Solar rolluik op zonne-energie met afstandbediening

De bewoners van deze mooie woning in Berlicum besloten hun woning te verduurzamen. Raambekleding veranderen kan een uitstekende manier zijn om een huis beter te isoleren. De meeste warmte verlaat het huis per slot van rekening via de ramen. De bewoners vroegen ons om advies: hoe kunnen we de temperatuur in het huis aangenaam houden en toch zo min mogelijk stoken. Daar hebben we wel een antwoord op!

Minder stookkosten dankzij (Solar) rolluiken

Rolluiken bestaan uit aluminium lamellen met een schuimkern. Wanneer u het rolluik volledig sluit, ontstaat er een warme “luchtbuffer” tussen het glas en het rolluik, wat de isolatie verbetert. In de winter blijft de kou dus buiten en ontsnapt er geen warmte door het raam. Tegelijkertijd houden de bewoners hun huis in de zomer lekker koel want de isolerende werking helpt ook om hitte buiten te houden. In dit geval is ook nog eens gekozen voor Solar rolluiken, die door inzet van zonne-energie voor extra duurzaamheid zorgen.

Antraciet rollruik voor chique uitstraling

We horen nog wel eens dat men denkt dat rolluiken afbreuk doen aan de uitstraling van een huis. Een misconceptie want rolluiken zijn door de jaren heen flink veranderd en bieden een scala een esthetische mogelijkheden waarmee u ze helemaal naar uw smaak kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur van de rolluiken. Bij deze woning is gekozen voor solar rolluiken in de RAL kleur 7016. Zo sluiten ze mooi aan op de antraciet tegeldetails die zijn verwerkt in de gevel van de woning.

De bewoners hebben gekozen voor een strakke bak met rechte lijnen, geplaatst bovenin het kozijn. Alternatieve mogelijkheden zijn afgeronde bakken, extra smalle bakken of zelfs ingebouwde rolluiken. Bij ingebouwde rolluiken ziet u de bak helemaal niet meer waardoor het rolluik alleen zichtbaar is wanneer deze is uitgerold. Hierdoor weet u zeker dat het aangezicht van uw huis niet wordt aangetast terwijl u wel kan profiteren van de vele voordelen die rolluiken bieden.

Automatisering door inzet van zonne-energie

Een woning beter isoleren maakt het huis al een stuk duurzamer. Minder stoken betekent automatisch dat het milieu minder wordt belast. Wilt u wel graag het comfort van een automatisch rolluik maar wilt u niet dat de energiekosten hiervan terug te zien zijn op de rekening? Dan zijn solar rolluiken een uitkomst. Deze rolluiken zijn voorzien van een eigen Solar paneel. Dit geïntegreerde zonnepaneel laadt een accu op die in de motor zit. Het rolluik voorzien zichzelf dus van gratis energie!

Extra gemak met afstandsbediening

Vanuit uw bed rustig wakker worden terwijl het rolluik geruisloos omhoog rolt en het eerste daglicht binnen laat? De rolluiken van deze woning zijn bedienbaar met afstandbediening. Vanuit bed, de tuin of vanaf de bank met de popcorn op schoot; deze bewoners hoeven niet meer op te staan om hun rolluiken te bedienen. Liever nog een stapje luxer? Informeer dan naar de mogelijkheden van automatische rolluiken welke met spraakbediening of met behulp van een app te bedienen zijn. Zo kunt u zelfs als u niet thuis bent de rolluiken op tijd naar beneden doen om het binnenklimaat comfortabel te houden. Ook kan u op die manier de illusie wekken dat u tijdens vakanties gewoon thuis bent, wat de kans op inbraak fors verminderd.