XL-Parasol of toch terrasoverkapping?

In de horeca worden enorme parasols al gebruikt voor het overkappen van een terras. Nu vraagt u zich misschien af of dit ook een gepaste oplossing is voor uw terras? Is het mogelijk om een XL Parasol  te gebruiken om daarmee uw terras van de ideale overkapping te voorzien? Zeker, dat kan. Maar er kleven wat nadelen aan ten opzichte van een vaste terrasoverkapping of een terrasscherm.

Goed om te weten als u een XL-parasol overweegt

We begrijpen best dat een stevige XL-parasol vaak overwogen wordt in plaats van een terrasoverkapping. In vergelijking met andere terrasoverkappingen, is een parasol doorgaans een goedkoper alternatief. Ook de mogelijkheid om de parasol te kantelen en zo af te stemmen op de stand van de zon is prettig, maar niet per se een pre ten opzichte van een terrasoverkapping. Bij terrasoverkappingen zijn er namelijk ook tal van mogelijkheden om het zonlicht te reguleren.

Een XL-parasol lijkt bovendien makkelijker op te zetten en te verplaatsen. Maar vergeet niet dat het hier om behoorlijk zware parasols gaat. Een verrijdbare parasolvoet, is dan iets om zeker te overwegen. En zo zijn er nog wel wat meer mitsen en maren als het gaat om parasols.

Nadelen van een XL-parasol ten opzichte van een terrasoverkapping

  • Opbergen: Een parasol moet opgeborgen worden, en vanwege de omvang van de parasol neemt dit vaak veel ruimte in. Ook is het opbergen van een parasol een zware en vermoeiende taak.
  • Weersomstandigheden: Parasols zijn niet altijd voorbereid op de snel veranderende weersomstandigheden in ons landje. Een parasol kan bij harde wind omwaaien, en hoewel de meeste parasols wel tegen wat regen kunnen, zijn ze er zeker niet voor gemaakt. Wanneer het hard gaat regenen moet u de parasol dus echt even afdekken.
  • Parasoldoek: Elke parasoldoek is na verloop van enkele jaren versleten. Is het parasolmodel dat u heeft uit de verkoop? Dan kunt u geen vervangend, nieuw doek meer kopen. Dat is toch jammer als de staander van de parasol verder nog goed is.
  • Een stobag rivera terrasdak - terrasoverkapping

Voordelen van een terrasoverkapping.

Een van de grootste voordelen van een vaste terrasoverkapping is dat deze niet opgeborgen hoeft te worden bij wind of regen. Een terrasoverkapping is namelijk bestand tegen zowel fel zonlicht als harde onweersbuien. U kunt er zelfs voor kiezen om de terrasoverkapping voor een gedeelte af te sluiten met windvaste screens. Dit is de ideale manier om ook op wat koudere dagen gewoon lekker op het terras uit de wind te zitten. Indien gewenst kunt u hierbij kiezen voor elektrische bediening of het geavanceerde Somfy Smart home systeem.

Meer of minder lichtinval? Met lamellen regelt u makkelijk de hoeveelheid doorgelaten licht. Lees meer over terrasoverkappingen met een vorm van zonregulering. Een ander groot voordeel is de kwaliteit van een goede terrasoverkapping ten opzichte van een parasol. Vergeleken met een parasol kan de vaste terrasoverkapping namelijk veel langer mee. Daarnaast is een terrasoverkapping veel makkelijker schoon te houden en bestand tegen verkleuring door uv-straling.

Mogelijkheden van een terrasoverkapping

U kunt u ervoor kiezen om de overkapping direct aan huis of vrijstaand te laten installeren. Ook is het mogelijk om uw terrasoverkapping om te toveren tot een ideale zitplaats voor in de late uurtjes. Verfraai de overkapping met sfeervolle verlichting of houd uw terras ‘s avonds warm met een comfortabele, moderne terrasverwarming.

Het luxe buitenleven

Om een luxe buitenleven te creëren voor onze klanten gebruiken we bij Deco Zonwering al enkele jaren het merk STOBAG. Deze betrouwbare leverancier van terrasoverkappingen ontwikkelt als sinds 1964 producten om uw buitenleven nog comfortabeler te maken. De jarenlange ervaring van STOBAG heeft geresulteerd in kwalitatieve, luxe producten. Wilt u deze luxe zelf ervaren? Maak dan een afspraak en kom langs bij ons in de showroom, de koffie staat voor u klaar. Wilt u meer informatie over blijvende, kwalitatieve terrasoverkappingen? Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op!