Terrasoverkapping van hout of aluminium?

De eerste zonnestraaltjes hebben zich alweer voorzichtig laten zien. Reikhalzend kijken we met z’n allen uit naar het voorjaar. De tuindeuren open en lekker genieten van het buitenleven! Met een terrasoverkapping geniet u nog meer van het voorjaar en de zomer. Het biedt verkoeling op de momenten dat het nodig is en zorgt er tegelijkertijd voor dat u tot laat in de avond in uw tuin kan zitten. Een terrasoverkapping is dus een product waar u jarenlang plezier van hebt, maar ja… welke overkapping kiest u dan?

Knikarmscherm met Somfy IO motor

De keuze tussen hout of aluminium

Er is een wereld aan mogelijkheden die voor u open gaat wanneer u zich oriënteert op terrasoverkappingen. Eén van de eerste stappen is het kiezen van een materiaalsoort. Wilt u een terrasoverkapping van hout of van aluminium? De keuze hangt natuurlijk voor een groot deel af van uw persoonlijke smaak, maar ook praktische zaken zoals het onderhoud en de weerbestendigheid mogen niet worden vergeten.

Deco Zonwering kiest bewust voor aluminium terrasoverkappingen

Bij Deco Zonwering stellen we de hoogste eisen aan kwaliteit. Wij leveren alleen producten waarvan we zeker weten dat onze klanten jarenlang, zonder zorgen, kunnen genieten van hun aankoop. Aluminium scoort op meerdere fronten een stuk hoger als materiaalsoort.

Een houten overkapping heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Iets waar liefhebbers van landelijk wellicht sneller voor zouden kiezen. Maar ook met een overkapping van aluminium kunt u qua sfeer en uitstraling alle kanten op. Iets waar onze adviseurs u graag in meenemen tijdens een persoonlijk adviesgesprek in onze showroom. Aluminium heeft daarnaast tal van andere voordelen ten opzichte van hout:

Aluminium is onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Aluminium hoeft bijna niet schoongemaakt te worden en als dit moet gebeuren, zijn een autoshampoo, warm water en een schoonmaakdoekje al voldoende. Veel meer onderhoud is er niet nodig. Op deze manier gaat de terrasoverkapping makkelijk veel meer dan 30 jaar mee. Dit maakt een aluminium terrasoverkapping daarom enorm duurzaam.

Hout is lastiger schoon te maken en moet goed beschermd worden, bijvoorbeeld met olie, verf of beits. Dit moet om de zoveel jaar herhaald worden om de overkapping mooi te houden. Veel onderhoudsintensiever en minder duurzaam dus.

Aluminium is weerbestendig

Aluminium is erg weerbestendig. UV-straling en neerslag hebben weinig invloed op het materiaal en de kleur. Bovendien is aluminium bestand tegen schimmels en mossen.

Hout is daarentegen veel gevoeliger voor weersomstandigheden. Zo kan regenval de kwaliteit van het hout aantasten en zorgt UV-straling op termijn voor verkleuring. Het kan dus voorkomen dat verschillende delen van uw overkapping er anders uit gaan zien. Ook mos en schimmels nestelen zich graag op en in het hout. Als dat niet op tijd aangepakt wordt, is de levensduur van de houten overkapping beperkt.

Aluminium is lichter van gewicht

Aluminium is een stuk lichter dan hout. Dat maakt het makkelijker te hanteren. Overigens hoeft u zich over de bouw van de overkapping geen zorgen te maken als u deze bij ons koopt. Wij hebben een eigen montageservice met zeer vakkundige monteurs.

Hout is zwaar, dus mocht u zelf aan de slag gaan met een terrasoverkapping van hout, dan kan dat een zware klus zijn.

Stobag terrasoverkappingen

Bij Deco Zonwering bieden wij terrasoverkappingen aan van het Zwitserse merk Stobag. Dit merk onderscheidt zich met zijn luxueuze vormgeving en ijzersterke kwaliteit. Stobag biedt diverse soorten terrasoverkappingen die zowel vrijstaand als aan de woning geplaatst kunnen worden. Door kleuren, materialen en verlichting op de juiste manier te combineren creëren we een oase van rust in uw tuin. Een plek waar u optimaal kan genieten.

Deco Zonwering voert alleen merken die zich hebben bewezen in de praktijk én die voorop lopen in technologische innovaties en vormgeving. Stobag is een prachtig voorbeeld van zo’n merk. Op onze locatie in Heesch kunnen wij u materialen en technieken in het echt laten zien. In een persoonlijk gesprek nemen we uw persoonlijke situatie en wensen uitgebreid met u door. We geven u eerlijk en deskundig advies zodat u jarenlang kan genieten van een terrasoverkapping die écht aansluit bij uw wensen.

Een stobag rivera terrasdak - terrasoverkapping

Benieuwd welke terrasoverkapping het beste aansluit bij uw wensen? Neem dan contact met ons op en plan vandaag nog een vrijblijvend advies gesprek in.

Maak kennis met de terrasoverkappingen van Stobag

  • Pergolino: deze overkapping heeft een vast, elektrisch bedienbaar doek dat tot wel 6 meter is uit te rollen met een breedte van 7 meter. Het doek is enorm windbestendig, zodat u ook prima in regen en wind onder de Pergolino kunt zitten. Naar smaak kunt u de Pergolino aanvullen met ledverlichting, terrasverwarming en windvaste zijscreens voor nog meer sfeer en comfort.
  • Bavona: de mooie, robuuste Bavona kan zowel aan huis als losstaand of in een hoek worden geplaatst. Met de kantelbare lamellen of vouwdoek, regelt u eenvoudig de lichtinval, maar ze beschermen u ook prima tegen de regen. Ook de Bavona kunt u uitbreiden met sfeervolle ledverlichting. Wilt u uit de wind zitten? Dan is de schuifbeglazing een mooie toevoeging.
  • Rivera: ook de stevige Rivera is een lust voor het oog. De handige vouwzonwering met uitval tot wel 7 meter, beschermt u in weer en wind. Ook de Rivera is uit te breiden met ledverlichting en schuifbeglazing.
  • Neon: deze terrasoverkapping is bijna een serre, zeker als u deze uitbreidt met volglazen schuif- of draaiwanden. De Neon heeft een vast glazen dak met geïntegreerde zonwering en verlichting. Bijzonder luxe en sfeervol.

Geniet het hele jaar door van uw terrasoverkapping!

Een van de grote voordelen van een terrasoverkapping is het feit dat u hierdoor langer van het buitenleven kan genieten. U hoeft de zon niet te ontvluchten op de warmste uren van de dag terwijl in de avonduren gezellig kan worden gedineerd onder de sfeervol verlichte overkapping.

Met de toevoeging van glazen wanden of windvaste screens maakt u uw terrasoverkapping nog comfortabeler. Is het lekker weer buiten, maar staat er nog wel een fris windje? Sluit eenvoudig één zijde van de overkapping af en geniet van een plekje waar u heerlijk uit de wind kan zitten.

Tuinkamer met glazen wand

Voordelen glazen terrasoverkapping

Met een glazen plafond of glazen wand lopen uw woning en tuin naadloos in elkaar over. U kunt het hele jaar door van uw terrasoverkapping genieten. Doordat u overal om u heen naar buiten kan kijken kunt u met een glazen terrasoverkapping een tuinkamer creëren waarmee u het hele jaar door het buitenleven gevoel vast kan houden. De glazen wanden en plafond zijn indien gewenst volledig open te schuiven zodat u de overkapping volledig kan aanpassen op de weersomstandigheden van de dag. Deco Zonwering plaatst ook in dit geval alleen producten die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen. Veiligheid hoort daar ook bij. Het glas dat wij gebruiken betreft dan ook altijd veiligheidsglas. U hoeft dus nooit bang te zijn dat iemand door de glazen wand valt; deze wanden zijn volledig veilig in gebruik. Ook wanneer u kleine kinderen in huis heeft. Dit glas kunnen wij eventueel ook getint leveren, voor meer privacy.

Een stobag terrasoverkapping met soft top

Voordelen windvast screen aan uw terrasoverkapping

Windvaste screens zijn vlakhangende, zonwerende screens die aan uw raamkozijn of terrasoverkapping worden gemonteerd. Door twee speciale geleiders met inlage en een rits aan de zijkant van het screendoek, staat het screen onder alle omstandigheden strak gespannen. Hierdoor heeft u zelfs bij harde wind geen last van een klapperend doek. Onze windvaste screens zijn getest tot windstoten van 100 km/u!

De screens met speciaal glasvezeldoek, zijn verkrijgbaar in meerdere doek uitvoeringen; van transparant 10% of 5% doorzicht, tot 3% doorzicht en zelfs volledig verduisterend. Door windvaste screens aan uw terrasoverkapping te bevestigen creëert u een windstil plekje voor uzelf. Ook helpen deze screens u om de binnentemperatuur in uw woning aangenaam te houden en zelfs insecten te weren.

Automatische bediening maakt uw terrasoverkapping extra comfortabel

Vanaf uw ligstoel, meer of minder zonlicht doorlaten door de lamellen in de terrasoverkapping aan te passen? Geen probleem. Het doek of de screens aanpassen zodat u meer of minder schaduw creëert? Met één druk op de knop is het geregeld.

Maak uw aluminium terrasoverkapping extra comfortabel door te kiezen voor automatische bediening. Zo kunt u de zonwering en de verlichting moeiteloos aanpassen. Voor deze automatisering werkt Deco Zonwering met de hoge kwaliteit van Somfy. Dit merk heeft zich ruimschoots bewezen in de praktijk. Met Somfy Solar kunnen wij er bovendien voor zorgen dat uw zonwering volledig vrijstaand kan functioneren. De zonwering is in dit geval voorzien van een klein, geïntegreerd zonnepaneel dat middels zonne-energie zelf de benodigde energie opwekt. De zonwering hoeft dus niet aan het netwerk te worden gekoppeld. U ziet er niets van terug op uw energierekening én u kiest voor gemak zonder het milieu te belasten. De adviseurs van Deco Zonwering leggen graag in een persoonlijk gesprek aan u uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van automatisering.

Meer informatie over terrasoverkappingen?

Kiest u voor de topkwaliteit, stijl, duurzaamheid en tal van uitbreidingsmogelijkheden die een aluminium terrasoverkapping u te bieden heeft? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op! Natuurlijk kunt u ook altijd een bezoek brengen aan onze showroom, de koffie staat voor u klaar.