Wat is een pergola terrasoverkapping?

Een pergola terrasoverkapping is een vorm van zonwering die u aan de bovenkant open en dicht kunt maken. Bijvoorbeeld met kantelbare lamellen of een doek. Een pergola terrasoverkapping geeft dus bescherming tegen zowel zon als regen, waardoor uw terras een beschutte plek wordt bij elk weertype. De pergola terrasoverkapping wordt ondersteund door staanders en is aan de zijkanten open. De overkapping kan zowel aan de gevel van een gebouw gemonteerd worden als vrijstaand in een tuin. Bij Deco Zonwering kunt u een pergola overkapping compleet afstemmen op uw eigen wensen.

De opbouw van een pergola overkapping

Een pergola overkapping bestaat uit 2 onderdelen, het dak en het frame:

Dak

Kenmerkend aan het dak van de pergola overkapping is dat u deze open en dicht kunt zetten. Het biedt de voordelen van een vaste veranda met de mogelijkheid om het zonlicht te filteren en bij warm weer heerlijk te ventileren. Het dak bestaat meestal uit lamellen of doek.

  • Doek: het doek is waterafstotend én geschikt als zonwering. Zo zit u beschut, zowel in de regen als de zon. Het fijne aan onze doeken, is dat deze zo goed als onderhoudsvrij zijn, omdat vuil niet in het materiaal kan trekken. Een borstel en een sopje zijn al genoeg om het weer mooi schoon te krijgen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren, zodat uw pergola helemaal naar uw smaak wordt gemaakt.
  • Lamellen: het lamellendak is opgebouwd uit aluminium lamellen. Wanneer de kantelbare lamellen open staan, zorgt dit voor een natuurlijke luchtstroom. Worden de weersomstandigheden slechter? Sluit dan de kantelbare lamellen van de overkapping om heerlijk droog en beschut te zitten. Ook de lamellen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

Frame

Het frame heeft 2 of meer staanders, afhankelijk van waar de pergola terrasoverkapping geplaatst wordt: tegen een muur of losstaand. Voor het frame van de pergola kunt u ook kiezen uit verschillende kleuren. De kleurrijke lak van de overkapping wordt zodanig behandeld dat deze kleurecht en krasvast is. Dit zorgt voor een luxe uitstraling die ook nog eens lang mooi blijft, omdat het frame net zoals het doek erg makkelijk schoon te houden is.

  • Een stobag pergolino zonwering boven een luxe terras

Verschillende modellen pergola overkappingen

Een pergola terrasoverkapping kan op een hoop verschillende manieren uitgevoerd worden. Zo is het mogelijk om een pergola schuin te laten lopen met bevestiging aan een gevel. Afhankelijk van de grootte van de pergola wordt deze voorzien van 2 of 3 staanders aan de voorkant. Daarnaast is een pergola overkapping ook recht te monteren, zowel aan de gevel als vrijstaand. Een vrijstaande overkapping wordt voorzien van 4 staanders terwijl een geveloverkapping 2 staanders krijgt. Dezelfde staanderverdeling geldt ook voor de pergola met lamellendak. Deze komt vaak vrijstaand voor, maar kan ook aan een gevel gemonteerd worden. Bij elke uitvoering van de pergola is het mogelijk om de zijwanden af te sluiten met een aantal verschillende materialen. U kunt kiezen voor wanden die dichtgemaakt zijn met windvaste screens of glazen schuifwanden, maar een vaste wand is ook mogelijk. De zijkanten kunt u laten dichten met houten of aluminium rabatdelen. Wilt u tot in de late uurtjes onder uw pergola zitten? Dan is het ook mogelijk om deze overkapping uit te rusten met ledverlichting en terrasverwarming.

RIVERA zonwering van STOBAG

Een van de pergola terrasoverkappingen die wij aanbieden bij Deco Zonwering is de RIVERA van STOBAG. Hiermee creëert u ook op uw terras veel vrije ruimte. De RIVERA staat bekend om haar elegante design en de kap is niet alleen geschikt voor zonwering, maar ook nog eens waterdicht, dankzij het dichte polysterweefsel. Daarnaast is de zonwering duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De hoogwaardige materialen en corrosiebestendige aluminiumprofielen staan garant voor duurzaamheid en weinig onderhoudskosten.

Pergolino terrasoverkapping van STOBAG

De Pergolino terrasoverkapping is de ideale overkapping om u zowel te beschermen tegen zon als regen. De overkapping wordt uitgerold over 2 liggers en bedekt een groot oppervlak. De stevigheid van de Pergolino zorgt ervoor dat deze overkapping ook tegen harde wind kan. Door de moderne en subtiele staanders die de geleiders ondersteunen, is de Pergolino stabiel en windvast. U hoeft hem dus niet snel op te ruimen. Wel zo handig.

Meer informatie tijdens een adviesgesprek

Een nieuwe terrasoverkapping is een bewuste investering, en u wilt na uw aankoop natuurlijk jarenlang kunnen genieten van de juiste keuze. Plan daarom een persoonlijk adviesgesprek in bij Deco Zonwering Zo kunt u uw toekomstige terrasoverkapping zien en krijgt u direct antwoord op al uw vragen. Maak vandaag nog een afspraak voor een gesprek in onze showroom. De koffie staat al voor u klaar. U kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen! Heeft u al een keuze gemaakt? Dan komen onze eigen ervaren monteurs de pergola overkapping bij uw plaatsen.