voor u op een rijtje gezet.

Knikarmsysteem

Een zonnescherm of luifel is het meest bekend met een knikarm, waarbij de knikarm via elektrische bediening of draaimechanisme uit- en ingedraaid kan worden. Deze zonneschermen kunnen vaak tot wel drie of drieënhalve meter uitgeschoven worden, waardoor u beschut tegen de zon van het mooie weer kunt genieten. Doordat er geen staander bij komt kijken, houdt u uw tuin geheel intact. Ook is de vrije doorloop in zicht op de tuin niet belemmerd.

Stobag Pergolino

Bij een Stobag Pergolino worden wel staanders gemonteerd. Hierdoor is het niet alleen meer een zonwering, maar ook een overkapping omdat het bestemd is tegen een hogere windbelasting en met de juiste hellingshoek zelfs tegen regen. De Pergolino rolt zich uit over het geheel van ongeveer zes meter over twee liggers. Zo is er een groter oppervlak bedekt en kan de terrasoverkapping, door de stevigheid van het geheel, bij harde wind ook nog blijven staan.

  • Knikarmsysteem of Pergolino

Voor- en nadelen knikarmsysteem

Een knikarmsysteem creëert veel schaduw. De bediening varieert van handbediening met een draaistang, tot automatische bediening systemen zoals Somfy Smart Home. Daarnaast heeft een knikarmsysteem meestal een uitval van drie meter, wat zorgt voor voldoende schaduw. Toch zijn er niet alleen maar voordelen aan het systeem. Een knikarmsysteem moet bij harde wind en/of regen snel worden ingerold. Anders zal het doek sneller verslijten en kan de gevel deze krachten niet aan. Ook kan het scherm minder ver uitgerold worden.

Voordelen Stobag Pergolino

De Pergolino is bestendig tegen zware weersomstandigheden. Dit door de staanders die bij het doek geleverd worden. Hierdoor is de Pergolino niet alleen steviger dan een knikarmsysteem, maar kan deze ook tegen harde wind en regen. De Pergolino hoeft dus niet meteen ingerold te worden. De staanders brengt ook nog een ander voordeel met zich mee. De belasting aan de gevel is minimaal en daardoor kan een Stobag Pergolino in de uitval veel verder dan een zonnescherm. De Pergolino kan uitrollen tot wel zes meter diep. Omdat u zelf de warmte en lichtinval kunt bepalen kunt u optimaal genieten van uw ruimte. Verder is het systeem geheel elektrisch te bedienen.

Meer informatie over een knikarmsysteem of een Stobag Pergolino terrasoverkapping?

Gaat u voor kwaliteit die ook nog eens voordelig is? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar.